دبیر شورای تبیین مواضع خراسان شمالی گفت: به جای غش کردن برای معاهدات بین المللی یا بهتر است بگوییم آمریکایی، مثل FATF که باعث خود تحریمی داخل کشور میشود به ظرفیت و توان جوانان داخلی اهمیت بدهید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد معزی فر، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان شمالی در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه شهرستان بجنورد گفت: امروز رهبر انقلاب به عنوان دقیقترین دیدبان نظام، حرف از جنگ اقتصادی میزند؛ البته نه امروز، ده سال است که ایشان عرصه فعالیت و کار و تلاش و مجاهدت و مبارزه را عرصه اقتصادی میداند و تمام هشدارهای لازم را داده اند.
معزی فر ادامه داد: وقتی حرف از جنگ اقتصادی زده میشود یعنی یک دشمنی وجود دارد که اتاق عملیاتش در جنگ نظامی، امنیتی و فرهنگی و سیاسی شکست خورده، البته آسیبهایی زده، اما مغلوب شده است؛ لذا به فشار آوردن مستقیم به مردم روی آورده است. دشمن سعی دارد فشار اقتصادی بیاورد و با القای این که بن بست وجود دارد مردم را ناامید کنند تا از نظام فاصله بگیرند و نارضایتی ایجاد کنند. البته حرف ما این نیست که مشکلات وجود ندارد، ادامه عرض خواهم کرد که بحث ما این است که صرفا با بیان مشکل چیزی حل نمیشود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: چند سالی است جماعتی از مسئولان از چپ و راست که خسته اند و حال کار کردن ندارند و یا منافعی در جایی دارند، این جنگ اقتصادی را فقط در تحریمها میبینند و مشکلات را به تحریمها گره میزنند؛ در حالی که به گفته تمام کارشناسان حداقل مشکل اقتصادی تحریم است و بقیه اش مدیریت داخلی است.
وی در ادامه دلیل وجود مشکلات اقتصادی را برشمرد و افزود: تحریم علت اصلی مشکلات اقتصادی نیست، تحریم دست میگذارد روی نقاط ضعفمان، روی زخم هایمان و فشار میآورد. مسئله اصلی این است که اقتصاد ما آسیب پذیر است، خب اگر اقتصاد تقویت شود تحریمها دیگر اثری نخواهد گذاشت. وقتی اقتصاد ما وابسته به نفت باشد آن وقت تحریم اثر میکند. وقت دست سفته بازان، دلالان و این خون خواران اقتصادی در کشور باز باشد خب تحریم اثر میکند. وقتی واردات و صادرات ما با دلار انجام میشود خب معلوم است ضرر میکنیم و تحریم اثر میکند. هر کودکی این را میداند وقتی دلار متعلق به دشمن ماست که صراحتا اعلام میکند باید اقتصاد ایران را زمین زد تا حکومت ایران زمین بخورد معلوم است که سروری میکند و تحریمها اثر میگذارد.
معزی فر تصریح کرد: مسئله اصلی خود تحریمها نیستند، بخواهیم یا نخواهیم دشمن حربه اش تحریم است که البته از عجز و ناتوانی آن است. مسئله اصلی ما اثر تحریم است که اگر نقطه ضعفمان را بپوشانیم تحریمها دیگر اثر ندارد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان شمالی در ادامه به دیدگاههای مختلف در خصوص برخورد با تحریم اشاره کرد و گفت: در ده سال گذشته در دولت دهم و یازدهم و دوازدهم و در مجلسها و در بین مسئولان و نخبگان سیاسی سه نگاه به این مسئله وجود دارد. نگاه اول میگوید تحریم کاغذ پاره است و ما تحریم را دور میزنیم. این نگاه در دولت نهم و دهم رایج بود. خب این یک راهکار موقت با هزینههای بالا و دردسرهای زیاد بود. این تفکر کاری لازم برای اقتصاد کشور نکردند؛ البته امروز هم مثل دورگردها راه افتاده اند و خود را حل المسائل کشور میخوانند و راهکارهایی ارائه میکنند که بعضا تکمیل کننده پازل دشمن میباشد. فضای سیاسی است دیگر، زبان به راحتی در دهان عدهای میچرخد، اصلا انگار نه انگار که ۸ سال مدیریت کلان کشور دستشان بوده.
وی ادامه داد: نگاه دوم میگوید کاری کنیم که تحریم را برداریم، اما چطور؟ با مذاکره. این هم انجام شد؛ که نتیجه آن به اذعان خود مسئولین دولت و مجلس که سینه چاک برجام بودند هیچ دستاوردی نداشت؛ فقط یک تجربه بزرگ شد برای نسل جدید که نسبت به دشمنی غرب و آمریکا علیه ایران شک داشتند. همه چیز روشن شد. در سالهای ۸۲ تا ۸۴ با سه کشور اروپایی مذاکره کردیم. همه تعهداتمان را انجام دادیم، اما اروپا و آژانس تحت فشار آمریکا از زیر بار تعهدات خود شانه خالی کردند. البته برای این تجربه هزینهی زیادی پرداخت کردیم. در سال ۹۲ کسی از آن قماش با این شعار آمد روی کار که اروپاییها کدخدایی دارند و ما اگر به جای اروپا با خود کدخدای اروپاییها مذاکره کنیم نتیجه میدهد. بماند که رهبری و دلسوزان نسبت به مردم و نظام گفتند این ره که میروی به ترکستان است شیخ. اما به هر حال انجام شد و این بار هم خود کدخدا زد زیر میز بازی و آقایان باز برگشتند سر نقطه اول یعنی مذاکره با اروپاییها و سال ۸۲.
معزی فر تاکید کرد: برخی از این آقایان، منظورمان از آقایان هم مجلسیها و هم دولتیها هستند، میگفتند فلانی میرود مذاکره میکند تا تاریخ مذاکره بعدی را مشخص کند، امروز خودشان هم گرفتار همین مسئله شده اند. میروند با اروپا مذاکره میکنند برای حفظ مذاکرات. به هر حال تکیه کردن به درخت کرموی مذاکرات غلط بوده و هست. چون مذاکره ابزار دشمنی است نه ابزار رفع دشمنی. این را همه باید بفهمند.
این دانشجو دیدگاه سوم در برخورد با تحریم را دیدگاه مقام معظم رهبری خواند و گفت: نگاه سوم نگاه رهبری است که معتقدند نه دور زدن جواب میدهد و نه برداشتن تحریم، بلکه باید تحریم را بی اثر کرد. نقاط حساس و ضعف اقتصاد ما باید شناسایی شود و تقویت شود تا تحریم اثر نکند. تنها نگاه عاقلانه از این ۳ نگاه همین دیدگاه سوم است. پس راه حل مسئله اقتصاد مقاومتی به معنای تقویت اقتصاد از داخل است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی با انتقاد به برخی از مسئولان خاطرنشان کرد: عزیزان مسئله ما این نیست که بیاییم پشت تریبونها و جلوی دوربینها و از مشگلات مردم حرف بزنیم. مسئولان قانون گذار ناظر و مجری قانون در سالهای اخیر عادتشان شده بیایند و از مشکلات حرف بزنند. خطاب به اینان میگویم بزرگواران، کسی از شما درباره مشکلات نظر نمیخواهد. مسئولی میآید میگوید فلان رقم بیکار داریم، خب جناب مسئول محترم خود بیکارها بهتر از شما میدانند که بیکاری داریم و بیکاری چه دردی است، شما که با لباس مارک دار خارجی توچال میروی و کیفت را میبری بیا بگو راهکار چیست و چه کرده ای؟
وی افزود: بحث ما با مسئولان این است که راهکار وجود دارد که چند نمونه آن را عرض میکنیم و مطالبه میکنیم تا انجام شود. مسئله اول دلار است. این که آمریکا توانسته به کشورها به خصوص کشورهایی مثل ایران که اقتصادشان از قدرت کافی برخوردار نیست، غلبه کند و فشار بیاورد دلار است. رهبری چند سال قبل از این فرمودند: دلار را از چرخه اقتصادی حذف کنید، اما کسی گوش نکرد. بله مسئلهای که وجود دارد حذف دلار از مبادلات و تجارت با کشور هاست. در دنیای امروز مسئلهی پیمانهای پولی دوجانبه و چند جانبه وجود دارد. یعنی چه؟
معزی فر تشریح کرد: امروز مثلا وقتی ما با ترکیه تجارت میکنیم اگر پولی بنا باشد به او بدهیم باید تبدیل به دلار کنیم و دلار به ترکیه بدهیم و او اگر بخواهد چیزی از ما بخرد و پولی بدهد پول کشورش را باید به دلار تبدیل کند و به ما بدهد که به خاطر تحریمهای بانکیای دلار هم به ما نمیرسد. این دلار از کجا میآید؟ این کاغذ از کجا میآید؟ کشورها از سرمایه اصلیشان به آمریکا میدهند و یک کاغذ به نام دلار میگیرند تا به عنوان ارز واسط برای تجارت با کشورها استفاده کنند، یعنی باید طلا بدهیم اسکناس بگیریم و با آن با کشورها معامله کنیم. در دنیای امروز کشورهایی مثل چین، ژاپن، هند و اروپاییها دلار را از چرخهی مبادلات حذف کرده اند و قدرت اقتصادی پیدا کردند. به جای این که به آمریکا طلا بدهیم، دو کشور به یک دیگر طلا بدهند و معامله کنند. این یعنی حذف دلار و بی اثر کردن تحریم.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی ادامه داد: این که یک عدهای میگویند ژاپن مرگ بر آمریکا نگفت و پیشرفت کرد علتش این است که معقولاته عمل کردند. عقلانیت این نیست که یک مسئله مهم و حیاتی مثل هستهای را بدهیم تا اگر آقایان غربی دوست داشتند تحریمها را بردارند. عقلانیت یعنی این که شما به تقویت اقتصاد خودت بپردازی و پای دشمن را از درون اقتصاد حذف کنی. قانون این مسئله وجود دارد، ولی دولت انجام نمیدهد؛ لذا مطالبهی جدی ما از نمایندگان مجلس خصوصا چهار بزرگواری که از استان ما در مجلس نشسته اند این است که الزامات این مسئله را در قالب یک طرح ارائه کنند و دفاع کنند و از دولت مطالبهی اجرای آن را داشته باشند.
وی دومین راه کار بسیج دانشجویی برای برون رفت از مشکلات فعلی را طرح مالیات برعایدی سرمایه دانست و افزود: مسئلهی دومی که به عنوان راهکار ارائه میشود این است که اقتصاد را قاعدهمند کنیم. فایده قاعدهمند کردن اقتصاد این است که برای مثال اگر در جامعه نقدینگی پیش آمد، خود به خود اقتصاد ما به سمتی حرکت کند که نقدینگی به سمت تولید برود و نه در بازار دلال بازی دست به دست شود و پدر مردم را در بیاورد. امروز ۱۷۰۰ میلیارد دلار نقدینگی در کشور وجود دارد که تورم و گرانی آورده است؛ خب خود نقدینگی بد نیست، اما اگر در چرخهی تولید قرار گیرد. یکی از راهکارهای قاعدهمند کردن اقتصاد وضع مالیاتهایی بر پایهی مالیاتی کشور است.
معزی فر تصریح کرد: یکی از این مالیات ها، مالیات بر سود سرمایه است که دست دلالان و سفته بازان کلان را که بازار را بر هم میزنند قطع کند. این قاعده به معنی این است که اگر شخصی سرمایه خودش را در بازار غیر مولد مثل خرید و فروش مداوم املاک و مسکن و ارز و سکه انباشته کرد، که در نهایت هم باعث افزایش نقدینگی خواهد شد، مالیاتی سنگین بر سود سرمایه آن وضع شود تا انگیزه دلالی و سفته بازی و فاصله طبقاتی و شکاف اقتصادی بین مردم کاهش یابد و در نهایت این قاعده سبب خواهد شد که سرمایه به سمت بازار مولد و افزایش تولید حرکت کند.
وی ادامه داد: مطالبه جریان دانشجویی این است که چرا اقایان مسئول راهکارهای آزمون پس دادهی دنیا را استفاده نمیکنند؟ اقتصاد مقاومتی در بیش از ۱۰ کشور جهان اجرا میشود. آقایان مجلسی و دولتی و مسئول و غیر مسئول به جای غش کردن برای معاهدات بین المللی یا بهتر است بگوییم آمریکایی، مثل FATF که باعث خود تحریمی داخل کشور میشود به ظرفیت و توان جوانان داخلی اهمیت بدهید. سوال اینجاست. چرا تجربیات موفق دنیا را انجام نمیدهید؟ یا برای آقایان مجلس و دولتی منافعی دارد که نمیخواهند دست دلالان و سرمایه داران بزرگ از جیب ملت کوتاه شود؟
معزی فر در پایان گفت: از نمایندگان استان خواستاریم ضمن شفاف سازی موضع خود برای مردم حوزه انتخابیه، مدافع حقوق اساسی مردم در مجلس باشند؛ و الا جنبش دانشجویی منتظر نمیماند.
لازم به ذکر است، همزمان با این برنامه، امین ریحانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد، صادق شاکری، مسئول بسیج دانشجویی علوم پزشکی بجنورد و ابوالفضل اصغری راد، دانشجوی فعال سیاسی به ترتیب در سه شهرستان اسفراین، آشخانه و جاجرم در جمع مردم حاضر شده و به ایراد سخنرانی پرداختند.