مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علم و صنعت گفت: بیشتر مشکلاتی که دانشجویان به دلیل آن به ما مراجعه میکنند مشکل روابط بین فردی است و در مورد سازگاری با محیط و افراد خصوصا در سالهای اولیه دانشگاه به مشکل میخورند و به ما مراجعه میکنند
دکتر سلمان موحدی راد، مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون میزان استفاده دانشجویان از مرکز مشاوره این دانشگاه گفت: در واقع باید بگویم میزان استفاده دانشجویان از مرکز مشاوره دانشگاه نسبت به سالهای قبل افزایش پیدا کرده است، اما هنوز هم این تفکر در بین بعضیها وجود دارد که استفاده از مرکز مشاوره و مراجعه به روانشناس برایشان موجب برچسب زنی میشود و نسبت به آن تابو دارند.
وی در ادامه پیرامون مشکلاتی که دانشجویان به آن دچار هستند، گفت: بیشتر مشکلاتی که دانشجویان به دلیل آن به ما مراجعه میکنند مشکل روابط بین فردی است و در مورد سازگاری با محیط و افراد خصوصا در سالهای اولیه دانشگاه به مشکل میخورند و به ما مراجعه میکنند.
دکتر موحدی گفت: مراجعه دانشجویان برای مسائل درسی نیز یکی از مباحثی است که ما از سال گذشته با استخدام دو مشاور در رشته روانشناسی تربیتی به آن سروسامان بیشتری دادیم و دانشجویان برای حل مسائل درسی، مدیریت زمان و مسائلی این چنین به این مشاوران مراجعه میکنند و در واقع باید بگویم در حیطه مسائل آموزشی و در جنبه روانی مسائل آموزش فیدبک خوبی از دانشجویان در این باره دریافت کرده ایم و موثر بوده است.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه دانشگاه علم و صنعت بدون احتساب پردیسها ۱۲ هزار نفر جمعیت دارد، گفت: حدود ۲۰ الی ۲۵ درصد از این جمعیت طبق آمار مراجعین به مرکز مشاوره دانشگاه را تشکیل میدهند. همچنین ما در بخش مرکز مشاوره واحد مددکاری داریم که این واحد مشکلات مختلف دانشجویان اعم از مشکلات مالی آنان را پیگیری میکند، اما مسئلهای که وجود دارد این است که به صورت ساماندهی شده خیریههای مشخصی از طرف وزارت علوم به ما معرفی نمیشوند تا به این امور دانشجویان رسیدگی کنند و هر خیریهای هم در دانشگاه وجود دارد معمولا به بحث مسائل جهادی و امثالهم میپردازد بنابراین ما نیازمند این هستیم که وزارت علوم خیریههای مطمئن را تحت عنوان خودش به ما معرفی کند تا بتوانیم خدمات بیشتری به دانشجویانی که از نظر مالی نیاز دارند، بدهیم. البته نا گفته نماند که تاکنون با کمک مددکاران برخی افراد خیر دانشگاه همچنین ارجاع موارد به نهاد رهبری دانشگاه این مسائل حل شده است و نهاد رهبری دانشگاه نقش بسزایی در حل مشکلات دانشجویان اخص مباحث مالی تاکنون داشته است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که ما در بحث مددکاری با آن روبرو هستیم این است که ساعت کاری که برای مددکاران ما در طول هفته تعریف شده ۴۰ ساعت است و این میزان برای مددکاری که ممکن است شب و نیمه شب زمانی که دانشجو مشکلی برمی خورد و یا حتی نیاز دارد که یک مددکار کنارش باشد بسیار کم است و نیاز به این دارد تا با تصمیم گیری نهادهای مرتبط این میزان ساعات افزایش پیدا کند.
دکتر موحدی راد توضیح داد: در تمام خوابگاهها حداقل دو شب در هفته مشاوره را داریم و این مشاوره اعم از مشاوره فردی و یا در قالب کارگاه مشاوره انجام میشود. همچنین در خوابگاه دختران حدود 4شب در هفته مبحث مشاوره را به صورت مداوم دنبال میکنیم و تا کنون استقبال خوبی از مشاوره در خوابگاه داشته ایم.