عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سامانه نیما در چارچوب نظام ارزی کشور ناقص اجرا و موجب ایجاد رانت برای برخی شده است، گفت: چند نفر به دلیل نقص سامانه نیما در چند ماه گذشته به میزان کل یارانه نقدی دو سال کشور سود برده اند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رحیم زارع در گفتگوی ویژه خبری گفت: ایجاد سامانه ارزی نیما بدون پشتوانه کارشناسی و بر اساس تصمیم یک شبه است و شفافیتی در آن وجود ندارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون قیمت ارز را ۱۰ درصد بازار آزاد تعیین میکند نه ۹۰ درصد ارزی که در اختیار دولت است.
زارع گفت: پتروشیمیها حدود ۱۷ میلیارد دلار ارز خود را به دلیل سیاستهای دولت در خارج از کشور یا چرخه صرافیها نگه داشته یا جرات وارد کردن آن را به کشور ندارند.
وی با بیان اینکه سامانه نیما موجب تقویت واردات و تضعیف صادرت شده است افزود: یکی از اشکالات سامانه نیما تخصیص ارز از همان ابتدای ثبت سفارش است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارتهای اجارهای در حال ضربه زدن به اقتصاد کشور است گفت: بانک مرکزی اعلام کند ارز حاصل از صادرات پتروشیمی و فولاد را از میان ۶۰۰ صرافی مجاز و ۲۲ صرافی نظام بانکی به کدام صرافیها پرداخت کرده است.
زارع افزود: از ابتدای انقلاب اسلامی و دوران تحریمها تجارب ارزی بسیار خوبی داریم، اما این تجارب مستند سازی نشده است و بانک مرکزی همچنان آزمون و خطا میکند.
وی گفت: با توجه به اینکه کشور بدون منطق و کار کارشناسی بسیار گران اداره میشود باید در قیمت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تجدید نظر شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی کالا وارد کشور میشود، اما وارد کننده همان کالا را به کشورهای همسایه صادر و ارز ۷ هزار تومانی میگیرد.
پس باید هر فصل منتظر ارز با یک نام جدید باشیم ؛ فصل بهار : ارز جهانگیری 4200 تومانی ؛ فصل تابستان : ارز زارع 5000 تومانی و فصل تابستان ...... حدس بزنید و برنده یک دستگاه خودروی سراتو شوید
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.