معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از واگذاری حدود ۵۰ درصد از رستورانهای این دانشگاه به پیمانکاران خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالمجید خشنود، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی درباره برنامههای این دانشگاه برای تحول وضعیت رستورانهای دانشجویی، گفت: از سال ۹۶ جهت تحول رستورانهای دانشگاه و واگذاری بخشی از رستورانها به پیمانکاران، برنامهریزیهایی انجام شد و از ابتدای سال ۹۷ این برنامه به مرحله اجرا رسید.
وی درباره این تحولات گفت: در گذشته رستورانهای دانشگاه توسط خود دانشگاه اداره میشد و به هیچ پیمانکاری سپرده نشده بود. از آن جایی که ما یک دانشگاه غیر متمرکز هستیم و دانشکدههایمان پراکندهاند و در جاهای مختلفی رستوران داریم، برنامهای را به صورت گام به گام تعریف کردیم که طبق آن بخشی از رستورانها را به پیمانکار بسپاریم و بخشی از رستورانها توسط خود دانشگاه اداره شوند و همچنین از طرح صندوق رفاه و رستورانهای مکمل نیز استفاده کنیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره وضعیت فعلی رستورانهای این دانشگاه گفت: اکنون تقریبا ۵۰ درصد رستورانهای دانشگاه را به پیمانکار واگذار کردهایم و ۵۰ درصد در اختیار دانشگاه باقی مانده است.
خشنود درباره اهداف اجرای این طرح، اظهارکرد: این برنامه با هدف بهبود وضعیت تغذیه و ارائه خدمات بیشتر برای دانشجویان و همچنین ایجاد منوی آزاد برای دانشجویان، استادان و کارکنان انجام گرفته و امیدواریم که نتایج این تحول را بتوانیم در یک ماه آینده ارزیابی کنیم.
از سال آینده تعداد منوها افزایش مییابد
وی درباره وضعیت منوی غذایی رستورانهای دانشگاه توضیح داد: غذای ظهر ما تک منویی و غذای شام دو منویی است، اما با توجه به تغییری که صورت گرفته، سال آینده برنامه افزایش منوها را نیز داریم. همچنین یک منوی آزاد نیز به غذای رستورانهای دانشکدهها اضافه میشود، یعنی از سال آینده در رستورانها دو اتفاق میافتد، اول آن که غذای آزاد اضافه میشود و دیگر آن که تعداد منوها نیز افزایش مییابد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره برنج مصرفی در رستورانهای دانشگاه، گفت: تا شهریور ماه سال ۹۶ از برنج خارجی و ایرانی به صورت ترکیبی استفاده میکردیم، اما از آن زمان تاکنون برنج مصرفی ما به طور کامل ایرانی شد.
خشنود درباره وضعیت آشپزخانههای رستورانهای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، گفت: تقریبا بیش از ۵۰ درصد آشپزخانههای ما صنعتی شده و از سال ۹۵ تا ۹۶ تجهیزات و وسایلی برای آشپزخانهها خریداری شده که در بهبود کیفیت غذا بسیار موثر بوده است.
وی مشکلات مالی را مهمترین چالش دانشگاهها در حوزه تغذیه در سال ۹۶ عنوان کرد و گفت: مشکلات مالی در حوزه تغذیه بسیار اثرگذار شد، اگرچه صنعتیسازی و مسائل این چنینی خیلی کمک کرد که کیفیت تغذیه بهبود یابد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به محدودیت منابع مالی، تصریح کرد: بودجهای که به دانشگاهها اختصاص مییابد، همه نیازمندیها از جمله مسائل خوابگاهها را پوشش نمیدهد، البته صندوق رفاه نیز در این زمینه کمکهایی به دانشگاه میکند.
خشنود افزود: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی حدود ۲۰۰۰ نفر دانشجو را در ۱۰ خوابگاه مستقر کرده است و با توجه به استهلاکی که بعضی از خوابگاهها به جهت قدیمی بودنشان دارند، بودجهای که به خوابگاهها اختصاص داده میشود چندان پاسخگوی همه نیازها نیست و ما خیلی پیگیر تامین منابع از جاهای مختلفی همچون بحث خیرین هستیم و یکی از دغدغههای ما همین موضوع خیرین است.
وی درباره وضعیت جمعیت خوابگاهها از نظر جنسیت، گفت: ۴۰ درصد دانشجویان دختر و ۶۰ درصد پسر هستند. همچنین میانگین سازه خوابگاهها، حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است، زیرا هم خوابگاههایی با قدمت ۲۰ سال و هم خوابگاههایی با قدمت زیر ۱۰ سال در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی وجود دارند.
دانشجویان دختر دوره کارشناسی روزانه و دانشجویان دکتری در اولویت دریافت خوابگاه
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره ظرفیت خوابگاهها جهت پذیرش دانشجویان ورودی جدید، گفت: ما معمولا به دانشجویان ورودی جدید، خوابگاه دادهایم،، اما امسال هنگام اعلام ظرفیتهایمان اولویتبندیای را اعلام کردیم که به نظرمان منطقی و مناسب بود. طبق این اولویتبندی، دانشجویان دختر دوره کارشناسی روزانه و دانشجویان دکتری که تعداد محدودی هستند را در اولویت قرار دادیم و در مرحله بعد دانشجویان ارشد و بعد دانشجویان سنواتی را در نظر گرفتیم.
خشنود با بیان اینکه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی سه خوابگاه متاهلی هم دارد، ادامه داد: ما با این برنامهریزی هدفمان این است که بتوانیم با توجه به رتبهبندی ورودیها، دانشجویان کارشناسی را در خوابگاهها پوشش دهیم و همچنین حجم زیادی از دانشجویان کارشناسی ارشد روزانه را نیز در خوابگاهها مستقر کنیم.
وی درباره وضعیت خوابگاههای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از نظر درجهبندی کیفیت، اظهارکرد: هنوز درجهبندی دقیق خوابگاهها را در ارزیابیهایی که انجام شده اعلام نکردهاند، اما دانشگاه همه نوع خوابگاهی دارد. ما هم خوابگاههای تازهسازی داریم که کاملا با استانداردها ساخته شده و هم خوابگاههای قدیمیای که مشکلات زیادی دارند که ممکن است از لحاظ درجهبندی در درجه سه قرار گیرند. حدودا ۵۰ درصد خوابگاههایمان استاندارد هستند، اما ۵۰ درصد دیگر به جهت قدیمی بودن بناها مشکلات زیربنایی دارند.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره سرانه فضای اختصاصی هر دانشجو در خوابگاهها گفت: در حال حاضر ارزیابی دقیقی از این سرانه ندارم، اما از نظر فضای اختصاصی برای دانشجویان تقریبا در ردههای مناسب دانشگاهی هستیم.
خشنود ادامه داد: در سال ۹۵ از این نظر مشکلات زیادی داشتیم و سرانه برای هر دانشجو کم بود، اما در سال ۹۶ و ۹۷ تقریبا این مشکل حل شده و به استانداردها خیلی نزدیک شدهایم.
وی در پایان یادآور شد: اگرچه هنوز نیز در این زمینه مشکلاتی داریم، اما در سالهای قبل مشکلاتی همچون تعداد بالای دانشجو در هر اتاق داشتیم، اما در حال حاضر این مشکل حل شده و توانستهایم تا حدی خودمان را به استانداردها نزدیک کنیم.