دانشگاه صنعتی شریف، همایش فناوری و سلامت غذا را با هدف نقش فناوری در تولید مواد غذایی سالم و با معرفی واحدهای برتر سلامت غذا و اهدای جایزه ملی فناوری و سلامت غذا شهریورماه برگزار خواهد کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمدیان رییس پژوهشکده مهندسی پزشکی و سیستمهای سلامت دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه ارایۀ یافتههای علمی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی میتواند به شرکتهای فعال در زمینه تولید و عرضه مواد غذایی کشور در افزایش کیفیت مواد غذایی و تأمین غذای سالم جامعه کمک کند، گفت: ارائه یافتههای علمی و آخرین دستاوردهای فناوری به سیاستگذاران کشور در جهت کمک به تصمیم گیری در امر تأمین مطلوب و پایدار غذای جامعه و ارایۀ راهکارهای فناوری در توسعه صنعت غذا حائز اهمیت ویژهای است.
وی با بیان اینکه فراهم کردن فضای بحث و تبادل نظر بین متخصصان علوم مرتبط با صنایع غذایی برای بالا بردن توان علمی و فنی کارشناسان و مسؤولین تولید، کنترل کیفیت، آماده سازی و تهیه و توزیع غذای سالم و بهداشتی ضروری است اظهار داشت: افزایش اهمیت صنایع غذایی به لحاظ اشتغال زایی و افزایش مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم آن در تولید درآمد ملی و زمینه سازی تبدیل علم به ثروت در حوزه صنایع غذایی و غذای سالم از اهمیت به سزایی برخوردار است.
به گفته دبیر علمی این همایش شناسایی و معرفی تولیدات علمی حوزۀ صنایع غذایی، تشویق و ایجاد انگیزه در پژوهشگران و نخبگان صنایع غذایی به انجام پروژههای کاربردی و مورد نیاز کشور، ساماندهی و جهت دهی پژوهشها و زمینههای مورد نیاز و کاربردی در علوم و صنایع غذایی کشور، بخشی از اهداف این همایش است.
وی با بیان این که در این همایش ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت در حوزه فناوریهای سلامت و غذا مورد تاکید قرار دارد، گفت: بسترسازی جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی در حوره فناوری و سلامت غذایی، ایجاد فضای لازم جهت گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش مدار و فناور فعال در زمینههای سلامت، تولید و توسعه محصولات و فرایندهای فناوری صنایع غذایی قابل عرضه به بازار، افزایش و ارتقای سلامت جامعه با استفاده از فناوریهای نوین و همچنین بسترسازی کاربری فناوریهای دیجیتال در چرخه تولید، توزیع و بازیافت مورد توجه قرار گرفته است.
احمدیان در ادامه به شناسایی استارت آپها و شرکتهای نوپا در حوزه فناوریهای سلامت غذایی اشاره کرد و افزود: بستر سازی برای راه اندازی شتابدهندههای تخصصی فناوری و سلامت غذایی محورهای کنفرانس، از اهداف دیگر این همایش است.
به گفته دبیر علمی این همایش نقش فناوری در تولید مواد غذایی سالم، در نگهداشت، در کنترل کیفیت و ایمنی مواد در بهداشت و امنیت غذایی، در بسته بندی، در فرآیند تهیه و پخت غذای سالم و همچنین در آموزش تغذیه سالم و غنی سازی مواد غذایی با ریز مغذیها از موضوعات مورد بررسی در این همایش است.
خاطرنشان میشود، این رویداد یک روزه با تلاش پژوهشکده مهندسی پزشکی و سیستمهای سلامت دانشگاه صنعتی شریف در روز ۴ شهریورماه سال جاری در مرکز بین المللی همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.