به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دکتر علی رضا عبداللهی از پزشکان مستقر در درمانگاه هتل مکارم پلازا درمدینه منوره گفت: زائرانی که دچار بیماری های خاص مانند دیابت، فشار خون و ناراحتی قلبی هستند، داروهای خود را مانند انسولین قلمی با خود بیاورند تا در طول مناسک حج دچار مشکل نشوند.
سازمان حج و زیارت ، به زائران حج تاکید کرده است که زوار بیت الله الحرام از به همراه داشتن 10 قلم دارویی از جمله کدئین ها و آرام بخش ها خودداری کنند. با این حال، همراه داشتن داروهای غیر کدئین بویژه داروهای مربوط به بیماری های خاص هییچ منعی ندارد.
البته توصیه می شود که زائران محض احتیاط ، یک نسخه رسمی دارو را همراه خود داشته باشند.
سازمان حج و زیارت ، فهرست 10 قلم دارو غیر مجاز و ممنوعه ای که حجاج نباید در موسم حج 97 همراه داشته باشند، را آمپول پتیدین 50 و 100 میلی گرم- آمپول مرفین 10 میلی گرم- قرص متادون 5 و 20 میلی گرم- شربت متادون- قرص هیدرومرفین 2 میلی گرم - قرص متیل فنیدات هیدروکلراید - قرص ترامادول 50 و 100 میلی گرم- آمپول ترامادول 50 میلی گرم - شربت اکسپکتورانت کدئین - قرص استامینوفن کدئین معرفی کرده است.
'پیشتر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشورمان نیز ضمن هشدار نسبت به حمل هرگونه مواد مخدر به کشورعربستان در ایام حج، اعلام کرده بود، حمل یک گرم مواد مخدر توسط حجاج در عربستان حتی حکم اعدام دارد که قطع گردن با شمشیر است.'
محمد صفاری تکنسین دارویی مستقر در مدینه هم با اعلام اینکه اکثر داروهای مورد نیاز را در درمانگاه های مکه و مدینه در اختیار داریم ، اما گفت که درباره داروهای خاص بویژه انسولین ، با محدودیت روبه رو هستیم و صرفا جهت تزریق در درمانگاه است.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین مصرف داروهای خاص را جانبازان عزیز دفاع مقدس دارند.
صفاری در عین حال گفت که برخی زائران تا دوره مصرف داروهای قبلی تمام نشده دوباره مراجعه می کنند که توصیه می کنیم، قبل از پایان طول دوره مصرف دارو مراجعه نکنند.