به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ضمن توفیق به خدمت گزاران گفت: جریان احیا و بازسازی تمدن اسلامی و نگرش های اعتقادی با قرآن آغاز و ریشه ها و پایگاه های اسلامی با قرآن شروع شد.
وی ادامه داد: کسانی که در خیزش انقلاب اسلامی تاثیرگزار شدند کسانی بودند که اندیشه اسلامی خود را با بازخوانی معارف قرآنی آغاز کردند و این بزرگان نقش بسزایی در انقلاب داشتند.
صالحی با اشاره به نامگذاری نمایشگاه با عنوان چلچراغ هدایت و ایهامی که به چهل سالگی انقلاب اسلامی دارد، گفت: سهم اتفافاتی که چهل سال گذشته نسبت به آنچه که تا کنون رقم خورده است غیرقابل انکار است.
وی همچنین افزود: در حوزه تولید اندیشه و کتاب در چهل سال گذشته چهل عنوان کتاب و بیش از نه هزار در حوزه تفسیر بوده است اگر اینها را با حوزه پژوهش های قرآنی مقایسه کنیم قطعا رقم غیرقابل مقایسه بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه چندین موسسه قرآنی در سطح کشور علامت پویایی است، بیان داشت: جریان مشهود و غیر قابل انتقادی مجموعه های مختلف از طریق رویداد های مختلفی که در سطح کشور انجام می شود مورد توجه قرار گرفته است.در حوزه فضاهای دیجیتالی شاهد حضور مجموعه های دیجیتالی قرآنی هستیم که به توسعه و گسترش فعالیت های قرآنی کمک میکنند.
صالحی در ادامه بیان داشت: ترجمه قرآن کریم به زبان فارسی از نقاط قوت است. ترجمه های خوبی که در فضای قرآنی داشتیم و ترجمه به زبان های غیر فارسی که به نحوی فرصت سازی و فرصت یابی کرده است و پایان نامه ها و نشریات خود مجموعه ارزشمندی را ایجاد کرده است. حرکت های قرآنی جامعه ایرانی درچهل سال قابل مقایسه با چند دهه قبل نیست.
وی با تصریح برپایی نمایشگاه های قرآن در استان های سطح کشور افزود: این نمایشگاه فرصت هایی را فراهم میکند که منحصر به تهران نبوده و با برپا شدن در کل استانها در این ماه مبارک فرصتی را فراهم میکند تا کل ایران نمایشگاه قرآن شود.
صالحی با برشمردن ویژگیهای مختلف نمایشگاه ادامه داد: نمایشگاه قرآن به دلیل تنوع موضوعی فرصت های بزرگی را برای بازدید کنندگان از لحاظ مخاطب و موضوع ایجاد کرده و به یک قشر برنمیگردد. عملا نمایشگاه قران همه گروه ها را به سمت خود متوجه می کند که این از ویژگی های بارز نمایشگاه قرآن است.
وی ادامه داد: ما نیاز به نظریه پردازی در حوزه معارف قرآنی داریم. شتاب ما در استفاده از در و گهر های در حوزه های میان رشته ای کافی نیست.
صالحی تاکید کرد: فرصتهایی که گذاشته می شود در ارتباط با انس با قرآن کم اهمیت نیست، اما این زمان کوتاه مدت است و نیازداریم در حوزه های نظری توسعه و عمق داشته و این عمق با تضارب فکری و گفتگو کرده تا به قرآن بیشتر راه ببریم و فرصت های مبادله نظری و معارف قرآنی را وسیع تر کنیم. این میتواند برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان داعیه دار پرچم قرآنی مخاطره آفرین باشد و باید در حوزه نظریه پردازی قرآنی پیشتاز شده و حرفهای قرآنی ما بیشتر خوانده شود و جهان اسلام باید حس کند که معارف اسلامی را با معانی عمیق می تواند از ایران بخواند.