کارشناس مذهبی با بزرگداشت اخلاق و منش امام جواد(ع) گفت: رفتار حضرت با دشمنانش با عدالت قرآنی بود و دشمن را متوجه خطای خود میکرد.
خادمیان کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو گفت: تمام ائمه ما بزرگان اخلاق هستنند و امام جواد (علیه السلام) نیز معمار بزرگ اخلاق و بهترین الگوی برای اسلام و بشریت است. حضرت جواد (ع) فرموده اند که انسانی به بهشت میرود که ادب داشته باشد، لذا حقیقت ادب، نرمی و مهربانی با دیگران است. این امام بزرگوار با همه مهربان بود و همواره مدارا میکرد. وی افزود: امام نهم شیعیان هیچ تفاوتی بین دوست و دشمن قائل نبوده و هر دو را به یک دید نگاه میکرد و مشکلات آنها را حل مینمود. او رفتارش با همه یکسان بوده و با کارگران هم غذا میشد. با اهل خانه نهایت اخلاق را رعایت میکرد به گونهای که بعد از فوت امام همسرش پشیمان شد که به چه جرمی اقدام به شهادتش کرده است. این کارشناس مذهبی اضافه کرد: یکی از صفات خیر بنده خوب بودن در برابر خداست لذا امام نهم بنده خوبی برای خدا بود. حضرت همواره به دیگران میگفت که هر نعمتی که به ما میرسد باید شکر گزار خدا باشیم فلذا هر زمانی که کمکی به کسی میکرد از او میخواست که فقط از خدا شکرگزاری کنند. خادمیان گفت: ادب یعنی هیچ شری از شخصی به دیگران نرسد و به واسطه این ادب است که انسان وارد بهشت میشود. ما افرادی را داریم که نماز میخوانند، اما کم فروشی و بداخلاقی میکنند. نماز میخوانند بددهنی و ظلم میکنند لذا اخلاق امام جواد (ع) اخلاق نیکوی اوست که باید یاد گرفت و به کار برد. وی با بیان اینکه رفتار حضرت با دشمنانش با عدالت قرآنی بود و دشمن را متوجه خطای خود میکرد، عنوان داشت: مامون شبی مست کرد و با یارانش قصد کشتن امام را داشت، اما امام متوجه موضوع شد و بجای تندی، سعی کرد آنها را نصیحت کند تا دست از این کار بردارند. فلذا بعد از نصیحت امام، مامون توبه کرد و رفتارش اصلاح شد؛ لذا گاهی اوقات افراد با نصیحت اصلاح شده و گاهی نیز اصلاح نمیشوند. در مورد همسر امام نیز این موضوع صدق میکند.
خادمیان با بیان اینکه بهترین هدیه در زمان حضرت تعلیم علم بود و به همین دلیل این را مهریه زن قرار داده بود، تاکید داشت: امام هیچ گاه در برابر دشمنان با عجز و حیله ظاهر نشد و همیشه اقتدار خود را حفظ میکرد. وی در پایان گفت: امام جواد (ع) همیشه سعی داشت دشمنان خود را هدایت کرده و به سمت خدا ببرد. امام هر چه معتصم را هدایت کرد، اما وی با تصمیمات اشتباه باعث شد که امام جواد (ع) در جوانی مسموم و به شهادت برسد. در نتیجه ما باید از این امام بزرگوار باید یاد بگیریم که ابتدا خطای دشمنان خود را ببخشیم تا فرد پشیمان شود و ثانیا اقتدار خود را در برابر دشمنان حفظ کنیم.