کد خبر:۶۹۰۱۲۹
کوهی مقدم در گفتگو با دانشجو:

رویکرد تعلیقی نمایندگان در قبال FATF مناسب بود/ پیوستن به این معاهده ما را به خودتحریمی وادار می‌کند

دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: با توجه به اینکه تجربیات زیادی در خصوص تبعات تصمیم گیری‌های عجولانه نمایندگان و مسئولان در خصوص مسائل مختلف همچون تصویب ۲۰ دقیقه‌ای برجام داریم رویکرد تعلیقی نمایندگان در قبال FATF اقدامی مناسب بود.

اسماعیل کوهی مقدم در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: اگربخواهیم از دید یک نماینده موافق به پیوستن ایران به FATF نگاه کنیم و یک منطق سکولاری داشته باشیم حداقل در این برهه باید نسبت به رژیم‌ها و سازمان‌های بین المللی بنا را بر بی اعتمادی بگذاریم تا موضع طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام مشخص شود.

کوهی مقدم اقدام نمایندگان را در خصوص تعویق دو ماهه بررسی FATF را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و افزود: این اقدام نشان می‌دهد که مسئولان ما یاد گرفته اند با اینگونه مسائل هم به صورت تعلیقی برخورد کنند تا اینکه بخواهند سریع تصمیم گیری کنند.

دبیر دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه تجربیات زیادی در خصوص تبعات تصمیم گیری‌های عجولانه نمایندگان و مسئولان در خصوص مسائل مختلف همچون تصویب ۲۰ دقیقه‌ای برجام داریم، گفت: پس از خروج آمریکا از برجام نیز رئیس جمهور طی یک موضع گیری صریح و بی دلیل گفتند حتی اگر آمریکا هم از برجام خارج شود ما در این توافق می‌بینیم. در هر حال اینگونه موضع گیری‌ها در شرایط بین المللی کنونی اصلا منطقی نیست با این وجود بنده خوشحالم که نمایندگان در خصوص FATF مانند رویکرد آمریکایی‌ها به رویکرد تعلیقی روی آورده اند.

کوهی مقدم با بیان اینکه در جریان بررسی FATF در مجلس فعالان دانشجویی مجبور شدند که برای اعلام موضع خود به نمایندگان به پیامک روی بیاورند و این مسئله مهمی است، افزود: در چنین مواقعی ارتباطات مردمی نمایندگان مجلس باید به حدی بالا باشد که آن‌ها بتواند دیدگاه‌های مختلف را بشنوند؛ اما اتفاقی که الان افتاده این است که دانشجویان باید در راهپیمایی‌ها منتظر بمانند تا اگر نماینده مجلسی را رویت کردند آن وقت به طرح موضوع بپردازند واین اتفاق فاجعه باری لست.

وی افزود: در جریان اعترضات دانشجویان به موضوع بررسی FATF شاهد بودیم که یکی از نمایندگان مدعی شده بود که پیامک‌ها به صورت سازماندهی شده برای نمایندگان ارسال می‌شوند به نظر بنده این رویه متاثر از عملکرد بد و پایین بودن ارتباط مردمی نمایندگان است، چون آن‌ها هیچ بستری را برای بیان اعتراضات ایجاد نکردند.

دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: FATF یک رژیم حقوق بین المللی خوب برای ردیابی ارتباطات مالی است مثلا موضوع اعاده اموال نامشروع مسئولان از طریق بخشی از قواعد FATF قابل پیگری است منتهی مسئله‌ای که وجود دارد این است که باید ببینیم نسبت ایران برای پیوستن به این کنوانسیون باید چگونه باشد.

کوهی مقدم افزود: اکثر رژیم‌های حقوقی بین المللی مانند NPT و قوانین مرتبط با منع گسترش تسلیحات خیلی خوب هستند و در این شکی نیست، اما همین رژیم‌های حقوقی نتوانستند منافع کشورمان را حفظ کنند به گونه‌ای که به بدترین شکل ممکن شاهد تشدید فشار‌ها و تحریم‌ها بوده ایم و FATF نیز چنین حالتی دارد.

وی با اشاره به اینکه FATF اطلاعات اقتصادی کشور را به طور کامل در اختیار این سازمان بین المللی که نسبت آن را با آمریکا و غربی‌ها می‌دانیم قرار می‌دهد، افزود: پیوستن ایران به چنین معاهده‌ای اشتباه است، چون ما را مجبور می‌کند تا تلقی آن‌ها را از تروریسم، منع گسترش تسلیحات و منع تغذیه مالی گروه‌های تروریستی را بپذیریم و طبیعتا خود را محدود کنیم تا به خود تحریمی برسیم.

دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: FATF شاید برای کشوری مانند سوئیس معاهده خوبی باشد، ولی شرایط ایران مانند کشور‌های اروپایی نیست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار