رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران گفت: مرکز ارزیابی و پایش تندرستی دانشگاه مازندران با جذب متخصصان و پژوهشگران برتر خدمات خود را با بالاترین کیفیت و اعتبار علمی ارائه میکند.
رزیتا فتحی، رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره لزوم ساخت و تجهیز سالن تندرستی دانشگاه وفواید آن برای دانشگاه مازندران و سایر اقشار جامعه گفت: بدون شک تندرستی مهمترین سرمایه انسان است و یکی ازعواملی که سلامتی را به خطر میاندازد وجود ناهنجاریهای جسمانی است.
فتحی بیان کرد: تغییر شیوه زندگی افراد جامعه از فعال به غیرفعال باعث بروز مشکلات و عوارض جسمانی در آحاد مختلف جامعه شده است، به گونهای که گاهی سلامت جسمانی افراد را تحت الشعاع خود قرار داده و افراد به بیماریهای مختلف دچار می شوند.
رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی مطرح کرد: هدف از ساخت و تجهیز مرکز تندرستی در دانشگاه کمک به ارتقای عملکرد ورزشکاران و همچنین پاسخگویی آزمایشهای استاندارد و خدمات مشاوره و ورزش و تندرستی برای آحاد جامعه است و دانشگاه مازندران با این دیدگاه، اقدام به تاسیس بزرگترین مرکز ارزیابی و پایش تندرستی در استان و کشورکرده است.
وی گفت: مرکز ارزیابی و پایش تندرستی دانشگاه مازندران در شهریور ۱۳۹۶ افتتاح شد و مجهز به پیشرفتهترین دستگاههای ارزیابی و سنجش سلامت حرکتی و ورزشی در کشور است. این مرکز به عنوان تنها مرکزتحقیقاتی عملیاتی در سطح استان مازندران بوده و هدف از ارزیابی در آن، اولا آگاهی افراد از وضعیت بدنی خود بر اساس شاخصهای فیزیولوژیک، ساختار اسکلتی و قامتی و نیز معیارهای آمادگی جسمانی می باشد و در مرحله بعد پیشنهاد براساس نتایج حاصله که متناسب با شرایط موجود هر فرد می باشد ارایه می شوند.
فتحی تصریح کرد: این مرکز که در نوع خود در سطح کشور بینظیر است، با جذب متخصصان و پژوهشگران برتر حیطه علوم ورزشی، خدمات خود را در حیطههای فوق الذکر با بالاترین کیفیت و اعتبار علمی ارایه می کند. مرکز ارزیابی و پایش تندرستی دانشگاه مازندران با بهره گیری از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، درحال حاضر در بخشهای سلامتی، ورزشی، پژوهشی، آموزشی و بازتوانی مشغول ارایه خدمات به مراجعان به این مرکزمی باشد.
رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی خاطرنشان کرد: انجام معاینات بدنی و حرکات اصلاحی، آنتروپومتری، بیوفیدبک و سنجش سطح استرس، فوت اسکن وسنجش فشار کف پایی، اسپیرومتری و سنجش عملکرد ریه، تست ورزش و سنجش عملکرد قلبی-تنفسی از جمله خدماتاصلی این مرکز می باشد.
وی گفت: از ۱۵ مهرماه تا ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ جمعاً ۱۲۸ نفر در مرکز تندرستی دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفته اند، نتایج فنی و تخصصی حاصل از عملکرد مرکز، لزوم وجود چنین مراکزی در سطح کشور را به روشنی آشکار میکند.۸۳ درصد از مراجعان به مرکز از مشکلات اضافه وزن رنج میبردند که ۲۹ درصد از آنهادارای چاقی خطرناک بودهاند.
فتحی اظهار داشت: ارزیابیهای عضلانی-اسکلتی مراجعان نیز شیوع بالای ناهنجاریها و مشکلات عملکردی رانشان میدهد. شیوع ناهنجاریهای اسکلتی-عضلانی بسیار زیاد بوده و در مجموع بیش از ۷۸ درصد از مراجعان ازناهنجاریها و مشکلات اندام تحتانی، ۶۰ درصد مشکلات گردن و شانه، ۴۵ درصد مشکلات کمر و لگن و بیش از ۷۲ درصد ازضعف عضلانی و کاهش انعطاف و دامنه حرکتی رنج میبردند.
رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه در خاتمه گفت: تاسیس مرکز تندرستی دانشگاه گامی بلند درراستای اصلاح سبک زندگی افراد جامعه است که انشاالله اثرات مثبت و موثر این حرکت رو به جلو و آینده نگر در مدت زمانی کوتاه، به شکل ملموس در سطح جامعه قابل درک خواهد بود.