دانشجوی دانشگاه شریف گفت: از تابستان امسال طرح ویژه کارآموزی در دانشگاه شریف راه اندازی شده که براساس آن دانشجویان آموزشهای لازم برای ورود به بازار کار را میبینند.
محمدعلی امینی، دانشجوی دانشگاه شریف و مسئول سابق واحد علمی بسیج دانشجویی این دانشگاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص طرح ویژه کارآموزی(کاروژه) در این دانشگاه که توسط دانشجویان ارائه شده گفت: کارآموزی در کلیه دانشگاههای مهندسی و صنعتی یک ظرفیت قانونی است که کلیه دانشجویان کارشناسی و سایر سطوح تحصیلی باید با اتمام دوره تحصیل، ساعاتی را در شرکتها یا کارخانهها و مراکز مرتبط با رشته تحصیلی بگذرانند و آموزشهای لازم برای ورود به بازار کار را ببینند.
وی افزود: متاسفانه، چون این واحد درسی نمره خاصی دارد و دانشجویان و همچنین مسئولان دانشگاه به آن توجهی نمیکنند و شرکتهای ارائه کننده واحد درسی نیز پایبند آموزشهای لازم به دانشجو نیستند؛ این سه ضلع باعث شده اتفاق خیلی مثبتی در این واحد درسی نیفتد.
این دانشجو اضافه کرد: از مشکلات این واحد درسی این است که دانشجویان در کارگاههایی که آشنایی داشته باشند برگه واحد را ارائه میکنند و بدون اینکه این دورهها را بگذرانند نمره آن را از استاد میگیرند.
امینی خاطرنشان کرد: دانشجویان نیز مایل نیستند که این زمان را در دانشگاهها بگذرانند، چون هم دانشجو و هم صنعت تمایلی به پیشرفت در این واحد آموزشی ندارند.
وی ادامه داد: در دانشگاه شریف برای اینکه بخواهیم این مسئله را حل کنیم راه حلی ارائه دادیم که هم منافع شرکتها را در نظر داشته باشیم و هم دانشجویان بتوانند در این دورهها مهارت آموزی داشته باشند.
امینی یادآور شد: با تعدادی از شرکتهای دانش بنیان و صنعتی که مورد تایید بودند صحبت شده هماهنگیها انجام شده و کار دانشجویانی که قرار است واحد کارآموزی در این مراکز بگذارنند مشخص شده است.
این دانشجو اضافه کرد: در مراحل انجام کارآموزی ابتدا آموزشهای لازم به دانشجو داده میشود و پس از آموزش لازم، فعالیت دانشجویان آغاز میشود و دانشجو از اینکه میبیند فعالیت مفید در این شرکتها و مراکز دارد انگیزه دانشجو بیشتر میشود و تمایلشان برای حضور مستقیم در محیط کارآموزی بیشتر شده است.
امینی ادامه داد: در سه دانشکده برق، مهندسی شیمی و مواد این کار را راه اندازی کردیم که در دانشکده برق بیشترین تقاضا را داشتیم. با دانشجویانی که ثبت نام کردند مصاحبه انجام گرفت با توجه به توانمندیهایی که داشتند به شرکتها معرفی شدند. همچنین افرادی پیگیر مسائل کارآموزی و نظارت این دانشجویان هستند.
وی ادامه داد: این طرح اولین دوره آن امسال در حال برگزاری است و به حالت آزمایشی است. اگر پاسخ مثبت و انگیزه دانشجویان را داشته باشیم این طرح به صورت گستردهتر برگزار میگردد و ظرفیتها نیز اضافه خواهد شد. دانشکدهها نیز اضافه میشوند و دانشجویانی نیز که بخواهند مهارتی را یاد بگیرند میتوانیم به شرکتها معرفی کنیم.
امینی یادآور شد: این طرح را به دانشگاههای دیگر نیز ارائه دادیم و هر دانشگاهی در راستای فعالیتهای خود و همچنین واحد کارآموزی اش این طرح را اجرایی کرده است.
وی یادآور شد: دانشجویان تا حدود خوبی از این طرح استقبال کردند. دانشگاه نیز به دلیل حل مشکلات کارآموزی دانشجویان از این طرح حمایت کرده و امیدواریم که بتوانیم سال آینده و یا دورههای بعد این طرح را گسترش دهیم.
این تقلید از ایالات متحده امریکاست، کشوری که کار زیاد است و نیاز به کاراموزی دانشجویان برای شناسائی و پیدا کردن مناسبترین کار متناسب با رشته تحصیلاتشان است . در کشور ایران که کار نیست آیا این آموزش جز هزینه و اتلاف وقت، منفعت دیگری دارد؟ بسم الله!
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.