کد خبر:۶۸۱۶۹۱
ساجدی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

ترکیه قدرت جان بخشیدن به «ناتو» را ندارد/ ایران و روسیه می‌دانند که ترک‌ها تکیه‎گاه ثابتی نیستند

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: ایران و روسیه به خوبی می‌دانند که ترک‌ها تکیه گاه ثابت شان نیستند، اما ترکیه چاره‌ای جز تکیه به محور ایران و روسیه ندارد.
محمد ساجدی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص دیدار مقامات ترکیه در بروکسل با وزیر خارجه آمریکا برای جان بخشیدن به ناتو و به موازات آن دیدار وزرای خارجه ترکیه، روسیه و ایران در مسکو برای حل بحران سوریه و اینکه با این شرایط آیا می‌توان به ترک‌ها خوش بین بود یا خیر گفت: ترک‌ها از ابتدا در کنار عربستان و قطر بنیان گذار گروهک تروریستی داعش در منطقه بودند که طراحی و پیشبرد عملکرد این گروهک به عهده آمریکا و رژیم صهیونیستی بود.

وی ادامه داد: اما درست از زمانی که ترکیه احساس کرد داعش به زیان این کشور عمل می‌کند خودش در مقام مقابله با داعش درآمد و صحنه بازی را عوض کرد.

ساجدی با اشاره به اینکه کسی تردید ندارد که ترک‌ها هیچ گاه ضد داعش نبودند، گفت: آن‌ها همچنان از مخالفان بشار اسد محسوب می‌شوند، اما مصالح روز آن‌ها را به سمت ایران و روسیه چرخانده است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه اگر ترک‌ها امروز موضع رایزنی با آمریکایی‌ها را بر سر ناتو اتخاذ کردند در حقیقت نوعی دهن کجی به آمریکایی هاست، گفت: این اقدام به معنای آن است که اگر امتیازات لازم را به ما ندهید به سمت ایران و روسیه گرایش پیدا خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: البته ایران و روسیه نیز به خوبی می‌دانند که ترک‌ها تکیه گاه ثابت شان نیستند، اما ترکیه چاره‌ای جز تکیه به محور ایران و روسیه ندارد.

ساجدی تصریح کرد: ضمنا ترکیه در بحث محور ایران و روسیه آن قدر ضعیف است که نمی‌تواند تاثیری در این حوزه داشته باشد تازه اگر ترک‌ها از این مثلث خارج شوند معادله سه سال قبل برقرار خواهد شد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: ترک‌ها از همان ابتدا به دنبال استقرار ترکیه عثمانی بودند، اما خوشبختانه این آرزو محقق نشد.

وی تاکید کرد: بر فرض محال حتی اگر روسیه نیز از محور مقاومت بیرون برود اتفاقی در وزنه مقاومت نخواهد افتاد.

ساجدی افزود: روسیه تنها سه سال است که به همکاری با ایران در بحث مبارزه با داعش می‌پردازد و در صورت عدم حضور این کشور نیز ممکن بود تنها جنگ طولانی‌تر شود، اما پیروزی محور مقاومت قطعی بود.

این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: عربستان و آمریکا اعلام کردند مرز‌های ایران برای دومین بار است که به دریای مدیترانه می‌رسد یک بار در زمان هخامنشیان و با قدرت نظامی کوروش این اتفاق افتاد و بار دوم در زمان حال و با قدرت فرهنگی این روند در حال رقم خوردن است. با این حساب خروج ایران از سوریه و عراق محملاتی است که آمریکا در ذهن خود می‌پروراند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار