موسس شرکت دانشبنیان "یوتاب توان فناوران" گفت: تازمانیکه دانشگاهها و شرکتهای نیازمند دستگاههای خاص به شرکتهای دانشبنیان اعتماد نکنند، پیشرفتی حاصل نمیشود.
محمدرسول بابایی موسس شرکت دانشبنیان "یوتاب توان فناوران" (یوتک) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره حوزه کاری شرکت خود بیان کرد: شرکت ما در حوزه ساخت دستگاههای آزمایشگاهی، پاورالکتریک، پلاسما و ... فعالیت میکند.
وی با اشاره به نحوه شروع فعالیت و راهاندازی شرکت عنوان کرد: هر کدام از اعضا قبل راهاندازی شرکت کاملا آزاد به شکل گروهی یا انفرادی با ساخت دستگاه برای دانشگاه یا شرکتهای خاص تجربه فعالیت در این زمینه را داشتند، از این رو تصمیم گرفتیم به جای کار کردن برای دیگران، خود شرکتی برای ساخت چنین دستگاههایی تاسیس کنیم.
به گفته موسس شرکت دانشبنیان، او ضمن تحصیل در رشته نانوتکنولوژی، با پروژهای برای دانشگاه خود ساخت یک دستگاه صنعتی را تجربه کرده بود.
وی عنوان کرد: شرکت شامل ۴ عضو رسمی است و هماکنون در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد واقع در خیابان قلهک مستقر هستیم البته هیچکدام از اعضا در دانشگاه آزاد تحصیل نکردند.
وی با تاکید بر اینکه تجربیات هر کدام از اعضا باعث شکلدهی شرکت دانشبنیان یوتاب توان فناوران شده است، ادامه داد: تا چندی قبل شرکت ما تنها دستگاههایی که از جانب شرکتها، دانشگاهها و سایر سازمانها سفارش داده میشد، میساخت، اما در سیاست جدید علاوه بر روند پیشین، چند محصول خاص را پس از بررسیهای بسیار به خصوص در امر مطالبه بازار شناسایی کردیم و قرار است آنها را تولید و عرضه کنیم.
بابایی با اشاره به یکی از این دستگاههای منتخب به نام "ازن ژنراتور" اظهار داشت: بعد از بررسی و تحقیق دستگاه ازن ژنراتور را بعنوان یکی از دستگاههای منتخب برای تولید و عرضه انتخاب کردیم چرا که این دستگاه کاربردهای فراوانی در پرورش ماهی، تصفیه آب، ضدعفونی کردن هوا و ... دارد.
وی درپاسخ به این سوال که چه افراد یا سازمانهایی حامی فعالیت آنها هستند، گفت: تاکنون هیچ سازمانی شرکت ما را حمایت نکردند و تمامی هزینهها به صورت شخصی انجام گرفته است برای حقوق اعضا هم هرچند تمامی آنها به صورت داوطلبانه مشغول به کار هستند، اما پس از فروش دستگاه سفارشی سود بین تمام اعضا تقسیم میشود.
موسس شرکت دانشبنیان "یوتاب توان فناوران" عدم اعتماد را یکی از مشکلات موجود برای فعالیت بیان کرد و ادامه داد: سفارشدهندگان برای ساخت دستگاه مورد نیازشان به شرکت اعتماد نمیکنند و توقع ساخت دستگاهی کاملا مشابه نمونه خارجی دارند درحالیکه شرکت ما برای دانشگاه شهید بهشتی دستگاهی با کیفیت خوب را از روی عکس ساخت و در نمونههای بعدی آن دستگاه کیفیت بالاتر رفت.
به گفته وی، تا زمانی که اعتماد نباشد، پیشرفتی حاصل نمیشود.
بابایی با اشاره به نامگذاری سال به نام حمایت از کالای ایرانی تصریح کرد: امسال تقاضای ساخت تجهیزات از شرکت ما بیشتر شده است و برای طراحی و تولید آنها با سفارشدهندگان درحال مذاکره هستیم.
وی عنوان کرد: از آنجایی که معمولا افراد آکادمیک بدون تجربه بازار به سمت راهاندازی استارتآپها میآیند، بهتر است برای آنها چه در دانشگاه و چه در هرکجای دیگر آموزشهایی تدارک دیده شود، افرادی که تازه قدم در این راه میگذارند با هیچکدام از قوانین کار و مالیاتی آشنا نیستند و ضمن آموزش میتوانند کار خود را با پیشرفت بهتری پیش ببرند.
بابایی با بیان اینکه برای پیشبرد اهداف شرکت نسبت به لازمه کار و امور با مشورت و جستجو آگاهی پیدا کردند، ادامه داد: اگرچه دورههای آموزشی اینگونه کسبوکارها به صورت خصوصی وجود دارد، اما افراد تازه کار معمولا در ابتدای راه هزینه گذراندن این دورهها را ندارند.