دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با انتقاد از شرایط منطقه آزاد چابهار گفت: منطقه آزاد چابهار با قدمتی ۲۷ ساله تنها برای مال اندوزی، تجمل گرایی و ویلانشینی یک عده خاص فراهم شده است.
زهیر قورچی زاده، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به شرایط اقتصادی چابهار گفت: منطقه آزاد چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی و بسیار راهبردی در جنوب شرق ایران به دروازهای برای واردات تبدیل شده است.
وی افزود: از اهداف تشکیل مناطق آزاد ایجاد مراکز تولیدی برای صادرات و ایجاد اشتغال است که بودجههای قابل توجهی در این راستا از سوی دولت به آن اختصاص داده میشود، اما بجای اینکه از ظرفیتهای عظیم این منطقه استفاده شود، مکانی برای سودآوری واردکنندگان تبدیل شده که به یکی از دلایل مهم بیکاری، اختلاف طبقاتی و رشد حاشیه نشینی در این شهر منجر شده است.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ادامه داد: سوال اینجاست که آیا در طی این سالها چقدر منطقه آزاد چابهار در افزایش صادرات و توسعه این شهر راهبردی موثر بوده است؟ که حال لایحه افزایش مناطق آزاد در منطقه سیستان و بلوچستان تصویب میشود.
قورچی زاده بیان کرد: باید یادآورد شد از اهداف اساسی انقلاب اسلامی ایران عدالت میباشد و با توسعهای برای کشور موافق میباشد که توسعه و پیشرفت را برای اقشار مختلف جامعه شامل شود.
وی گفت: منطقه آزاد چابهار با قدمتی ۲۷ ساله تنها برای مال اندوزی، تجمل گرایی و ویلانشینی یک عده خاص فراهم شده و به همین سبب چابهار با توجه به موقعیت تجاری، گردشگری و اقتصادی بیشترین نرخ رشد جمعیت حاشیه نشینی در کشور را دارد و سه بخش مرکزی چابهار شامل دشتیاری و پلان، شش دهستان و ۴۳۸ روستا فاقد امکانات اولیه برای زندگی نظیر برق، مدرسه، بهداشت و درمان است.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار گفت: در صورتی توسعه مناطق آزاد موفق خواهد بود که از گذشته درس گرفته شود و هدف مهم ایجاد مناطق آزاد محرومیت زدایی و کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی از جمله تولید و اشتغال نه بازاری برای واردات باشد.