مدیر ارتباط با مشتری صندوق پژوهش و فناوری شریف عنوان کرد: شرکتهای رشدیافته و شرکتهایی که تغییرات چندانی را در یک بازه خاص داشته اند میتوانند از ۵۰۰ میلیون تومان تا ۷ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین گردهمایی واحدهای فناور پارک علم و فناوری دانشگاه شریف عصر امروز در پژوهشکده علوم و انرژی دانشگاه شریف برگزار شد.
رئیسی، مدیر ارتباط با مشتری صندوق پژوهش و فناوری شریف در این مراسم با اشاره به آنکه ۹ سال از تاسیس صندوق میگذرد، بیان کرد: هدف صندوق پژوهش و فناوری حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناور بوده است تا آنها بتوانند در هر مرحله از کارایی خود خدمات متنوعی را دریافت کنند.
وی با اشاره به این خدمات متنوع عنوان کرد: یکی از مهمترین خدمات صندوق پژوهش و فناوری بخش سرمایه گذاری است. مثلا شرکتهای در حال رشد با مراجعه به ما میتوانند از ظرفیت بخش سرمایه گذاری استفاده کنند یا برخی شرکتهایی که سرمایه گذاری را پیدا نکرده اند و به ارزش گذاری نیازمند هستند میتوانند با مراجعه به بخش ارزیابی ما از این خدمت بهرهمند شوند.
رئیسی ادامه داد: مهمترین خدمات صندوق پژوهش و فناوری که دغدغه برخی شرکتها نیز است این است که آنها نتوانند ضمانت نامه از سیستم بانکی دریافت کنند لذا سعی کردیم براساس آئین نامه این دغدغه را رفع کرده و ضمانت نامه شرکتها را برای آنها صادر کنیم.
به گفته وی در بخش اعطای تسهیلات شرکتهای رشدیافته یا شرکتهایی که در بازهای خاص تغییرات چندانی را داشته اند میتوانند از ۵۰۰ میلیون تومان تا ۶ یا ۷ میلیارد تومان نرخ تسهیلات را با رعایت ضوابط و شرایط دریافت کنند.
در ادامه فرهمند، مدیر فناوری دانشگاه شریف به معرفی خدمات دفتر ثبت پتنت پرداخت و عنوان کرد: امروزه پایههای اقتصاد کشورهای پیشرفته بر اقتصاد دانش بنیان بنا شده است.
وی ادامه داد: گاهی اوقات تا ۸۰ درصد از داراییهای شرکتهای بزرگ را داراییهای فکری تشکیل میدهند. منبع ایجاد ثروت در طی زمان تغییر قابل توجهی کرده است.
فرهمند با بیان اینکه برای شرکتهای دانش بنیان که اصل شان بر پایه دانش است ثبت پتنت اهمیت خاصی دارد، اظهار داشت: موضوع مناسب نوآوری و گام افتخاری، شرایط احراز یک ایده به عنوان پتنت است در صورتی که محصول حتی توسط خود مخترع افشا شود قابلیت ثبت پتنت نخواهد داشت بنابراین واحدهای فناور قبل از چاپ مقاله یا تبلیغات بایستی نسبت به ثبت پتنت اقدام کنند.
مدیر فناوری دانشگاه شریف اظهار داشت: برگزاری کارگاههای آموزشی در راستای آشنایی با مالکیت فکری، همکاری با کانون پتنت برای پیگیری موارد درخواستی مثل ثبت اختراع محصولات دانش بنیان در خارج از ایران، ارائه خدمات مشاوره در جهت ثبت اختراع برای اساتید، دانشجویان و شرکتهای پارک علم و فناوری از جمله خدمات دفتر پتنت دانشگاه شریف است.
فرهمند تاکید کرد: مالکیت پتنت به صورت مشترک به نام شرکت و دانشگاه ثبت میشود، اما قراردادی بین دانشگاه و شرکت منعقد خواهد شد که طی آن دانشگاه اعلام میکند تنها ۱۰ درصد مالکیت پتنت در اختیار دانشگاه است.
در ادامه همچنین علیرضا جعفری، بنیان گذار استارتاپ نواک به توضیح فعالیت خود پرداخت و بیان کرد: نواک پخش موسیقی آنلاین است من به همراه تیم ۲۰ نفره در این استارتاپ تلاش میکنیم تا ضمن رفع محدودیت ذخیره سازی موسیقی در سی دی و تلفن همراه فرهنگ کپی رایت را در جامعه جا بیندازیم.
بنیان گذار استارتاپ نواک گفت: ما کار خود را بعد از دریافت جایزههای متوالی در جشنوارهها و رویدادهای بین المللی آغاز کردیم چرا که در آن زمان به این نتیجه رسیدیم که باید از کار خود درآمد کسب کنیم و تنها شرکت در جشنوارههای مختلف ملاک نیست.
در این مراسم همچنین نماینده شرکت دزمندآرت پروژه ساختمان طرشت برای پارک علم و فناوری دانشگاه شریف را معرفی کرد و گفت: پس از خرید زمین در سال ۹۵ به واسطه ارتباط و مشاوره از استادان و افراد صاحب نظر طراحی ساختمان را از مسکونی دستخوش تغییرات کردیم که آن را به واحدی فناور تبدیل کنیم. مثل بارگذاری سازهها و تغییر در ارتفاع سقف ها.
پارسا زمین پروژه را ۳۴۴۷ متر مربع دانست و ادامه داد: زیربنای احداث شده ۲۵ هزار و ۸۷۰ متر مربع است که در ۱۵ طبقه و ۱۲۰ واحد به اضافه طبقات پارکینگی پس از بهره وری در اختیار پارک علم و فناوری دانشگاه شریف قرار خواهد گرفت.