مدیر مرکز کار آفرینی ارتباط با صنعت دانشگاه نوشیروانی بابل گفت: دانشجویان با معرفی به مراکز فنی حرفهای زیر نظر وزارت کار، آموزش خواهند دید و گواهی صلاحیت شغلی دریافت میکنند.
محمدجواد میرنیا، مدیرمرکز کارآفرینی ارتباط با صنعت دانشگاه نوشیروانی بابل در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به دورههای کارآموزی در این دانشگاه گفت: کارآموزی برای دانشجویان جزو واحدهای آموزشی حساب میشود و با توجه به رشته دانشجویان بعد از طی واحدهای مشخصی در تابستان یا در طول ترم این واحد را پاس میکنند.
میرنیا تصریح کرد: در این دورههای کارآموزی استاد راهنما مشخص میشود و دانشجو در یک صنعت پذیرش میگیرد و به مدت ۱۵۰ ساعت فعالیت دارد و تمام دانشگاههای صنعتی این واحد کار آموزی را دارند و اجباری است.
مدیرمرکز کارآفرینی ارتباط با صنعت دانشگاه نوشیروانی بابل در مورد مشکلات کارآموزی بیان کرد: تعداد دانشجویان زیاد شده است و سطح نوآوری و کیفی صنایع انقدری نیست که بخواهند از دانشگاه استفاده کنند وعلاقه مندی آنها به دانشگاه کم شده است.
وی افزود: مشکل اساسی واحد کارآموزی این است که دانشجو واحدهای صنعتی پیدا میکند و وقت خود را میگذارد؛ اما در آن مرکز هیچ گونه فعالیتی ندارد.
میرنیا در ادامه مطرح کرد: برای اینکه دانشجویان دوره کارآموزی خود را به خوبی سپری کنند، دانشگاه با صنایع مهم استان تماس میگیرد و از آنها میخواهیم که برنامه مشخصی برای دانشجویان داشته باشند و به آنها حرفهای را آموزش بدهند.
مدیرمرکز کارآفرینی ارتباط با صنعت دانشگاه نوشیروانی بابل تصریح کرد: برای بهتر شدن دوره کارآموزی دانشجویان، با مراکز آموزش فنی حرفهای که زیر نظر وزارت کار، هماهنگ شده است تا دانشجویان به صورت عملی حرفهای را آموزش میبیند و گواهی صلاحیت شغلی دریافت میکند.
میرنیا اظهار داشت: مهارت افزایی یا کارورزی هنوز در این دانشگاه عملی نشده است، در آینده قرار است سازمانهایی مانند آموزشگاههای فنی حرفه ای دورههایی جدا از کارآموزی تحت عنوان مهارت افزایی با توجه به رشتههای تحصیلی در دانشگاه برگزار کنند و دانشجو با گذراندن این دوره مدرک صلاحیت شغلی دریافت کنند.
مدیرمرکز کار آفرینی ارتباط با صنعت دانشگاه نوشیروانی بابل خاطرنشان کرد: دانشگاه نوشیروانی بابل از لحاظ ارتباط با صنعت مخصوصا صنایع نظامی خدمات زیاد ارائه داده است و با توجه به تعداد استادها و دانشجویانی که دارد توانسته ایم ارتباط خوبی با صنعت داشته باشیم.
وی در مورد اشتغال دانشجویان افزود: فارغ التحصیلانی که رشتههای فنی را خوانده اند، بهتر میتوانند کار پیدا کنند؛ دانشجویان انتظار دارند نسبت به تخصص خود حقوق خوبی دریافت کنند؛ اما در حقیقت اینچنین نیست و حقوق کمی دریافت میکنند.
میرنیا گفت: صنعت ما اگر به صورت کیفی پیش برود و با کشورهای پیشرفته رقابت کند، نیاز دارد از دانشجویان دانشگاه استفاده کند و فارغ التحصیلان ما بیکار نمیمانند و ارتباط صنعت با دانشگاه بهترمی شود.