به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قرارگاه شهید احمدی روشن بلوچستان در نامه نمایندگان مجلس این استان اعلام کرد که پروژه تبدیل تب به تشنج از از بازارهای مسکن، ارز، سکه و سرمایه شروع شده و دومینووار در حال گسترش است.
متن کامل نامه به شرح ذیل است:
مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی):" ملّت ایران بدانند امروز نقدینگی در کشور خیلی زیاد است؛ آن کسانی که دارای امکانات مالیاند، آن کسانی که صاحبان این نقدینگیها هستند، آنها را به سمت تولید هدایت بکنند تا کار راه بیفتد؛ چرخهای زندگی مردم با تولید میچرخد؛ این کاری است که بر عهدهی آحاد مردم است."
محضر مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی
با صلوات بر محمد وآل محمد(ص) و با احترام همانطور که مستحضر هستید این روزها ملت شریف ایران و بخصوص مردم ولایتمدار استان سیستان و بلوچستان شرایط اقتصادی پیچیده ای را تجربه می کنند. نظر به اینکه جبهه استکبار جهانی و در راس آن شیطان بزرگ سالهاست که برنامه ریزی گسترده ای برای القای ناامیدی بین امت انقلاب اسلامی در ایران داشته است و هر بار با شکست سنگینی مواجه گردیده است، لذا امروز بایستی با وضع قوانین صحیح بار دیگر سیلی محکمی بر گوش استکبار زد و همچون گذشته تحریم های ظالمانه شیاطین زمانه را با اتکای به توانمندی های داخلی تهدید ها را تبدیل به فرصت کرد.
در این میان برخی سودجویان داخلی که همواره از التهاب در بازار معیشت، ماهی خود را جست و جو می کنند وارد میدان شده و می کوشند تب مردم را به تشنج بکشانند. در این بین وجود خلا های قانونی باعث شده زالو صفتان راحت تر خون مردم را بمکند و با انجام معامله های سوری در سطح کلان عملا اصل "پول" را خرید و فروش کنند که مورد نهی شدید شریعت اسلام است.
مجلس شورای اسلامی به عنوان نهادی برخواسته از اراده مردم موظف است در سریع ترین زمان ممکن بهترین راه های حل این نابسامانی را بیابد و با تدوین قوانینی قدرتمند جلوی سودجویی های سازمان یافته را سد کند و دولت را مکلف به اجرای آن قوانین نماید.
با توجه به اینکه پروژه تبدیل "تب" به "تشنج" از بازارهای مسکن، ارز، سکه و سرمایه شروع شده و دومینووار در حال گسترش است ضروری است که راه حل نیز ابتدأ باید ناظر بر همین 4 بازار اصلی باشد.خوشبختانه با خبر شدیم مجلس شورای اسلامی در قدم اول راه حل مناسب را یافته که به سرعت می تواند شتاب گسترش این وضع را بکاهد.خلاصه این راه حل؛ وضع مالیات بر معامله های سوری در هر 4 بازار فوق بخصوص بازار مسکن و زمین است.
در این روش مالیات های متعدد تنبیهی تحت عناوینی از جمله CGT و LVT و ... بر روی بازارهای شبکه ای جابجایی پول وضع می شود.در حال حاضر وجود نقدینگی بالا در کشور و سر ریز شدن بخشی از آن به حوزه مسکن و املاک باعث شده عملا مسکن از کالای مصرفی خارج و به نوعی کالای سرمایه ای با کم ترین درصد ریسک تبدیل شود، در اینجا ذکر این نکته حائز اهمیت است که احتمال افزایش نقدینگی به دلیل سر رسید سپرده های بانکی در شهریورماه و به دنبال آن افزایش سوداگری در حوزه مسکن و املاک و افزایش قیمت این مهم و همچنین رشد قیمت کالاهای وابسته به مسکن وجود دارد. این تقاضای القایی و غیر مولد مزید علت میشود تا خانه دار شدن زوج های جوان و افرادی که واقعا به مسکن نیاز دارند به رویایی تعبیر نشدنی تبدیل شود.
بررسی ها نشان می دهد بیش از ۵۰ کشور دنیا از جمله کانادا، انگلیس و.... با وضع مالیات تنظیمی تحت عنوان مالیات بر عایدی سرمایه (capital gain tax) توانسته اند رونق را به حوزه مسکن و مسیر های مولد و مفید اقتصادی بازگردانده و زمینه دسترسی عموم مردم به این مهم را فراهم سازند. این نوع از مالیات تحت دسته بندی مالیات های تنظیمی قرار می گیرد و اساسا مالیاتی برای نگرفتن است، پس جای نگرانی برای عموم مردم وجود ندارد هدف اصلی آن این است که تقاضا های کاذب و سوداگرایانه از حوزه غیر مولد خارج شود و به حوزه مولد و تولید سوق یابد.واضح است که مورد هدف این مالیات مردم عادی نخواهند بود و تنها دلالان و سفته بازان را مورد تنبیه قرار خواهد داد.
برای اینکه این قانون به دیگر احاد جامعه آسیب نزند نکات فراوانی در آن لحاظ شده که به چند مورد آن اشاره می شود: این طرح درمورد کسانی اجرا می شود که بیش از نیاز خود سرمایه حبس کرده اند، بعنوان مثال در حوزه مسکن هر یک از اعضای خانواده حق دارند یک ملک اختصاصی به نام خود را داشته باشند و برای بیشتر از یک خانه (به ازای هر نفر) باید مالیات بپردازند.
این مالیات بر روی سرمایه هایی وضع می شود که قیمت آنها در اثر معاملات مدام افزایش می یابد بنابر این اگر ملکی با قیمت قبلی خود معامله گردد شامل مالیات نمی شود.کالاهایی که هنوز تبدیل به سرمایه نشده اند "مانند خانه های پیش فروش شده" از شمول این طرح مستثنا هستندمتاسفانه، هم اکنون افرادی به تب و تاب افتاده اند تا با شایعه سازی این طرح را علیه عموم مردم جلوه دهند و برای فشار به مجلس، درحال رایزنی با صنوف و بازاریان و خرده سرمایه دارانی هستند که اساسا در این طرح قرار نمی گیرند.نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توجه به اینکه با آرای مردم و بعنوان وکیل مردم انتخاب می شوند بایستی در همه مراحل حامی حق مردم بوده و مانع از تضییع آن شوند.
تاکنون دوبار لایحه مالیات بر عایدی سرمایه به صحن مجلس آمده و هربار به دلایل سیاسی از دستور خارج شده است؛ جنبش دانشجویی بعنوان موذن جامعه انتظار دارد نمایندگان مجلس به طور شفاف در رسانه های عمومی از این لایحه حمایت کنند و در طرح و تصویب آن مشارکت داشته باشند، چرا که عدم تصویب چنین قوانینی سبب می گردد تا مجلس (خانه ملت) به حمایت از سوداگران و ذی نفع بودن متهم شود.
وظیفه ما به عنوان دانشجو مطالبه گری تخصصی مبتنی برعلم است امیدواریم مسئولین نیز با اقدام عاجل شرمنده خون پاک شهدا نباشند. همچنین قرارگاه شهید احمدی روشن استان آمادگی دارد برای همفکری بیشتر در اسرع وقت نیز حضورأ خدمت برسند.