آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۶۲۷۵
بهانه‌ای تازه برای مخالفت دانشگاه‌ها با یک تشکل دانشجویی؛

از ماجرای سنوات تا قوانین مشکل‌ساز/ همه موانع تشکیل شورای صنفی

تشکیل شورای صنفی در دانشگاه‌ها به داستانی بلند تبدیل شده که مسئولان وزارت علوم و دانشگاه‌ها دائم از تلاش برای حذف قوانین مشکل‌ساز خبر می‌دهند، مسئولین چند سالی است که می خواهند قانون ها را اصلاح کنند اما ...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در ابتدا که قانون تشکیل شورای صنفی توسط سازمان امور دانشجویان تدوین شد، هدف ازتشکیل این تشکل دانشجویی در راستای کمک به حل مشکلات دانشجویان و در واقع این مجموعه بازویی برای رسیدگی به مسائل دانشجویان در کنار معاونت دانشجویی به خصوص در خوابگاه‌ها باشد، اما در سال‌های اخیر این تشکیل شورای صنفی در دانشگاه‌ها با مشکلات زیادی مواجه شده است.

تدوین قانون‌های دست و پا گیر برای تشکیل شورا‌های صنفی باعث شده که بسیاری از دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها به ویژه دانشگاه‌های بزرگ نتوانند این تشکل دانشجویی را تشکیل دهند.

بهانه تازه برای تشکیل نشدن شورای صنفی؛ سنوات هم پایش به شورای صنفی باز شد

یکی از دانشجویان دانشگاه شریف در خصوص نداشتن علت تشکیل نشدن این تشکل دانشجویی در خوابگاه‌های این دانشگاه گفت: سنوات مجاز در خوابگاه دو سال است، دانشجویی که بیشتر از یک سال ساکن خوابگاه باشد نمی‌تواند کاندید شورای صنفی شود.

وی افزود:قانونی که بسیار سخت گیرانه است که در خوابگاه‌های متاهلی حاکم است در صورتی که خوابگاه‌های مجردی این گونه نیست و دلیل این قانون این است که شورای صنفی در این خوابگاه‌ها تشکیل نشود.

این دانشجو خاطر نشان کرد: اگر شورای صنفی در خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها تشکیل شود دانشجویان می‌توانند مشکلات خود را به راحتی به مسئولان دانشگاه منتقل کنند و دانشجویان نماینده‌ای برای پیگیری و حل مشکلات دارند، اما متاسفانه مسئولان دانشگاه‌ها با قانون‌هایی که خودشان اعمال می‌کنند موانع زیادی برای این تشکل دانشجویی ایجاد کرده اند.

تلاش ما این است که این قانون‌های دست و پا گیر را حذف کنیم

وثوقی معاون دانشجویی دانشگاه شریف در خصوص عدم تشکیل شورای صنفی در خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها و هم چنین قانون‌های تازه و دست و پاگیر گفت: شورای صنفی قواعدی دارد که از سوی وزارت علوم ابلاغ شد و هر خوابگاه و دانشکده‌ای که این قانون را رعایت کرده شورای صنفی دارد.
 
منتشر نشود//بعد از قانون ۲۵ درصد؛ سنوات هم پایش به شورای صنفی باز شد!


وی افزود: یکی از قوانین سخت تشکیل این تشکل دانشجویی شرکت ۲۵ درصدی دانشجویان در انتخابات آن است که مانع تشکیل شورا در دانشکده‌ها می‌شود ما قوانین شورای صنفی را همان گونه که ابلاغ شده اجرا کردیم که برخی خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها خودشان این قوانین را اجرا نکردند و عامل اصلی که باعث شده شورای صنفی نداشته باشند یا تعداد به حد نصاب نرسیده یا قوانین خاصی که در شورای صنفی دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها است رعایت نشده است.

وثوقی اضافه کرد: خوابگاه‌ها اگر شورای صنفی داشته باشد برای ما بهتر است، چون کمک کننده معاونت دانشجویی هستند ما به دنبال تشکیل این تشکل دانشجویی در همه خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها هستیم و سعی مان این است که این قاعده‌ها را بشکنیم.

معاون شریف اضافه کرد: برای ما راحت‌تر است که شورای صنفی در دانشکده‌ها باشد، چون مشکلات دانشجویان را به راحتی به ما منتقل می‌کند.

وی یادآور شد: همایش معاونان دانشجویی که شهریور در شیراز برگزار می‌شود این مسئله را حتما مطرح خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم این قوانین را اصلاح کنیم.

وثوقی یادآور شد: شورای صنفی محلی مانند دانشکده و خوابگاه‌ها قواعدی دارد که اگر رعایت نشود رسمیت ندارد به همین دلیل است که دست ما برای تشکیل این شورا‌های صنفی بسته است.
 
منتشر نشود//بعد از قانون ۲۵ درصد؛ سنوات هم پایش به شورای صنفی باز شد!
 
تشکیل شورای صنفی در دانشگاه‌ها به داستانی بلند تبدیل شده که مسئولان وزارت علوم و دانشگاه‌ها دائم از تلاش برای حذف قوانین دست و پا گیر خبر می دهند، مسئولین چند سالی است که می خواهند قانون ها را اصلاح کنند اما همچنان خبری از حذف این مشکلات نیست .
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار