نایب رئیس اتحادیه صنف تجهیزات و مواد مصرفی دندانپزشکان ایران گفت: سهم تولیدکنندگان کشور از مواد دندانی در حدود ۳۵ درصد است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سیدمجید حسینی صبح جمعه در اولین همایش صنفی انجمن دندانپزشکان عمومی ایران که در تالار ایوان شمس برگزار شد با اشاره به جلسات مستمر اصناف با اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، اظهار داشت: ما امیدواریم بتوانیم راهکاری برای تامین نیازهای دندانپزشکان فراهم کنیم. وی با انتقاد از سیاستهای اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت که برخی از اقلام دندانپزشکی را از شمول ارز دولتی محروم ساخته است، افزود: بر اساس سیاستهای این اداره کل، آیتمهایی از مواد و تجهیزات دندانپزشکی مشمول ارز دولتی بوده است که همین لیست نیز تغییراتی داشته که باعث شده در حال حاضر واردکنندگان و دندانپزشکان با مشکلاتی مواجه شوند. حسینی تاکید کرد: ما معتقدیم وزارت بهداشت میبایست حداکثر اقلام دندانپزشکی را تحت پوشش ارز دولتی قرار دهد. با توجه به اینکه اقلام دندانپزشکی متنوع است، ارزیابیها نشان میدهد تنها ۷۰ درصد کالاهای اساسی در حوزه دندانپزشکی تحت پوشش ارز دولتی قرار گرفته است. وی با تاکید بر اینکه کالاها و اقلام دندانپزشکی مکمل هم هستند، تصریح کرد: برای کار دندانپزشکی مهم است که اقلام و کالاها به صورت همزمان در اختیار دندانپزشکان باشد، زیرا این کالاها در هنگام مصرف مکمل یکدیگر هستند، از همین رو نمیتوان یک قلم کالا را با ارز دولتی وارد کرد و کالای دیگر را با ارز آزاد تامین کرد.
به گفته حسینی، در حال حاضر سهم کشور از تولید مواد مصرفی دندانپزشکی ۳۵ درصد و سهم تولید تجهیزات دندانپزشکی بیش از ۶۰ درصد است.
وی اظهارداشت: افزایش نرخ ارز به شدت کالاهای دندانپزشکی را تحت تاثیر قرار داده و از همین رو واردکنندگان نمیتوانند حتی با ارز آزاد نیز این کالاها را وارد کنند.