وی کارآفرینی را پایه رشد اقتصادی دانست و افزود: کشور هر هنری داشت در اصفهان پیاده کرد اما امروز دیگر نمیشود یک دودکش در آن اضافه کرد، چه اتفاقی در اصفهان افتاد که با این همه سرمایه گذاری و گرفتن هوا و آب آن رتبه سوم یا چهارم بیکاری را دارد آنچه به عنوان اقتصاد دانش بنیان از آن صحبت میشود همین مسئله است. معنای صنعت دیگر دودکش نیست بلکه معنای متفاوتی پیدا کرده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: آنچه مایه رشد چهارمحال و بختیاری در حوزه اقتصاد دانش بنیان است و محیط و پول نیست و اتکا بر نفتی در اقتصاد جدید جواب نمیدهد باید توجه داشت که تکنولوژی پولی نیست بلکه یادگرفتنی است.
ستاری با بیان اینکه پایه اقتصاد دانش بنیان نیروی انسانی دارای اعتماد به نفس و تحصیل کرده است، خاطرنشان کرد: باید محیط کسب و کار در استان شکل بگیرد و چهارمحال و بختیاری احتیاج به کارآفرین و کسی که از جیب برای اشتغال خرج کند دارد، رشد اقتصادی با پول دولت شکل نمیگیرد و کارآفرینی باید یک اصل و افتخار باشد.
وی استخدام را به معنای نابودی نبوغ و استعداد برشمرد و تاکید کرد: دانشگاهها باید از محل تکنولوژی و استارت آپها درآمدزایی کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه هیچ یک از استارت آپهای موفق براساس رانت بالا نیامدهاند، تصریح کرد: کار ما به عنوان دولت تسهیل فضای کسب و کار و ایجاد زیرساختها است و دولت نباید وارد فضای کسب و کار شود چرا که وقتی دولت وارد فضای کسب و کار شود فضا رانتی میشود و بزرگترین شرکتهای ما در 3 سال آینده سیمان و فولاد و یا پتروشیمی نیست بلکه استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان خواهند بود.
ستاری با اشاره به پرداخت هزینه بازسازی پارک علم و فناوری استان، خاطرنشان کرد: پارک باید تقویت شود اما مهمتر از فضای فیزیکی، تفکرات موجود در آن است و سرمایه گذاری خطرپذیر در استان باید توسعه یابد و اقتصاد دانش بنیان با وام شکل نمیگیرد وام برای شرکتی است که از آب و گل درآمده باشد.
وی گردشگری و کشاورزی را از پتانسیلهای استان برشمرد و گفت: استارت آپهای خدماتی در زمینههایی که استان دارای ظرفیت است به دلیل حذف هر نوع واسطه و دلالی باید توسعه داده شوند و اگر سیستم توزیع کشاورزی در استانتان درست شود قطعا کشاورزی شما متحول میشود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به وجود 47 میلیون کاربر اینترنت در ایران که بیش از نیمی از کاربران در خاورمیانه هستند، بیان کرد: انجام 130 هزار میلیارد تومان تراکنش اینترنتی در سال گذشته به همراه جمعیت 80 میلیونی کشور به معنای یک بازار بکر برای استارت آپها است.
ستاری به ارائه بیش از 100 خدمت به شرکتهای دانش بنیان اشاره و تصریح کرد: محیط کسب و کار در حوزه شرکتهای دانش بنیان به جز بخش آی.تی به 60 هزار میلیارد فروش و بیش از 400 میلیون دلار صادرات رسیده است.
وی به آمادگی خود برای سرمایه گذاری در صندوق پژوهش فناوری استان اشاره کرد و گفت: دوره صنعت دودکشی گذشته و باید آن را فراموش کرد و با توجه به اینکه چهارمحال و بختیاری محیط زیست فوق العاد ای دارد فکر نکنید اگر آن را نابود کنید ارزش افزوده ایجاد میشود بلکه صنعت دانش بنیان به واسطه حفظ محیط زیست ارزش افزوده تولید میکند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به پروژه پرتودهی گاما در استان اشاره و تاکید کرد: اینکه بخش خصوصی وارد مسائل هستهای شود اتفاق فوق العاده است اگر دولت میخواست چنین کاری کند اصلا پا نمیگرفت که البته نمونه آن هم وجود دارد.