آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۲۲۱۱
دانشجویان بسیجی ۸ دانشگاه کرمانشاه:

نمایندگان مجلس طرح مالیات بر عایدی سرمایه را به دولت تکلیف کنند

دانشجویان بسیجی ۸ دانشگاه کرمانشاه در نامه‌ای به مجمع نمایندگان استان خواستار وضع قوانین مالیاتی همچون مالیات بر عایدی سرمایه (C.G.T) شدند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان بسیجی ۸ دانشگاه کرمانشاه در نامه‌ای به مجمع نمایندگان استان خواستار وضع قوانین مالیاتی همچون مالیات بر عایدی سرمایه (C.G.T) شدند.


متن این نامه به شرح زیر است:

با صلوات بر محمد و آل محمد و احترام نظر به اینکه دشمنان این مرز و بوم و در راًس آن‌ها آمریکای جنایتکار همواره درصدد ایجاد فشار بر آحاد جامعه و در هم شکستن مقاومت مردم انقلابی و ولایتمدار ایران اسلامی هستند، ملت بصیر و مسلمان، بار دیگر با همدلی و همگرایی همچون گذشته بینی شیطان بزرگ را به خاک خواهد مالید و بیش از پیش با سرعتی فزاینده به سمت قله‌های پیشرفت گام برخواهد داشت؛ از این رو بر نمایندگان مردم در خانه ملت فرض است که با وضع قوانین حمایتی و نظارتی  و با جدیت درصدد ریل گذاری صحیح برای سامان بخشیدن دولت بر اقتصاد کشور برآیند.
 
هدایت سیل عظیم نقدینگی به وجود آمده در سال‌های اخیر به سمت بازار‌های جذاب غیر مولد مانند طلا، ارز و البته مسکن باعث جهش ناگهانی قیمت‌ها و اثرگذاری منفی بسیار زیادی در اقتصاد کشور و همچنین قدرت خرید مردم شده است؛ از این رو مجلس و دولت می‌بایست با وضع و اجرای قوانین مالیاتی پیشگیرانه و سلبی، جذابیت به وجود آمده در این بازار‌ها را برای سودجویان و سفته بازان هزینه ساز کنند.
 
در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته قوانین مالیاتی طوری تنظیم شده است که هیچگاه سرمایه گذاران به سمت خرید سرمایه‌ای و غیرمصرفی طلا ارز و مسکن نخواهند رفت، دلیل این کار تنها، به صرفه و سودآور نبودن این نوع سرمایه گذاری برای آنهاست؛ زیرا قوانین مالیاتی به آن‌ها اجازه نخواهد داد با سفته بازی و خرید و فروش مکرر در این نوع بازار‌ها به کسب سود‌هایی با نرخ بالا بپردازند، لذا به نظر می‌رسد وضع قوانین مالیاتی همچون مالیات بر عایدی سرمایه (C.G.T) نقش بسیار مهمی در کنترل قیمت‌ها در این بازار‌ها خواهد داشت.

طبق آمار‌های رسمی بیش از ۲.۵ میلیون مسکن خالی از سکنه در کشور وجود دارد و این بدین معنی است که سودجویان هر روز بیش از پیش سعی در تبدیل مسکن از کالایی مصرفی به کالایی سرمایه‌ای دارند، جدای از مسأله بازار مسکن، سوداگران و سفته بازان در بازار طلا و ارز هم همین رویه را پیش گرفته و با توجه به خلأ‌های متعدد قانونی، اقتصاد کشور را با چالش‌های متعدد از جمله افزایش ناگهانی و سرسام آور نرخ طلا، ارز، مسکن و به تبع آن کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم مواجه می‌کنند.
 
در حال حاضر با توجه به وجود بیش از ۲۰ میلیون دلار از منابع ارزی کشور در خارج از سیستم بانکی و همچنین وجود بیش از  ۴۰۰ تن طلا در منازل که حداقل نیمی از آن به صورت سرمایه‌ای است و می‌بایست لزوم وضع و اجرای قوانین مالیاتی تنظیمی از جمله قانون اخذ مالیات بر عایدی سرمایه بیش از پیش مورد توجه قرارگیرد.

پیش از این نبود سیاست‌ها و قوانین مالیاتی تنظیمی و تنبیهی باعث افزایش شکاف طبقاتی شده است؛ به طوری که سودجویان با سفته بازی هر روز ثروتمندتر و دهک‌های متوسط جامعه به دلیل عدم ورود به بازار‌های غیرمولد ارزش سرمایه و پس انداز خود را روز به روز در حال کاهش می‌بینند، مطالعه و تحقیقات قرارگاه شهید احمدی روشن استان کرمانشاه بر اساس آمار‌های منتشر شده نشان ازتجربه موفق  کشور‌های توسعه یافته در خصوص وضع و اجرای قوانین مالیات تنظیمی دارد؛ به طوری که اجرای این نوع قوانین مالیاتی موجب خروج سوداگران و سفته بازان از بازار‌های غیرمولد شده و آرامش، رونق و ثبات را به این بازار باز می‌گرداند.
 
برخی مخالفین دریافت مالیات بر عایدی سرمایه اعمال این قوانین را با وجود قانون مالیات نقل و انتقال مسکن ظالمانه می‌دانند؛ این در حالی است که در صورت وضع مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات نقل و انتقال املاک حذف خواهد شد و افراد عادی که بدون دلیل به خاطر فروش ملک خود مالیات پرداخت می‌کردند دیگر نیازی به پرداخت مالیات ندارند.

از دیگر محاسن تصویب و اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه می‌توان به این نکته اشاره کرد که نقطه هدف این قانون آن دسته از افرادی است که به طمع کسب سود بدون هیچ گونه تلاش و زحمتی در جامعه با خرید خانه‌های متعدد، مسکن را احتکار می کنند. این قوانین باعث عرضه املاک احتکار شده می گردد و از همین رو سبب کاهش قیمت مسکن در بازار و خرید مسکن توسط مصرف کننده واقعی از جمله زوج های جوان و دهک های متوسط جامعه می‌گردد.
 
در صورت تصویب و اعمال این قانون از این به بعد با توجه به عدم ورود سودجویان و سفته بازان به بازار مسکن به دلیل عدم سودآوری بالا، این بازار از تکانه‌ها و التهابات بازار مصون خواهد ماند به طوری که هجمه ناگهانی از طرف خریداران سودجو به این بازار وارد نخواهد شد و قیمت گذاری براساس عرضه و تقاضای منطقی و مصرفی صورت خواهد گرفت.
 
حال با توجه به اینکه نمایندگان با رأی مردم و به عنوان وکیل آن‌ها در مجلس شورای اسلامی حضور دارند شایسته است جهت جلوگیری از تضییع حقوق مردم نسبت به وضع قوانینی از این دست اهتمام ویژه‌ای داشته باشند. مقتضی است نمایندگان محترم در نظر داشته باشند که پیش‌تر لایحه اخذ مالیات بر عایدی سرمایه دو بار در مجلس مطرح شده که به دلایل سیاسی و نامه نگاری وزارت راه و شهر سازی از دستور کار مجلس خارج شده است.

طبق کلام شهید مظلوم آیت الله بهشتی، دانشجو موذن جامعه است در همین راستا جامعه دانشگاهی استان کرمانشاه از نمایندگان استان انتظار دارد در راستای حمایت از اقشار متوسط و پایین جامعه و با هدف جلوگیری از سودجویی سوداگران و سفته بازان، به صورت علنی در صحن مجلس و رسانه‌ها از طرح مالیات بر عایدی سرمایه دفاع نموده و با رأی موافق خود آن را برای اجرا به صورت قانون به دولت تکلیف نمایند. طبق بیانات و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، مطالبه گری برپایه علم و آگاهی از وظایف دانشجویان است.
 
جامعه دانشجویی استان امیدوار است در انجام وظایف خود در پیشگاه الهی موفق و پیروز باشد. همچنین انتظار می رود نمایندگان محترم مجلس بیش از پیش وظایف خود در قبال آحاد مردم را به نحو احسن انجام داده تا بدین سبب در پیشگاه خداوند متعال و همچنین در برابر خون شهیدان و انظار مردم مأجور و خدوم باشند.

گفتنی است، این بیانیه توسط بسیج دانشگاه‌های آزاد اسلامی کرمانشاه، رازی، علوم پزشکی کرمانشاه، پیام نور کرمانشاه، صنعتی کرمانشاه، جهاد دانشگاهی کرمانشاه و دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه رسیده است.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار