کد خبر:۶۸۸۱۱۲
کوهی مقدم در گفتگو با دانشجو:

نقد صریح ودیعه‌ای از گفتمان رهبر انقلاب برای دانشجویان است/ همه بدون لکنت نقدهایشان را گفتند

دبیر تحکیم وحدت و سخنران دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب گفت: نقد صریحانه ودیعه ای است که از گفتمان رهبر انقلاب به دانشجویان رسیده است.

اسماعیل کوهی مقدم، دبیر دفتر تحکیم وحدت و سخنران دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در طول دوران مسئولیت همواره توجه ما به این است که در دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب حضور پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه دیدار امسال از نظر شکلی و محتوایی با دوره‌های قبل فرق می‌کرد، تصریح کرد: در این باره شاهد تغییر قالب بودیم به گونه‌ای که کاهش زمان سخنرانی‌ها و همچنین کاهش سهمیه اتحادیه‌ها و دیگر گروه‌های دانشجویی ما را شوکه کرد.

کوهی مقدم با بیان اینکه در طول یک سال فشار روانی که به فعالان دانشجویی وارد می‌شود این فشار قرار است که در دیدار‌های دانشجویی رهبر معظم انقلاب از بین برود، تصریح کرد: از دو ماه قبل به این دیدار فکر می‌کردیم و مجموعه‌ای از کار‌هایی را که انجام داده ایم مورد بررسی قرار دادیم تا آن‌ها را در محضر رهبر معظم انقلاب مطرح کنیم مثلا یکی از فعالیت‌های ما بر روی اصول جمهوریت و کرامت انسانی بوده است. با این وجود سعی کردیم که به این مسائل در سخنرانی اشاره کنیم.
//
وی افزود: خیلی از دوستان می‌گفتند که انتقادات را صریح مطرح کنیم، چون مردم با مشکل مواجه هستند با این وجود ما سعی کردیم که نقطه تلاقی مشکلات را مطرح نماییم، چون قرار نیست که همه مشکلات با یک سخنرانی دانشجویی حل شود. از این رو سعی کردیم که متن سخنرانی هم در راستای فعالیت‌هایی که انجام داده ایم باشد و هم نقطه تلاقی مشکلات را مطرح کنیم.

وی تصریح کرد: به لطف خدا من در زمان سخنرانی استرس نداشتم، ولی قبل از سخنرانی این حالت در من وجود داشت و نگران این بودم که هنگام سخنرانی تپق نزنم و به نوعی باعث سرشکستگی بچه‌های اتحادیه نشوم، ولی به لطف خدا مشکلی پیش نیامد البته این مسئله هم به خاطر نگاه پر از طمانینه رهبر انقلاب است، چون وقتی که ایشان را از نزدیک می‌بینی خیلی از نگرانی‌ها برطرف می‌شوند.

وی تصریح کرد: امسال بر خلاف سال گذشته فضای بیت حفاظتی نبود البته این فضا سال گذشته با توجه به حملات تروریستی به مجلس و مرقد مطهر امام خمینی (ره) ایجاد شده بود، ولی امسال فضا کاملا فرق می‌کرد.
 
کد ویدیو
 
 
وی با اشاره به اینکه در این دیدار طیف‌های مختلف دانشجویی از جمله انجمن‌های علمی و نشریات دانشجویی با تعداد بالایی شرکت کرده بودند، تصریح کرد: خوشبختانه در این دیدار هر یک از گروه‌های دانشجویی یک نماینده سخنران داشتند. با این وجود یکی از دانشجویان گفت:‌ای کاش از دانشجویان آزاد هم کسی صحبت می‌کرد که مجری در پاسخ جواب داد همین الان چهار نفر از سخنرانان دانشجویان دانشگاه آزاد هستند.

وی با بیان اینکه بخشی از سخنان نماینده کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی در این دیدار با مواردی که ما مطرح کردیم متفاوت بود، تصریح کرد: البته بحثی که وجود دارد این است که آسیب شناسی و ریشه یابی ما با نماینده کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی متفاوت بود، چون رویکرد ما مردم سالاری دینی و رویکرد ایشان مبتنی بر دموکراسی بود با این وجود وقتی که شما از دموکراسی حرف می‌زنید باید مبانی لیبرالیستی آن را نیز در جامعه فراهم کنید واقعیت این است که دموکراسی پایه کمونیستی دارد، ولی پایه مردم سالاری دینی کرامت انسانی است. در هر حال حرف ما این است که وقتی اسلام نسخه اصلی را در اختیار ما قرار داده پس چرا باید از نسخه غربی که پر از اشکال است استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: همه اساتید سکولار و لیبرال نیز معتقدند که کرامت انسانی در هیچ ایدئولوژی پررنگ‌تر از ایدئولوژی اسلامی نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا متن سخنرانی‌ها پیش از قرائت چک می‌شوند یا نه تصریح کرد: واقعیت این است که کسی جرات نمی‌کند که چنین چیزی را به ما بگوید البته دوستان پیشنهادات خود را مطرح می‌کنند، ولی اینکه یک مقام مسئول بگوید که چه مواردی را بیان کنید کسی این جرات را به خودش نمی‌دهد.

کوهی مقدم با بیان اینکه فضای دیدار با رهبر معظم انقلاب برای خیلی‌ها یک فضای خاص و احساسی است اظهار کرد: طبیعتا وقتی که دانشجویان صحبت می‌کنند رهبر معظم انقلاب سراپا گوش هستند و با توجه کامل دقت می‌کنند.

وی در توضیح برخی حواشی ایجاد شده هم زمان با سخنرانی نماینده کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی تصریح کرد: تا جایی که سخنان نماینده کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی با حاضرین اشتراک داشت کسی معترض به ایشان نشد، ولی وقتی که بحث رفع حصر که یک کلیدواژه غیرقانونی است مطرح شد برخی از دوستان مقابله کردند و شعار‌هایی سر دادند البته همان موقع رهبر انقلاب با دست اشاره کردند یعنی کافی است.
//
وی با بیان اینکه خانم محرابی در وقتی که داشتند تمام مطالب خود را بیان کردند و کسی هم معترض او نشد، تصریح کرد: ما از رهبر انقلاب یاد گرفته ایم که نقد صریحانه کنیم و نکاتی را که لازم است مطرح نماییم با این وجود این ودیعه‌ای است که از گفتمان رهبری به دانشجویان رسیده و ایشان هم خودشان می‌خواهند که دانشجو مطالبه گر باشد از این رو صحبت‌های مجیزگو مورد تایید ایشان نیست و ایشان را خسته می‌کند.

وی با اشاره به اینکه محتوا‌های ارائه شده دارای فراز و نشیب بود و برخی متن‌ها دارای محتوای خوبی بودند و احسنت گفتن‌های بچه‌ها این را نشان می‌داد، تصریح کرد: بعضی از دوستان نیز زمان کمی داشتند و کمتر توانسته بودند روی متن سخنرانی کار کنند البته اتحادیه‌های دانشجویی مطالب خوبی را به وضوح مطرح کردند.

وی با بیان اینکه اگر برخی‌ها در رابطه با دیدار‌های دانشجویی رهبری حاشیه سازی کنند شاید علتش این باشد که شاید این جلسه ایده آل‌های آن‌ها را دربر نمی‌گیرد، تصریح کرد: اگر کسی این فضا را تجربه کرده باشد فکر می‌کنم که حاشیه سازی‌ها بی انصافی باشد.

وی با بیان اینکه امروز جریان دانشجویی از حیث آزاداندیشی و توجه به تشکل‌های دانشجویی تحت فشار است، تصریح کرد: شما وقتی که مطلبی را مطرح می‌کنید انتظار دارید که مسئولان نسبت به آن واکنش نشان دهند، اما امروز شاهدیم که تا قبل از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تشکل‌های دانشجویی دارای تریبون بودند، ولی پس در اولین ۱۶ آذر بعد از انتخابات این تریبون را از تهران خارج کردند اگرچه ما نسبت به این مسئله ایرادی نمی‌بینیم، ولی بحث این است که مراسم ۱۶ آذر بدون حضور نمایندگان تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی برگزار شد و در واقع معنی این کار نیز این است که آقایان صرفا می‌خواستند از تشکل‌ها در انتخابات به عنوان یک ملعبه استفاده کنند و الان هم نیازی به آن‌ها ندارند.

وی بیان کرد: در قضیه ضیافت افطاری رئیس جمهور نیز همین اتفاق افتاد به گونه‌ای که ما اصلا از برگزاری چنین ضیافتی اطلاع نداشتیم و حتی بعدا هم متوجه شدیم که دوستان دیگر را هم دعوت نکرده اند و این نوعی نارو زدن است.

وی افزود: ما معتقدیم که فضای آزاداندیشی برای دانشجویان لازم است و اگر بیشتر هم شود هیچ اشکالی ندارد.

کوهی مقدم با اشاره به بخش‌هایی از بیانات رهبری مبنی بر اینکه جریان دانشجویی زنده است تصریح کرد: ما هم معتقدیم که باید این جریان زنده بماند، چون این جریان را یک جریان دارای حریت می‌دانیم.

وی با تاکید بر اینکه باید دیدار‌های شبیه دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب در سایر قوا نیز برقرار شوند اگرچه این اتفاق در قوه قضائیه افتاد، تصریح کرد: متاسفانه دیدار‌های دانشجویی از طرف دولت دچار انسداد شده است.
//
کوهی مقدم با اشاره به اینکه رهبر انقلاب در دیدار دانشجویی خیلی نتوانستند به فضای دانشجویی بپردازند و ما از این حیث مقداری اذیت شدیم، تصریح کرد: دال مرکزیت صحبت‌های معظم له بر روی مسئله امید و امیدواری بود و این برای ما جالب بود.

وی با بیان اینکه کلید واژه سبک انقلابی نکته مهمی است که رهبر معظم انقلاب در دیدار دیشب به آن اشاره کردند، تصریح کرد: با نشاط بودن، مطالبه گری و جنب و جوش فضای جنبش دانشجویی باید آزاد بماند منتهی رهبری می‌گویند این مطالباتی که از مسئولان دارید نباید انتظار داشته باشید که سریع محقق شوند به نظر من برخی از دوستان ما که با عنوان جریان عدالتخواهی و عدالت طلبی وارد برخی مسائل شده اند بی صبری به خرج دادند و شاید عجولانه برخورد کردند به همین دلیل رهیافت‌های عجیب و غریبی را نیز ارائه کردند که بازتاب زیادی هم ایجاد کرد. معتقدم که این عجولانه برخورد کردن می‌تواند به فضای ناامیدی دامن بزند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار