همایش دو روزه «آشنایی با تجهیزات پزشکی و کالاهای فناورانه ایرانی و سلامت» به همت دانشگاه علوم پزشکی آجا خاتمه یافت و شرکت پژوهشگران نانوفناوری در این نمایشگاه خوش درخشید.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در طول تاریخ از سوی صاحبنظران تعاریف متعددی در مورد مفهوم تکنولوژی ارائه شدهاست. برخی آن را در معنای ابزاری برای حفظ بقای انسانهای نخستین تعبیر کردهاند و برخی دیگر آن را ابزاری در دست بشر برای تسلط بر محیط دانستهاند. فناوری، دانش یا مهارت تولید افزار (سخت و نرم)؛ شیوه و شگرد ساخت و کاربرد ابزار، دستگاهها، مادهها و فرآیندهایی است که گرهگشای دشواریهای انسان باشند. فناوری یک فعالیت انسانی است و از این رو، هم از دانش و هم از مهندسی دیرینهتر است.
این فناوری که امروزه همه بیش از پیش به آنها بها میدهند به یک رقابت جدی بین کشورها تبدیل شده است به گونهای که کشورهای دارای فناوریهای مدرن و برتر به تبع قویتر هستند، چون در گام نخست نیازی به واردات قطعات و کالا ندارند و همه را با نیرو و مهارتهای خود به بهترین نحو ممکن تامین میکنند.
در راستای نمایش فناوریهای داخلی و تقویت هرچه بیشتر آنها در حوزه سلامت و پزشکی، همایش «آشنایی با تجهیزات پزشکی و کالاهای فناورانه ایرانی و سلامت» به همت دانشگاه علوم پزشکی آجا ۲۱ و ۲۲ مردادماه ۹۷ در محل دانشگاه علوم پزشکی آجا برگزار شد. این همایش در راستای نامگذاری سال جاری با عنوان سال حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی از سوی حوزه بهداشت و درمان ارتش برگزار شد و هدف آن حضور شرکتهای تولیدات داخلی تجهیزات پزشکی و بخشهای جانبی برای ارائه آخرین دستاورد تجهیزات ایرانی و ارتقای تولیدات پزشکی است.
ضمن حضور ۲۵ شرکت در نمایشگاه آشنایی با تجهیزات پزشکی و کالاهای فناورانه ایرانی و سلامت درجهت به نمایش گذاشتن محصولات ساخت داخل خود برای مدیران و مسئولان ارتش جمهوری اسلامی ایران، شرکت پژوهشگران نانوفناوری بعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای مجری تجهیز مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی کشور، با معرفی سوابق و تواناییهای خود در نمایشگاه جانبی این همایش، میزبان مدیران و مسئولین ارتش، دانشگاهها و بیمارستانهای علوم پزشکی ارتش بود.
این شرکت، تجهیز بیش از ۸۰ مرکز داخلی به تجهیزات ساخت ایران را در قالب شبکه آزمایشگاههای آموزشی نانو (شبکه توانا) در کارنامه خود دارد و در حال حاضر حامی و ارائهکننده محصولات بیش از ۷۰ شرکت داخلی است. شرکت پژوهشگران نانوفناوری در این نمایشگاه با معرفی دستگاههای مورد کاربرد در حوزه پزشکی و سلامت و برخی محصولات این حوزه، برای تجهیز مراکز پزشکی ارتش و همچنین فعالیت در بخش صادرات اعلام آمادگی کرده است.
امیر سرتیپ دوم بابلی رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا و تعدادی از مدیران، و مسئولین ارتش و دانشگاهها و بیمارستانهای علوم پزشکی ارتش از غرفه شرکت پژوهشگران نانوفناوری بازدید کردند.
امیر دریاداردوم پزشک مصطفی مداح درباره این همایش بیان کرد: این همایش باعث شد تا تولیدکنندگان، نسبت به برنامهریزی و طراحی برای ارتقای سطح کمی و کیفی کالای خود تصمیمات مطلوبی اتخاذ کنند همچنین این همایش فرصتی بسیار مغتنم به وجود آورد تا شرکت کنندگان تواناییهای خود را ارائه دهند و دانشمندان و مبتکران جوان با توجه به نمونه کالاها و خدمات ابداعی خود شناسایی شوند.
وی ادامه داد: برهمین اساس در حوزه بهداشت و درمان شرط نخست استفاده از کالاهایی است که بیمار بتواند به راحتی آنها را دریافت کند و در فضایی که کشور در تحریم اقتصادی به سر میبرد، نیاز است از این فرصتها برای بهبود وضعیت سلامت بیماران استفاده و گامهای عملی مفیدتری برداشته شود.
بنابراین همایشهای این چنینی راهی برای نمایش دستاوردهای با کیفیت و مقرون به صرفه برای ارائه خدمات نوین است و همایش آشنایی با کالاهای فناورانه ایرانی سلامت تلاش کرد شناخت علمی و دقیق و مقایسهای بین کالاهای تولید داخلی و کالاهایی را که تا پیش از این در مراکز بهداشتی و درمانی استفاده میشود، به مخاطبان و هم صنفیهای آنان ارائه دهد، به امید آنکه در تمامی حوزههای دانشی و مهارتی، فناوریهای ما ضمن ارائه بهترین خدمات به ایرانیان، بیش از پیش زبانزد باشد.