کد خبر:۶۹۵۴۲۴
استاد دانشگاه علم‌و‌صنعت:

نقشه تمام اتاق‌های اساتید و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در اختیار بازرسان آژانس بود/ ما را تحقیر کردند

استاد دانشگاه علم و صنعت گفت: بازرسان آژانس نقشه تمام اتاق‌های اساتید دانشگاه علم و صنعت را در اختیار داشته‌اند با این حال سوال این است که چه کسی این نقشه‌ها را به آن‌ها داده است.

خلج استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو ضمن انتقاد از حضور مخفیانه بازرسان آژانس انرژی اتمی در این دانشگاه و نمونه برداری از آزمایشگاه‌های برق اساتید، گفت: حقیقت این است که ما هم از حضور مخفیانه بازرسان آژانس غافلگیر شدیم، چون در این رابطه با هیچ استادی هماهنگی نشده بود.


وی افزود: همانطور که ما متوجه شدیم بازرسان آژانس در یک روز تعطیل کل آزمایشگاه‌های تحقیقاتی اساتید دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت را را بدون هر گونه هماهنگی با اساتید و به صورت مخفیانه مورد بازرسی و در برخی موارد اقدام به نمونه برداری کرده اند.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه این بازرسی محرمانه بوده و قرار نبوده کسی مطلع شود و ما نیز به صورت اتفاقی متوجه موضوع شدیم، گفت: تمام اساتید از این اتفاق ناراحت هستند در هر حال اینکه یک استاد متوجه شود در یک روز تعطیل در آزمایشگاه محل کار او باز شده طبیعی است که باید ناراحت شود. از نظر ما این اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است.

خلج اظهار کرد: اگر این بازرسی توسط عوامل داخلی صورت می‌گرفت ما حساسیتی نداشتیم، اما اینکه یک اجنبی به بهانه اینکه می‌خواهند تمام دستگاه‌های را از نظر هسته‌ای بررسی کنند و سرک بکشند ناراحت کننده است.

وی با بیان اینکه نمی‌دانیم بازرسان آژانس با هماهنگی چه مقامی از آزمایشگاه‌های دانشکده برق بازرسی کرده اند، اظهار کرد: ظاهر دستور از بیرون دانشگاه بوده، اما توسط چه کسی بوده مشخص نیست.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت گفت: با توجه به اینکه بازرسی‌ها از آزمایشگاه‌های دانشکده برق به صورت محرمانه بوده با این وجود سوال این است که آیا اتفاقات مشابه نیز در دانشگاه‌های دیگر یا در برهه زمانی دیگری افتاده یا نه؟ ما پاسخ این سوال را نمی‌دانیم و الان که مورد بازرسی از دانشگاه علم و صنعت لو رفته موضوع حساسیت برانگیز شده است.

وی با بیان در دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علم و صنعت چند وقتی است که بخشی با عنوان نماینده تام الاختیار دانشگاه در حوزه هسته‌ای شکل گرفته، افزود: همین مقام که از طرف معاونت پژوهشی منصوب شده دو نامه خطاب به اساتید نوشته مبنی بر اینکه هر کاری که انجام می‌دهند و با بحث هسته‌ای ارتباط دارد آن را اعلام کنند که مورد بررسی قرار بگیرد تا دانشگاه مشمول بازدید‌های دوره‌ای آژانس بین المللی هسته‌ای نشود. در هر حال با استناد به این نامه می‌توان فهمید آژانس هسته‌ای بازدید‌های دوره‌ای از دانشگاه‌ها انجام می‌دهد و این عجیب است.

خلج با اشاره به اینکه ما شنیده بودیم رهبر معظم انقلاب مانع بازدید بازرسان آژانس از مراکز نظامی شده اند، ولی اصلا فکر نمی‌کردیم آن‌ها از دانشگاه‌ها که ربطی به مسائل هسته‌ای ندارد بازرسی کنند، تصریح کرد: بحث این است که رشته‌های مهندسی برق، مکانیک، عمران و شیمی هیچ ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ندارد؛ البته علوم تنیده در هم هستند، اما اگر قرار باشد یک استاد و دانشجو هر موقع خواستند کاری انجام دهند اول آن را بررسی کنند که باید گفت: وامصیبتا، چون هر موضوعی می‌تواند به موضوع دیگر ربط پیدا کند.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت گفت: سوال این است که آیا در دانشگاه به عنوان یک فضای عمومی که در آزمایشگاه‌ها به روی همه باز است قرار است یک استاد و دانشجو بمب اتمی بسازند یا کار هسته‌ای در سطح بالا انجام دهند و یا با این امکانات محدود قرار است چه کار عجیبی صورت بگیرد که آن‌ها شک کنند.

خلج افزود: مفهوم این بازرسی‌ها این است که ما باید کار‌های عادی خودمان را هم اطلاع بدهیم و نگران باشیم البته بحث‌هایی مطرح بود که اگر ایران پروتکل الحاقی را بپذیرد بازرسان می‌توانند در هر زمان و مکانی که خواستند اقدام به بازدید کنند و این در مورد دانشگاه اتفاق خیلی بدی است.

وی افزود: با انجام این بازرسی‌ها انسان احساس می‌کند که تحقیر شده است در هر حال بعد از اینکه خبر حضور بازرسان آژانس منتشر شد اساتید و حتی اساتیدی که قبلا از برجام حمایت کرده بودند و معتقد بودند که باید FATF را بپذیریم از این خبر ناراحت شدند.
 
خلج بیان کرد: با توجه به بازرسی صورت گرفته این نگرانی وجود دارد که اگر استادان بخواهند کار ساده‌ای را هم که هیچ ربطی به انرژی هسته‌ای ندارند انجام دهند باید نگرانی این باشند که متهم نشوند یعنی انگار همیشه یک استاد و دانشجو در معرض اتهام هستند.

استاد دانشگاه علم و صنعت گفت: با این شرایط ممکن است دانشجویان نسبت به آینده شغلی و کاری خود نگران باشند. چون اگر قرار باشد روی پروژه‌ای کار کنند و بعد در یک کنفرانس بین المللی شرکت کنند ممکن است مورد توبیخ قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه هدف از این بازرسی‌ها اذیت، آزار و تحقیر ماست و مابقی مسائل بهانه است، تصریح کرد: مسئله بعدی امنیت جانی و خطراتی است که به دنبال این بازرسی‌ها اساتید را تهدید می‌کند، چون بازرسان آژانس دقیقا متوجه می‌شوند که هر کدام از اساتید ما چه دستگاه‌های اندازه گیری را در اختیار دارند و روی چه موضوعاتی کار می‌کنند. واقعیت این است که این اطلاعات همگی اطلاعات اضافه‌ای است که نباید بازرسان به آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه برای ما سوال است که بازرسان آژانس باید به چه حقی بفهمند استادان ما روی چه زمینه‌ای کار می‌کنند، اظهار کرد: این حق منطقی ماست که به دشمن خود که از نیت او اطلاع داریم اعتماد نکنیم.

وی اظهار کرد: دشمن به خوبی می‌داند که ما نیت سوئی در فعالیت‌های خود نداریم و به خوبی می‌داند که ما به دنبال ساختن بمب اتم نیستیم، اما با این اقدام می‌خواهند تا ما هر گاه بر روی یک موضوعی تمرکز کردیم مجبور شویم به آن‌ها پاسخ بدهیم.

خلج با اشاره به اینکه دشمن نمی‌خواهد رفع بهانه جویی کند بلکه هدف آن‌ها این است که از ما اطلاعات بگیرند، تصریح کرد: آن‌ها می‌خواهند بفهمند که ما روی چه موضوعاتی کار می‌کنیم و چه دانشمندانی در کشورمان فعالیت می‌کنند. هدف دشمن این است که ما را تحقیر و نهایتا محدود کند تا مطمئن شود که ما در هیچ زمینه‌ای پیشرفتی نداریم در واقع آن‌ها نمی‌توانند ببینند که یک کشور اسلامی و انقلابی پیشرفت کند.

وی با تاکید بر اینکه پذیرفتن محدودیت‌ها و قیودی که آن‌ها تعیین می‌کنند نهایتا به ضرر ماست، تصریح کرد: هدف دشمن این است تا اطلاعات ما را به دست بیاورد و در نهایت ما را محدود کند و این قضیه متاسفانه در کشور‌های عراق و سوریه به بهانه وجود سلاح‌های شیمیایی در این کشور‌ها انجام شد و دیدیم که چگونه مراکز شناسایی شده یک به یک بمباران شدند.

خلج با بیان اینکه ما در کشورمان توانایی‌های بالایی داریم و اگر بتوانیم بر روی این توانایی‌ها اتکا کنیم موفق خواهیم بود، افزود: ما نمی‌گوییم مرز‌های کشور را ببندید، اما نمی‌توانیم هر آنچه را نیز که دشمن گفت: بپذیریم در واقع اعتماد به دشمن باتلاقی است که هر چه در آن دست و پا بزنیم بیشتر فرو می‌رویم.

وی اظهار کرد: در جریان مذاکرات هسته‌ای گفتند اگر برجام را بپذیرید یک روزه همه چیز تمام است، اما نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه می‌گویند باید ۲۰۳۰ و FATF را نیز بپذیریم و قطعا خواسته‌های آن‌ها به این مسائل محدود نخواهد شد.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت گفت: دشمن شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برد که اگر ما بخواهیم کار‌هایی در زمینه ریاضی و فیزیک هم انجام بدهیم بگویند این فعالیت‌ها با بمب اتم ارتباط دارد و یا اینکه بگویند اگر بخواهید آنتن بسازید نکند با بمب اتم ارتباط داشته باشد در هر حال این حرف‌ها در فضای علمی مسخره هستند.

وی اضافه کرد: ما به خاطر برجام و پروتکل الحاقی زمینه‌ای را فراهم کرده ایم که دشمن می‌تواند بگوید ما حق داریم از هر جایی و در هر زمانی که بخواهیم بازدید کنیم.

خلج تصریح کرد: الان که انرژی هسته‌ای از ما گرفته شده با تایید‌های آژانس به این واقعیت رسیده ایم که تقریبا انرژی هسته‌ای در کشورمان تعطیل شده است و البته رهبر معظم انقلاب نیز در این رابطه گفتند سازمان انرژی اتمی در چارچوب برجام یکسری فعالیت‌ها را انجام دهد و این نیز معنی اش این است که ما می‌توانستیم یکسری کار‌ها را انجام دهیم، ولی باز هم در چارچوب برجام آن‌ها را انجام نداده ایم.

وی با بیان اینکه ما در حوزه هسته‌ای ده‌ها قدم به عقب برگشتیم، افزود: با حدود عقبگرد در حوزه هسته‌ای حالا باید ثابت کنیم که تحقیقات هسته ای، تحقیقات روی مواد و یا تحقیقات روی موتور الکتریکی ساده آرمیچر حق مسلم ماست و این معنی اش این است که ما از انرژی هسته‌ای به ته دره رسیده ایم و حالا باید مسائلی را به عنوان حق مسلم خود عنوان کنیم که در تمام کشور‌های عقب افتاده به راحتی به آن‌ها می‌پردازند.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت گفت:: با توجه به شناختی که بنده از اساتید و دانشجویان دارم آن‌ها همگی انسان‌های شجاعی هستند به گونه‌ای که وقتی اساتید متوجه حضور بازرسان آژانس در دانشگاه علم و صنعت شدند گفتند اگر ما می‌دانستیم حداقل خودمان در مقابل آزمایشگاه‌ها جلوی آن‌ها می‌ایستادیم و اگر لازم بود به صورت فیزیکی مانع آن‌ها می‌شدیم و اجازه نمی‌دادیم که وارد آزمایشگاه‌ها شوند.

وی با تاکید بر اینکه ما نباید در مقابل فعالیت‌های علمی کوتاه بیاییم، تصریح کرد: این کوتاه آمدن معنایش برچیده شدن و تعطیلی دانشگاه هاست در چنین شرایطی دانشجویان صرفا برای گرفتن نمره سر کلاس حاضر می‌شوند و دیگر خبری از تحقیقات آزادانه نیست.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه از مسئولان می‌خواهیم اجازه این گونه بازرسی‌ها را ندهند، تصریح کرد: مطمئنم که اگر اساتید و دانشجویان پیش از حضور بازرسان آژانس در دانشگاه مطلع شوند آن‌ها تکلیف شان را می‌دادند و اجازه نخواهند داد چنین اتفاقی بیفتد.

وی تصریح کرد: در دوران اصلاحات بحثی در خصوص ممنوعیت ورود پلیس به دانشگاه‌های کشور مطرح شد یعنی اگر دزد و یا قاتلی وارد دانشگاه می‌شد پلیس این اجازه را نداشت که وارد دانشگاه شود در هر حال سوال این است که چه طور می‌شود ما به پلیس کشورمان به صورت قانونی این اجازه را نمی‌دهیم، ولی اجنبی اجازه دارد که به صورت محرمانه و آمرانه و به صورت تاسف آوری از دانشگاه‌های ما بازرسی کند.

وی با بیان اینکه بازرسان آژانس نقشه تمام اتاق‌های اساتید دانشگاه علم و صنعت را در اختیار داشته اند با این حال سوال این است که چه کسی این نقشه‌ها را به آن‌ها داده تصریح کرد: فرض بر اینکه یک مورد مشکوک هم در دانشگاه علم و صنعت بوده، اما چرا باید آزمایشگاه‌های همه اساتید مورد بازرسی قرار بگیرد؟

خلج افزود: موضوع دیگری که محل اشکال است این است که چگونه مسئولان سازمان انرژی اتمی کشورمان که با بازرسان آژانس هسته‌ای همراهی می‌کردند اجازه دادند تا آن‌ها تمام اتاق‌های اساتید را بازرسی کنند در هر حال خواهش ما این است که مسئولان تا این حد دچار وادادگی نشوند.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه ملت ایران ملت صبوری هستند، اما مسئولان ما باید بیشتر تقوا پیشه کنند، تصریح کرد: شاید هدف مسئولان از فراهم کردن بستر این گونه اقدامات اعتمادسازی در جامعه جهانی باشد، اما واقعیت این است که دشمن هدفی جز ضربه زدن به جمهوری اسلامی ندارد و هر چه که ما کوتاه بیاییم آن‌ها گستاخ‌تر و جری‌تر می‌شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Germany
۱۴ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۲
قرار بود اعتبار پاسپورت ایرانی را برگردانند، اعتبار شناسنامه را هم از بین بردند.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵
خاک بر سر ما با داشتن چنین مسولانی
آیا جوانمرد و آزاده ای پیدا میشود که به این امر رسیدگی کند.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸
نمونه برداری بهانه است. اینها جاسوس اند ببیند وضعیت دانشگاه ها چطور است.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰
پس معلوم شد ظریف در سفر اروپایی اخیر باز با مذاکرات جدید و دادن اختبارات بیشتر به دسمن باج داده
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار