کد خبر:۶۸۱۹۷۵
زاکانی در دانشگاه صدا و سیما:

مهدی جهانگیری که در دهه هشتاد آه در بساط نداشت چطور میلیاردر شده؟/ هرچه هنر در هاشمی و خاتمی و احمدی نژآد بود در روحانی جمع شده

نماینده سابق مردم گفت: هرچه هنر در آقای هاشمی و خاتمی و احمدی نژآد بود در روحانی جمع شده. روحانی خوبی‌های رئیس جمهوران پیشین را فراموش کرده و ...

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو علیرضا زاکانی بعدازظهر دیروز در نشست «از ۲۰ دقیقه جنجالی تا فساد اقتصادی» که با موضوع بررسی و فساد‌های اقتصادی و برخی مسایل سال‌های اخیر، در دانشکده صدا و سیما برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی مطابق سنت الهی ((إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم)) پس از تلاش‌های ملت ایران به عنوان یک نعمت به دست ما رسید؛ همانطور که این نعمت نصیب ما شد ممکن است آن را از دست بدهیم. رهبری انقلاب سال گذشته فرمودند: اگر مردم از مکتب امام (ره) دور شوند، سیلی خواهند خورد و سال قبل هم فرمودند که هم خودتان و هم اسلام سیلی خواهید خورد.

نماینده سابق مجلس اظهار داشت: ما در دوگانه‌ای قرار داریم که هم در مسیر رشد و تعالی انقلاب اسلامی و سرآمدی ایران قرار دارد و هم در مسیر تهدید‌های جدی. اگر دقت نکنیم ضربه خواهیم خورد. ما باید خودمان را بالا بکشیم و از نگاه تنگ جناحی به مسائل نگاه نکنیم.

وی در ادامه افزود: به اعتقاد من مشکلات اساسی کشور به ۴ حوزه مربوط می‌شود و از آن‌ها نشات میگیرد؛ مشکل اول رسوب تفکر غربی در جامعه و عدم خودباوری عده‌ای از مسئولین برای کشور است. دنیاطلبی و قدرت طلبی که پایه تمامی فساد‌ها است، مشکل دوم کشور ما محسوب می‌شود. این مسئله باعث شده کشور ما از بسیاری از منافع محروم شود.

زاکانی اظهار داشت: سومین مشکل غفلت، خواب آلودگی و بی رمقی نیرو‌های انقلاب است؛ زمانی که خواب آلوده باشیم نمی‌توان مسیر اصلاح را پیش بگیریم. چهارمین مشکل عدم رشد انقلاب اسلامی در حوزه معرفت، بصیرت و شناخت دقیق است. این چهارگانه باعث شده ما در کشور دچار مشکلاتی باشیم. در سطح مسئولان مشکل این است که بخش زیادی از مسئولان درگیر اشرافی گری سیاسی شده و از مردم جدا شده‌اند.

وی در ادامه افزود: مشکل دوم در سطح مسئولین هرچند اندک است، اما وجود دارد و این است که فساد در میان برخی از مسئولان قبح خودش را از دست داده یا اینکه زمینه ساز فساد می‌شوند و یا اینکه غیرت لازم برای برخورد با اطرافیانی که دست به فساد می‌زنند را ندارد. سومین مشکل در بین مسئولین بدعملی و بی‌تدبیری مسئولین است و آخرین مشکل دربین مسئولین این است که سطح خدمتگزاری آنان کاهش پیدا کرده و در نتیجه سرعت رشد و پیشرفت کشور کند خواهد شد.

نماینده سابق مردم تهران با اشاره به حدیث ((الناس على دین ملوکهم)) تصریح کرد: طبعات این رفتار‌ها به سرعت در بین مردم ظاهر خواهند شد و اولین نقطه بروز آن‌ها در تنگنا‌های اقتصادی موجب است. حضرت علی (ع) فرمودند: (اگر فقر از دری بیاید ایمان از در دیگر خارج می‌شود) بنابراین دومین مشکل در بین مردم این است که جامعه دچار ولنگاری فرهنگی می‎شود.

زاکانی با اشاره به سومین مشکل ایجاد شده در بین مردم گفت: یکی دیگر از آثار آن مسائل بین خواص و توده‌های مردم سرخوردگی نخبگان و ناامیدی مردم خواهد بود. در نتیجه سرعت رشد کشور کاهش پیدا خواهد کرد و دچار سکون می‌شود. به تعبیر رهبر انقلاب اگر ما باایستیم ۵۰ سال به عقب برمیگردیم.

وی در ادامه افزود: در نتیجه عده‌ای فکر می‌کنند «هر کی هرکی» است و دچار افراطی گری و قانون گریزی می‌شوند، اون کسی که میرود مقابل دادگاه می‌ایستد و فریاد سر میدهد که برادر ایمانی من را تا ساعت چهار باید آزاد کنید دچار این مسائل شده است. با اینکه به اون می‌گویند فلانی دزدی کرده، اما همچنان از او دفاع می‌کند و با ایجاد نمایشی قصد اختلال در روند بررسی دستگاه قضایی را دارد.

زاکانی گفت: در نتیجه این مشکلات ما دچار یک گسستگی بین اقشار مختلف خواهیم شد که اگر به موقع با آن مقابله نشود منجر به انقراض ایران خواهد شد، انقلاب در نطفه خفه خواهد شد و اسلام سیلی خواهد خورد.

این نماینده ادوار مجلس تاکید کرد: این مسیر نباید ادامه یابد، باید این مسیر را شکست، خواص و پیشگامان ملت باید قیام کنند و میدان اصلاح و عمل رهبری را فراخ کنند. رهبر انقلاب از مدت‌ها پیش که تاکید بر انقلابی گری و بعد اعلام آتش به اختیار و قیام کردند، در راستای برهم زدن نگاه‌های جریانی و از منظر مردم موضوعات را دیدن است. دنیاطلبی مایه اصلی فساد است.

وی در ادامه گفت: برجام بر گرفته از همان مشکل اول یعنی رسوبات فکری و خود باختگی در مقابل بیگانکان و با اغواگری در متن جامعه است که نتیجه آن ارائه یک محصول غیرکارشناسی بود. دنیاطلبی مایه اصلی فساد است. اکثریت مسئولین ما خوب هستند، اما یک بز گر گله‌ای را گر می‌کند.

زاکانی تاکید کرد: امروز هرکس که اسلام را باور دارد و قلبش برای ایران و مردم می‌تپد باید به صحنه بیایند. نقطه آغاز این حرکت از روشنگری عمومی آغاز می‌شود و انقلاب سومی در مسیر شدن انقلاب رقم خواهد خورد. جامعه و دولت اسلامی رقم می‌خورد، جامعه‌ای که در آن توسعه اقتصادی و عدالت است.

زاکانی در پاسخ به سوالی درباره دستگیری مرتضوی و اظهارات اخیر اصلاح طلبان در این راستا، گفت: من بار‌ها گفتم خوب نیست که با مردم صادق نباشیم. من حقیقت تلخی را گفتم که می‌توانید اصل ماجرا را از آقای دهقان سوال کنید، از او بپرسید هنگامی که گزارش را در صحن مجلس قرائت می‌کرد چه اتفاقی افتاد؟ دوستان اصلاح طلب همیشه از مواجهه با قوه‌قضاییه آب به آسیاب خودشان ریختند.

وی در ادامه با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از قوه قضاییه افزود: کسانی که طرح را امضاء کردند هیچ کدام از دوم خردادی‌ها نبودند و اصولگرایان واقعی با فشار‌هایی که وجود داشت ماندند. زمانی که گزارش قرائت شد یک عده شروع کردند به فریاد زدن، تنها آن چهل اصلاح طلب نبودند که فریاد می‌زدند بلکه یک عده دیگری هم از طرفداران دانشگاه آزاد بودند هم فریاد میزدند. الان باید از آن‌ها پرسید چرا این گونه رفتار می‌کردند.

زاکانی گفت: برای اولین بار ما به سراغ قوه قضاییه رفتیم و اتفاقا رهبری از ما حمایت کردند و با آقای شاهرودی صحبت کردند و گفتند به نفع شماست که نمایندگان مجلس نظارت کنند. در آن زمان ما یکسری هزینه‌ها را دادیم و فشار‌هایی هم وجود داشت، چون آن زمان خط قرمزی درست کرده بودند و ما این خط قرمز را شکستیم. حال اصلاح طلبان که همیشه نان مخالفت با قوه‌قضاییه را می‌خوردند، مخالفت کردند. ما می‌گوییم این دوگانگی قابل قبول نیست و سر مردم را نمی‌توان کلاه گذاشت.

نماینده سابق مجلس درباره سوال دیگری که در مورد عدم تشکیل جلسات ستاد مبارزه با مفاسد پرسیده شد، گفت: در کشور ما رانت بین قدرت و ثروت یک رانت رسمیت یافته برای برخی مسئولان است، یعنی نمی‌توان کتمان کرد آقای مهدی جهانگیری که در دهه هشتاد آه در بساط نداشت چطور اکنون میلیاردر شده. آقای فریدون هم همینطور مشکلات خاص خود را دارد.

وی در ادامه افزود: متاسفانه در دوره احمدی نژاد، آقای رحیمی مسئول ستاد مبارزه با فساد اقتصادی بود و الان هم زندان است. در دولت فعلی هم آقای جهانگیری این مسئولیت را دارد که مواردی در مورد مهدی جهانگیری مطرح است؛ لذا بنده توییت کردم با وجود این روند نیاز نیست این ستاد تشکیل شود. مبارزه با فساد باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود. به عقیده بنده آقای جهانگیری و اطرافیانشان اگر خود مشکلی نداشته باشند، حداقل دغدغه مبارزه با فساد را نیز ندارد.

زاکانی در مور علت محکومیتش در قوه قضائیه در انتخابات ریاست جمهوری گفت: من ادعا کردم دولت در سال ۹۲مصوبه‌ای در ستاد ویژه تدابیر اقتصادی به تصویب رساندند که تخفیف فروش نفت را قانونی کنند. مهرماه سال ۹۴دیوان محاسبات در گزارشی میزان فاجعه بار این فساد را اعلام کرد و از سوی رهبری انقلاب جلوی این فساد گرفته شد. من به علت محرمانه بودن این نامه شماره مصوبه ستاد و گزارش دیوان را به قاضی دادم تا استعلام کند، اما قاضی استعلام نکرد و بنده را محکوم کردند و با همین حکم بنده را در انتخابات ریاست جمهوری هوا کردند.

وی ادامه گفت: یکی از حقوق‌دانان شورای نگهبان به بنده اعلام کرد تا ساعت ۱۴ اسم شما جزو ۶ نفر بود، اما ساعت ۱۴ حکمی آوردند که یک سال حبس دارید و صلاحیت بنده احراز نشد. بعد از آن حکم بنده به دیوان عدالت رفتم و دادستان اعلام کرد که این حکم سیاسی است.

زاکانی اظهار داشت: علت دیگر این حکم این است من در خصوص فردی به نام موسوی صحبت کردم و گفتم زشت است که این فرد که پرونده وی در سازمان گردشگری در تبانی با آقای بقایی موجود است همراه با رییس جمهور در مراسم بیعت با آرمان‌های امام به داخل ضریح برود. چطور می‌شود یکی از چهارنفری که همراه رییس جمهور داخل ضریح رفتند این فرد باشد؟

نماینده سابق مردم تهران در خصوص برخی اظهارات صادقی نماینده اصلاح طلب تهران گفت: تفاوت مابا آقای صادقی این است که ما فرار نمی‌کنیم هر زمان که ما را به دادگاه دعوت کنند می‌رویم، چرا وقتی ایشان به دادگاه دعوت شد سر و صدا به راه انداخت.

وی ادامه داد: مقابله با فساد خوب است، اما نباید تبدیل به مواجهه سیاسی شود باید به فساد به صورت جامع نگاه کرد نباید نگاه بخشی به فساد داشته باشیم. به اعتقاد بنده اگر مجلس اصلاح شود کل کشور اصلاح می‌شود. در این راستا در مجلس هفتم کمیته صیانت از نمایندگان تشکیل شد که منجر به تصویب قانون هیات نظارت بر رفتار نمایندگان شد. البته به نظر من این طرح جان دار نیست چرا که اختیارت رسیدگی به هیات رئیسه مجلس داده شده و در انحصار ریاست است.

زاکانی در مورد عملکرد احمدی نژاد گفت: علت اصلی که آقای احمدی نژاد خود را به آب آتش می‌زند همان قدرت طلبی است. آقای احمدی نژاد به عنوان هنرمند بزرگ و تاریخی یک هنرمندی که کم مانده ادعای نبوت کند می‌خواهد رهبر اپوزسیون شود و فکر می‌کند کار تمام شده است و ایشان منجی خواهد بود. آقای احمدی نژاد یک هنرمند است همانطور که رئیس جمهور فعلی ما هنرمند است. هرچه هنر در آقای هاشمی و خاتمی و احمدی نژآد بود در روحانی جمع شده. روحانی خوبی‌های رئیس جمهوران پیشین را فراموش کرده است و فقط هنر‌های آنان را به ارث برده.

وی در ادامه گفت: در کشور مشکلاتی وجود دارد و راه حل آنان نیز وجود دارد. آقای احمدی نژاد دارد کاری می‌کند که نه دنیا دارد نه آخرت. آقای احمدی نژاد با این رفتار‌ها خسارات فراوانی به کشور زده است. چند هفته پس از ریاست جمهوری ایشان همراه عده‌ای برای پیشنهاد ترکیب وزرا به دفتر ریاست جهموری رفتیم. بنده به ایشان گفتم وزرا باید ویژگی‌هایی را داشته باشند از جمله تعهد، کارآمدی و ... که آنان را برشمردم. ایشان روبه من کردند و گفتند فقط تعهد کفایت می‌کند.

ایشان در ادامه این صحبت‌ها در دفتر ریاست جمهوری افزودند: آقای توکلی گفت: اگر می‌خواهید تیم اقتصادی تعیین کنید آنان را یکدست و با یک تفکر ببندید. ترکیبی که درنظر دارید دچار مشکل خوهد شد. آقای احمدی نژاد در پاسخ گفتند این‌ها متعهد و دین دارند بنابراین باهم کنار می‌آیند. نتیجه این رفتار‌ها مشکالتی شد که همه به یاد داریم.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد انتقادات از عملکرد جمنا گفت: بنده در تشکیل جمنا دخالتی نداشتم. فقط به عنوان نامزد انتخابات به من رای دادند. جبهه مردمی در انتخابات توفیقاتی داشت که می‌توانست بهتر باشد الان هم می‌تواند بهتر عمل کند، ولی بنده در جبهه مردمی نقشی ندارم و معتقدم باید بهتر کار کنند و از ظرفیت خلق شده استفاده کنند که متاسفانه در این راستا گام بر نمی‌دارند.

وی در ادامه افزود: افرادی که اکنون کشور را اداره می‌کنند از نفس افتاده‌اند و کشور را هم از نفس می‌اندازند. حرکت کشور برای پیشرفت را کند می‌کنند امیدواریم ملت این پرچم را از دست این افراد بگیرند. ما نیاز به جهاد روشنگری و امید بخشی داریم. مشکلات کشور لاینحل نیست قابل حل است، اما پتانسیلی را می‌خواهد که در نسل امروز قرار دارد.

زاگانی در ادامه گفت: پیری کابینه عیب‌های خاص خود را دارد. اگر جنگ را دست پیرمرد‌ها می‌دادند این نتیجه رقم نمی‌خورد. جوانانی که برای فتح قله‌ها قدم بر می‌داشتند جنگ را به پیروزی رساندند. من معتقد به حذف این افراد نیستم. این‌ها باید تجربه نگاری کنند. اگر در مجلس و دولت آینده به سمتی برویم که افراد با نشاط را جایگزین کنیم می‌توانیم برای حل مشکلات گام برداریم.

نماینده سابق تهران در مورد ریشه‌های فساد گفت: موجودیت رژیم پهلوی تولید فساد می‌کرد و با انواع و اقسام راهکار‌ها به دنبال غارت کشور بودند، اما در نظام ما اینگونه نیست. فساد سیستمی بدین معنا که آدم‌های فاسد در قوای قضاییه مجریه و مقننه یکدیگر را پیدا و حمایت میکنند وجود دارد. بدنه انقلاب و نظام در مقابل این فساد مقاومت می‌کند و ما باید به این بدنه کمک کنیم.

وی در مورد راهکار‌های مبارزه با فساد افزود: ایجاد شفافیت در جامعه، از بین رفتن کاستی سیستم‌ها و قوانین و از بین رفتن زمینه رانت و فرهنگ رانتی از اقدامات مهم است. باید با حداقل افراد با حداکثر جرم و حداکثر قرابت با قدرت بر خورد کرد. نقطه آغاز برخورد با فساد باید بررسی علنی پرونده برادران روحانی و جهانگیری باشد. بزرگترین مولد فساد در کشور‌ها دولت‌ها هستند، چون بیشترین امکانات کشور در دست دولت‌ها است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار