گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مروتی، پژوهشگر حوزه جامعه در نشست تخصصی ابعاد و پیامدهای اجرای سند ۲۰۳۰ یونسکو با محوریت برنامه تلویزیونی ماه عسل در مورد واکسن HPV که با حضور کارشناسان حوزه فرهنگ و پژوهشگران، پزشکان و دانشجویان استادان دانشگاه برگزار شد، به طرح مطالب خود در این زمینه پرداخت.
ضربات جبران ناپذیری به اعتماد مردم نسبت به وزرات بهداشت وارد شده است
مروتی، پژوهشگر حوزه جامعه و جنسیت در ادامه نشست عنوان کرد: آنچه در برنامه ماه عسل با حضور خانم اشکی اتفاق افتاد این بود که با حیثیت وزارت بهداشت بازی شد طی سالهای اخیر ضربات غیرقابل جبرانی به اعتماد مردم نسبت به وزارت بهداشت وارد شده است.
وی افزود: فردی با کلی تناقضات در گفتار با یک داستان عوامانه در برنامه پربیننده رسانه ملی حاضر میشود مباحثی را مطرح میکند چه دلیلی دارد که شخص وزیر بهداشت بیاید و از این خانم دفاع کند و این به شدت سوال برانگیز است و بعد هم کاشف به عمل میآید که خود وزیر بهداشت این خانم را به برنامه ماه عسل معرفی کرده است کسی که گرافیک خوانده عوامانه وارد یک بحث به شدت تخصصی در حوزه پزشکی میشود.
مروتی تاکید کرد: اگر اعتماد مردم از وزارت بهداشت سلب شود مردم دیگر به پزشک عمومی هم مراجعه نخواهند کرد چه چیزی نصیبتان میشد که این اعتماد عمومی را سر بریدید؟ چه سرمایهای بزرگتر از این بوده که این بلا را سر وزارت بهداشت آوردید داستانی هم که این خانم تعریف میکند که از میان ۱۵۰ نفر اتفاقی زنده مانده است پذیرفتنی نیست، چون در صورتی که اگر کس دیگری زنده مانده بود ما میتوانستیم با او هم صحبت کنیم و حقیقت ماجرا بهتر روشن میشد.
چه واسطه ای خانم اشکی را تا حد وزیر بهداشت رسانده است؟
این پژوهشگر عنوان کرد: جالب است که این خانم برای یک نذر به ایران برمی گردد و بعد هم یک تیم کامل پزشکی چندین سایت که ربطی هم به بیماری ندارند و یک تیم اجرایی قدرتمند در اختیار این خانم قرار میگیرد و به صورت هماهنگ در تمام کشور کارهای این خانم را پیش میبرند.
وی افزود: جالب است که با بزرگترین کارگردانها و بازیگران این مملکت و حتی شخص وزیر بهداشت دیدار داشته است و با او تفاهم نامه هم امضا کرده است این چه نذری است که برای آن همه کشور بسیج میشوند؟ سوال اصلی این است که چه واسطهای این فرد را تا خود وزیر بهداشت رسانده است.
مطالعات مستند خود در حوزه شیوع تجاوز و آزار جنسی به کودکان در ایران را ارئه دهید
مروتی اظهار داشت: رویکرد ما نسبت به مسئله آموزش جنسی کاملا یک رویکرد علمی است گفته میشود که به کودک ۵ ساله آموزش جنسی داده شود تا جلوی آزار جنسی گرفته شود پاسخ ما این است که وقتی چیزی برای کودک مسئله نیست چرا آن را برایش مسئله میکنید که باعث کنجکاوی بعدی او خواهد شد و این موضوع حرف مجامع علمی دنیاست نه حرف ما که نخواهید آن را بپذیرید.
وی تصریح کرد: اگر استدلال میکنید که آزار جنسی یک مسئله شایع در کشور است لطفا مطالعاتی را که در این زمینه انجام داده اید ارائه دهید تاکنون هیچ مطالعهای مبنی بر اینکه این موضوع در ایران شایع باشد مشاهده نکردهایم.
اصرار بر آموزشهای جنسی برای جلوگیری از ایدز در حالیکه 66 درصد از طریق اعتیاد تزریقی مبتلا شدهاند
مروتی تصریح کرد: این اصرار بر آموزش عمومی مسائل جنسی را در بحث ایدز هم تجربه کردهایم. در متنی که برای برنامه چهارم مبارزه با ایدز آماده کردهاند دنبال این هستند که به تک تک نوجوانان آموزش جنسی فرد به فرد داده شود که چگونه از یک وسیله خاص جلوگیری از بارداری استفاده شود تا مثلا ایدز نگیرند.
وی تصریح کرد: جالبتر اینکه طبق آمار خود وزارت بهداشت ۶۶ درصد انتقال ایدز در کشور از طریق سرنگ آلوده در بین معتادان تزریقی است و تنها ۱۹ درصد از غیر این مسئله مبتلا شدند که عمده آنها هم همسران همین معتادان تزریقی هستند بقیه هم به صورت انتقال از مادر به کودک و یا طرق ناشناخته است لذا اگر بخواهیم در زمینه جلوگیری از ایدز آموزشی بدهیم قطعا اولویتها آموزشهای جنسی نیست.
این پژوهشگر افزود: هنوز باید این استدلال ما وزارت بهداشت پاسخی نداده است وقتی از هر ۱۰۰ هزار دانش آموز ایرانی با اعمال اغماض تنها چهار نفر ایدز دارند آن هم از طریق مادر به کودک منتقل شده است کدام عقل سلیمی میپذیرد که به خاطر این چهار نفر صد هزار نفر را در مقابل آسیبزاترین مطالب قرار دهیم. این آمارهایی است که توسط اداره ایدز خود وزارت بهداشت منتشر شده است.
صادقانه بگویید سازمان ملل برای شما تعیین تکلیف کرده است
در بسیاری از گفتارها عنوان میشود که مثلا تا سال ۲۰۲۰ یا ۲۰۳۰ باید به فلان اهداف برسیم مگر ما تاریخ مان به هجری شمسی نیست چرا واضح نمیگویید که منظورتان اجرای اهداف سند ۲۰۳۰ است؟ اگر خودتان کفایت ندارید که اهداف کشور را تعیین کنید و جلو ببرید صادقانه عنوان کنید که سازمان ملل برایتان تعیین تکلیف کرده و شما هم موظفید که آنها را جلو ببرید وگرنه پزشکان ایرانی با این سطح سواد که در دنیا شناخته شده هستند کفایت این را ندارند که در حوزه تربیت جنسی صحبت کنند.
علت فضا دادن به افراد قبح زدا از مسائل غیراخلاقی و غیرشرعی چیست؟
مروتی در ادامه گفت: چرا باید امثال خانم مینو محرز فضا داده شود که بگوید عبارت زنان بدکاره و تنفروش را به کار نبرید بلکه به آنها کارگر جنسی بگویید، چون با این عبارات به آنها انگ میزنید و آنها ناراحت میشوند و برای درمان رجوع نمیکنند.
وی افزود: شما در این کلام شعور و فهم فرهنگی چنین مسئولی را در حد صفر مشاهده میکنید یعنی عملی که از نظر خدا و اسلام قبیح است و برای آن جریمه اساسی تعیین شده است تا اخلاق یک جامعه ایمن بماند توسط فردی که فکر میکند از خدا بیشتر میفهمد قبحزدایی میشود.
چرا آموزش جنسی و انگزدایی از تن فروشان به غرب کمک نکرده است؟
این پژوهشگر عنوان کرد: طبق آمار وزارت بهداشت ایدز آمریکا چند برابر ایران شیوع دارد مگر آنها از تن فروشی انگ زدایی نکردند مگر کارگر جنسی را به رسمیت نشناختند مگر در آنجا آموزش جنسی نمیدهند.
انسان حیوان نیست خانم مسئول!
مروتی در ادامه گفت: جالب است که خانم محرز در ادامه میگوید شغل این زنان تن فروش را نباید عوض کنیم تنها وسایل به آنها بدهید که جامعه را آلوده به ایدز نکنند آیا این خانم تفاوتی بین انسان و حیوان قائل است؟ که فکر میکند انسان فقط جسم است لذا هر بلایی که سر روحش آمد مهم نیست و تنها باید کاری کرد که جسمش ایدز نگیرد.
بعد از امضای سند 2030 یونسکو چه اتفاقی در کشور در حال رخ دادن است؟
این پژوهشگر: مسئله ما با وزارت بهداشتی است که دستگاه خودپرداز کاندوم در مشهد نصب میکند تا قبح یک مسئله که باید در خفا باشد در سطح جامعه شکسته شود آیا چنین مسئولی شعور فرهنگی دارد؟ چه شده که بعد از مهر ماه ۹۴ که رفتید سند ۲۰۳۰ را امضا کردید این بلاها بر سر کشورمان آمد؟ مگر قبلش در مسئله ایدز فعالیت نمیکردید؟ مگر ما در سال ۸۸ – ۸۹ دو جاسوس در حوزه ایدز نگرفتیم که با نهادهای آمریکایی در ارتباط بودند و نهایتا هم از کشور خارج شدند.
طبق برنامه چهارم مقابله با ایدز ایران موظف است دو مرکز رسمی برای مردان همجنسباز به راه بیندازد!
مروتی خاطر نشان کرد: هم اکنون در حوزه مسائل جنسی اتفاقات خاصی در حال رخ دادند است که قابل اغماض نیست طبق متن چهارمین برنامه مقابله با ایدز ایران باید دو مرکز رسمی برای مردان همجنسباز به راه بیندازد مسئولی که چنین چیزی را مطرح میکند آیا فهم فرهنگی دارد چنین افرادی عنوان میکنند که نباید بگوییم که خانواده در چارچوب خودش جلوی ایدز را بگیرد این متن صریحی است که خود وزارت بهداشت منتشر کرده است.
بازاریابی اجتماعی و نابودی اخلاق و سلامت جامعه
مروتی در ادامه گفت: در برطرف کردن معضلات اجتماعی شیوهای به نام بازاریابی اجتماعی وجود دارد که از تکنیکهای اقتصادی و بازاریابی استفاده میکند این گونه عمل میکنند که هزینه رفتار نامطلوب بالا برود و هزینه رفتار مطلوب و جایگزین کم شود و سهل الوصول باشد. مثلا در حوزه مصرف دخانیات قیمت سیگار را بالا میبرند و از آن طرف هزینه موارد جایگزینی، چون آدامس یا فعالیت ورزشی را کاهش داد.
وی افزود: در حوزه مسائل اخلاقی و جنسی هم اکنون دشمن از این تکنیک علیه ما استفاده میکند به گونهای که رفتار نامطلوب فرهنگ ما و مطلوب دشمن بسیار هزینهاش کاهش پیدا کرده به گونهای که به مخاطب این گونه القا میشود که رابطه جنسی آزاد داشته باش ما کاری میکنیم که ایدز نگیری، با واکسن هم اجازه نمیدهیم که HPV بگیری قبح اجتماعی آن را هم توسط نهادهایی که داریم میریزیم مانند همین مسئولی که میگوید تنفروش کارگر جنسی است و کسی نباید جلوی آنها را بگیرد.
این پژوهشگر اظهار داشت: مورد دیگر این است که در فضای مجازی به اسم آزادی بیان غیر اخلاقیترین موارد جزو آزادی بیان عنوان میشود کجای دنیا دسترسی به محتوای پورن جزء آزادی بیان است؟ این همه فضای مخرب هم اکنون رها شده و تنها چسبیدهاند به یک واکسن.
عدهای در مجلس دنبال این هستند کسی زیر 18 سال ازدواج نکند/ بچه های مدرسه غرب تهران نیاز جنسی نداشتند؟
مروتی تاکید کرد: گروهی در مجلس شورای اسلامی ما مامور میشوند که کسی زیر ۱۸ ازدواج نکند سوال این است که بچههایی که در مدرسه غرب تهران دچار خطا و مسائل نامشروع شدند آیا نیازی به نام نیاز جنسی نداشتند؟ پاسخ معقول به نیاز جنسی چیست چرا میخواهید مجرای ارضای صحیح آن را ببندید؟
از خانم اشکی متشکریم که دست وزراتخانه هایی که مخفیانه 2030 را پیاده می کردند، رو کرد
مروتی در ادامه گفت: در حوزه تغییر فرهنگها طبق اعترافات خود غربیها غرب با هیچ کشوری تعارف ندارد و از طریق سازمانهای بین المللی آنها را اجرایی میکنند جالب است که خط مشی وزارت بهداشت ما هم از همین آژانسهای بین المللی تبعیت میکند.
وی افزود: یک لطفی که خانم اشکی در این قضیه به ما کرد این بود که تاکنون بسیاری از مسئولان منکر این بودند که سند ۲۰۳۰ در حال اجرایی شدن است، اما با اظهارات ایشان دم خروس این ماجرا بیرون زد و دیدیم که وزارتهایی که مخفیانه داشتند سند ۲۰۳۰ را جلو میبردند خودشان را عیان کردند الان هم که به اسم NGOها فعالیت میکنند.
NGOها با چه مجوزی در مدارس و مهدکودکها آموزش جنسی میدهند؟
وی در پایان گفت: این چه وزارت آموزش و پرورشی است که NGOها مدارس و مهد کودکهای آن را درنوردیدهاند و آموزش جنسی میدهند، ولی مسئولان این وزارتخانه در رسانهها اعلام میکنند که کسی حق این آموزشها را در مدارس ندارد. سوال این است چطور این افراد به مدارس راه یافتهاند؟ چرا کس دیگری بخواهد وارد مدارس شود باید هزار جور مجوز داشته باشد؟ لذا این از بیشخصیتی مسئولی است که وقتی این همه انسان با سواد در جامعه او وجود دارد اجازه دهد نهادهای بینالمللی برای او تصمیم بگیرند.