کد خبر:۶۸۶۳۴۵
نظرسنجی جدید نشان داد

افزایش چشمگیر محبوبیت اردوغان به خاطر مواضعش درباره فلسطین

نظرسنجی حزب عدالت و توسعه نشان داد که بعد از موضع‌گیری‌های رجب طیب اردوغان در حمایت از فلسطین و علیه رژیم صهیونیستی، رای او در بین مردم ترکیه افزایش یافته است.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک نظرسنجی جدید در ترکیه نشان داد که شخص «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور فعلی ترکیه، در حال حاضر بیشترین اقبال را برای انتخابات پیش‌رو دارد.

دولت ترکیه چندی پیش اعلام کرد که برای تقویت ارکان حکومتی (سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک) و همچنین به بهانه خنثی کردن طرح‌های خارجی برای بی‌ثبات سازی این کشور، انتخابات ریاست‌جمهوری را زودتر از موعد (۲۰۱۹) یعنی در تاریخ ۳ تیر برگزار می‌کند.

بر اساس نتایج نظرسنجی انجام شده توسط موسسه‌های وابسته به حزب «عدالت و توسعه»، اردوغان اکنون در میان کسانی که برای انتخابات ریاست‌جمهوری نامزد شده‌اند، با ۵۴ درصد حائز بیشتری آرا است.

به نوشته روزنامه «دیلی صاباح» خود حزب عدالت و توسعه نیز در میان احزابی که برای به دست آوردن بیشترین کرسی‌ها پارلمان رقابت می‌کنند، با ۴۸ درصد پیشتاز است.

«اونال ماهر» سخنگوی حزب عدالت و توسعه نیز در گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه «کانال ۷» تاکید کرد در روز‌های اخیر و درپی موضع‌گیری‌های قوی اردوغان و مقامات دولت در موضوع انتقال سفارتخانه آمریکا در فلسطین اشغالی و کشتار مردم غزه، آراء او افزایش یافته است.

این در حالی است که آخرین نظرسنجی مستقل انجام شده، رای اردوغان را حدود ۳۶ درصد تخمین زده بود. (جزئیات بیشتر)

ترکیه در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ همه‌پرسی تغییر قانون اساسی و تغییر نظام از پارلمانی به ریاستی را برگزار کرد که طبق آنچه اعلام شده، ۵۱.۲ درصد رای مثبت و ۴۸.۸ رای منفی داده شد.

پارلمان ترکیه در حال حاضر ۵۵۰ کرسی دارد که بعد از برگزاری انتخابات ۳ تیر و تغییر حکومت از پارلمانی به ریاستی درپی تغییر قانون اساسی، تعداد کرسی‌ها به ۶۰۰ صندلی افزایش می‌یابد.

به جز ۱۳ کرسی خالی، که نمایندگان آن یا اخراج شده یا بازداشت شده یا استعفا داده‌اند، مابقی کرسی‌ها به ترتیب ذیل در اختیار احزاب مختلف است:

- عدالت و توسعه ۳۱۶ کرسی (A.K.P)

- جمهوری‌خواه خلق ۱۳۱ کرسی (C.H.P)

- حرکت ملی‌گرا ۳۵ کرسی (M.H.P)

- دموکراتیک مردمان ۴۸ کرسی (H.D.P)

- حزب خوب ۶ کرسی (iYi P)

- مستقل ۱ کرسی
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار