صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد که کسری بودجه امسال عربستان به ۵۲ میلیارد دلار برسد و برای جبران این کسری نیاز به نفت ۸۷ دلاری دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد: عربستان سعودی نیاز به صادرات نفت ۸۵ تا ۸۷ دلار در هر بشکه دارد تا بودجهاش متوازن شود.
بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی عربستان سال گذشته کاهش یافت، اما صندوق بینالمللی پول رشد ۱.۸ درصدی را به لطف افزایش قیمت نفت پیشبینی کرده است.
در حال حاضر قیمت نفت برنت تا ۷۴ دلار در هر بشکه بالا رفته و به نظر میآید که این قیمت به رشد اقتصادی عربستان کمک کند.
جیهاد آزور مدیر آسیای مرکزی و شرقی صندوق بینالمللی پول اعلام کرد: بهبود وضعیت اقتصادی با رشد ۱.۸ درصدی به لطف دلارهای نفتی برای عربستان در سال جاری رقم میخورد.
همچنین پیشبینی میشود که عربستان سعودی در سال جاری کسری بودجه ۵۲ میلیارد دلاری داشته باشد، این در حالی است که ۷.۳ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. این در حالی است که عربستان در یک برنامه میان مدت قصد دارد کسری بودجه خود را تا سال ۲۰۲۳ متعادل کند.
مدیر صندوق بینالمللی پول همچنین اعلام کرد: در حالی که سال گذشته نیاز به نفت ۸۳ دلاری بود تا بودجه عربستان با کسری مواجه نشود، اما امسال این رقم به ۸۵ تا ۸۷ دلار در هر بشکه افزایش یافته است.
برخی تحلیلگران بیم آن دارند که بهبود در قیمت نفت باعث شود تا ریاض از اصلاحات اقتصادی و مالی غافل بماند.
آزور یک مدیر صندوق بینالمللی پول، گفت: «من فکر میکنم ما در حال حاضر شاهد بهبود اقتصاد در جهان و در منطقه هستیم و این بیشتر به لطف افزایش قیمت نفت است، اما نباید این نکته را فراموش کرد که این رشد ما را نباید از اصلاحات اقتصادی غافل کند.»