گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امید ملائی؛ ساعت تقريبا نزديك ٥ عصر روز شنبه است، مقابل سينما هويزه مشهد جمعيت دانشجويان جهادگر مشهدى تجمع کرده اند و آماده اند تا فيلم سينمايي «تنگه ابوقريب» را در یک اجتماع جهادی-دانشجویی در کنار هم به نظاره بنشینند.
عده اى از دانشجویان جهادگران به تازگي از مناطق محروم برگشته اند و هنوز عرقشان خشک نشده است و عده اى ديگر نیز به زودى قرار است عازم مناطق محروم برای برپایی اردوی جهادی شوند تا در اين هواى گرم و در شرايط دشوار اقتصادى اين روزهاى كشور بتوانند باری را از دوش مردم نیازمند کشور بردارند.
جمعيت حدود ٥٠٠ نفرى دانشجویان جهادگران مشهدی رفته رفته وارد سالن مى شوند و همگى منتظر اكران «تنگه ابوقریب» هستند، دلبريان راوى دفاع مقدس هم امروز در بين دانشجويان حاضر شده و قرار است پس از اکران این فیلم برای دانشجویان صحبت کند، سعى مى كنم جایی در نزدیکی این راوی دفاع مقدس بنشینم تا در طول مدت این فیلم او را هم زیر نظر داشته باشم.
رفته رفته با تکمیل شدن صندلی های سالن سینما هویزه مشهد، اکران فیلم هم آغاز می شود، دیدن رشادت های هشت ساله غیور مردان سرزمینم در کنار جوانان دغدغه مند این روزهای کشور حس و حال فیلم را دو چندان می کند.
تک تک صحنه های فیلم «تنگه ابوقریب» پر است از غیرت جوانان دیروز این کشور که تا آخرین قطره خون در راه دفاع از کشور ذره ای کم نگذاشتند، به نظر می رسد دانشجویان جهادی مشهد هم به خوبی با این فیلم ارتباط برقرار کرده اند و گاها صدای گریه دانشجویان گواه این موضوع است؛ اما احوال دلبریان راوی دفاع مقدس عجیب تر از همه است انگار تک تک صحنه های فیلم برایش تداعی کننده خاطراتی است.
نگاهی ویژه به بخشی از جنگ که کمتر دیده شده است
ابوقریب در نزدیکی دشت عباس و جاده اندیمشک-دهلران نشان سرزمینی است که کارگردان جوان سینما را برای روایت یکی از حساسترین برهههای جنگ راهی جنوب کرده است. بهرام توکلی، کارگردان فیلم به بخشی از تاریخ دفاع مقدس پرداخته که تا به حال کمتر مورد توجه بوده است و حالا این فیلم بیشتر و بهتر میتواند سختیها و مشکلات رزمندگان را در آخرین سال جنگ نشان دهد.
اگر تاریخ هشت ساله دفاع مقدس را به سه دوره سالهای آغازین از سال 1359 تا 1361، سالهای میانی از 1361 تا 1365 و سالهای پایانی از 1365 تا 1367 تقسیم کنیم، متوجه خواهیم شد که بیشترین تمرکز رسانهها، پژوهشگران و راویان بر سالهای آغازین و میانی بوده و کمتر به اتفاقات مهم سالهای پایانی جنگ پرداخته شده است. ساخت «تنگه ابوقریب» اتفاق و مجال خوبی است تا با دقت و حساسیت بیشتری سالهای پایانی جنگ را مرور کنیم. سالهایی که به لحاظ مقاومت و ایثار نیروها مثالزدنی است و اجازه تعرض دوباره دشمن به خاک میهنمان را نداد.
وظیفه جریان دانشجویی حمایت از فیلم های ارزشی است
پیمان حسین زاده، فعال دانشجویی مشهد در مورد این فیلم می گوید: يكی از وظايف مهم جريان دانشجويي و انقلابی کشور این است که از این قبیل فیلم های ارزشی و انقلابی حمایت کند و در راه ترویج این فیلم ها تلاش کند.
حسین زاده معتقد است که گاها تماشای این گونه فیلم ها ارزش و تاثیر گذاری اش از صدها ساعت سخنرانی تبینی در خصوص دفاع مقدس بیشتر است.
مسئولان امروز در تنگه های اقتصادی و فرهنگی کم گذاشتند
دلبریان راوی دفاع مقدس هم در حاشیه اکران «تنگه ابوقریب» گفت: در طول مدت فیلم تک تک صحنه را که می دیدم یاد پاتک های دشمن در ایام دفاع مقدس می افتادم، یاد رشادت های جوانانی که مردانه پای آرمان هایشان ایستادند.
دلبریان افزود: این فیلم را که دیدم غصه ام گرفت برای کسانی که در تنگه ابوقریب اینگونه ایستادند؛ اما امروز بعضی از مسئولین در تنگه های فرهنگی و اقتصادی کم گذاشتند و جا زده اند.
این راوی دفاع مقدس با انتقاد از برخی از مسئولین گفت: ما در حفظ یادمان های دفاع مقدس خوب عمل نکردیم، تنگه ابوقریب امروز کجاست و چه شده است؟!