اولین نشست کمیسیون مشترک برجام پس از خروج آمریکا از این توافق با حضور مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پایتخت اتریش آغاز شد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان ۱+۴ اولین نشست خود پس از خروج آمریکا از برجام را برای بررسی راههای حفظ این توافق در وین اتریش آغاز کردند.
آغاز اولین نشست کمیسیون مشترک برجام بدون حضور نماینده و پرچم آمریکا
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز به عنوان مهمان ویژه در این نشست حضور دارد. با توجه به خروج آمریکا از برجام، پرچم این کشور نیز برای همیشه از محل نشست برداشته شد.
ریاست نهمین نشست کمیسیون مشترک برجام را «هلگا اشمید» معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر عهده دارد.
طبق گزارش رویترز، مقامات انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه در نشست امروز کمیسیون مشترک برجام تلاش خواهند کرد با معاون وزیر خارجه ایران (عباس عراقچی) از طریق بررسی راهکارهای تداوم بخشیدن به فروش نفت ایران و سرمایهگذاری در این کشور و همچنین مقابله با تحریمهای آمریکا، به راهحلی برای حفظ این توافق برسند.
یک دیپلمات اروپایی در همین ارتباط به رویترز گفت: «ما برای حفظ این توافق تلاش میکنیم، اما دچار توهم هم نیستیم.»
رویترز در گزارش خود نوشته است در نشست امروز تلاش مقامات ایرانی بر این خواهد بود تا تضمینهای لازم را در خصوص حفظ مناسبات تجاری خود با اروپا دریافت کنند. آنها همچنین میخواهند مطمئن شوند که تمامی طرفها به خرید نفت از ایران ادامه خواهند داد.
یک مقام ایرانی پیش از نشست امروز به رویترز گفت: این، نشست بسیار مهمی است که نشان خواهد داد آیا طرفهای باقیمانده نسبت به حفظ برجام جدی هستند یا خیر. ما در این نشست متوجه خواهیم شد که آیا، همانطور که رهبرمان گفت، اروپاییها میتوانند تضمین قابلاتکایی به ما ارائه دهند یا نه.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا پیش از خروج از برجام اعلام کرد که این توافق برنامه موشکی ایران، نقش منطقهای این کشور و آنچه که پس از انقضای آن در سال ۲۰۱۵ رخ خواهد داد را پوشش نمیدهد.
با این حال، کشورهای اروپایی ضمن اعلام نگرانی درباره این موضوعات تاکید کردهاند مادامیکه ایران به تعهدات خود پایبند بماند، آنها نیز در این توافق باقی خواهند ماند.
نشست امروز کمیسیون مشترک برجام یک روز پس از آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره پایبندی ایران به توافق هستهای برگزار میشود.
این نهاد بینالمللی روز گذشته (پنجشنبه) برای یازدهمین بار از زمان اجرای برجام پایبندی ایران به این توافق را تایید کرد (اینجا)، اما در عین حال، اعلام کرد همکاری بموقع و فعالانهتر ایران در تامین دسترسی [برای انجام بازرسیهای سرزده از امکان موردنیاز]باعث تسهیل اجرای پروتکل الحاقی و اعتمادزایی بیشتر خواهد شد.
ا