شکرچیزاده از خرید ۲۶۰ دستگاه شتابنگار جدید بعد از تفاهم برجام و امکانی که در آن دوران فراهم شد، خبر داد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، گفت: در پژوهشکده ساختمان و ابنیه فنی وظیفه مرکز تهیه و تدوین مقررات ملی ساختمان است که بسیاری از همکاران ما در پژوهشکده ساختمان و ابنیه فنی در مباحث مقررات ملی ساختمان مشغول هستند و ما توانستیم مباحث مختلفی را از جمله مبحث ۳ و مباحث مربوط به تاسیسات برقی- مکانیکی و مبحث ۱۱ که مربوط به صنعتی سازی است را در پژوهشکده به تدوین نهایی برسانیم.
وی تصریح کرد: اجرایی شدن هرکدام از این مباحث از جمله مبحث اکوستیک ساختمان، میتواند به بهبود کیفیت ساخت و ساز منجر شود.
شکرچیزاده اعلام کرد: در این پژوهشکده ما در تعدادی از بخشها از جمله بخش بتن توانستیم اقدامات خوبی را برای ارتقای کیفی بتن انجام دهیم. آییننامه بتن ایران از طرف سازمان برنامه و بودجه به مرکز واگذار شد و ما با استفاده از همکاران مرکز تحقیقات و سایر متخصصان، نسخه نهایی را تدوین کردیم که تا پایان شهریورماه ۹۷ ارایه خواهد شد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: بیش از ۱۰ سال بود که ویرایش قبلی آن انجام نشده بود و این از اقدامات مثبتی است که انجام شد.
این مقام مسئول در بیان دیگر اقداماتی که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی انجام داد، توضیح داد: کمیتههای نشریه ۵۵ سازمان برنامه و بودجه که جزو مهمترین نشریات سازمان فوق است توسط مرکز تحقیقات تشکیل شد و تعدادی از کارگروههای آن نیز تشکیل شدند. در عین حال سازماندهی مناسبی برای تدوین نشریه ۵۵ انجام شد که تا پایان ۹۷ نشریه ویرایش جدیدش منتشر خواهد شد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در بخش آتش، بعد از حادثه پلاسکو که مشخص شد ساختمانهای موجود دارای مشکلات زیادی در مقابله با آتش دارند پروژهای شروع شد که آن هم ارزیابی ساختمانهای موجود بود که مراحل اولیه کارهای آن انجام شده و در حال پیشرفت است که امیدواریم تا پایان سالجاری آن را نهایی کنیم.
وی افزود: در بخش سازه نیز اقدامات خوبی از نظر مقاوم کردن ساختمانها در برابر زلزله و استفاده از فنآوریهای نو همچون استفاده از الیاف کربنی برای ساختمانهای استراتژیک مثل ایستگاههای کاهش فشار گاز، انجام و در عینحال، دستورالعملهای مناسبی برای اینکار تدوین شد.
شکرچیزاده گفت: در طول سال گذشته، ما زلزله کرمانشاه را داشتیم که همکاران ما از پژوهشکده ساختمان و ابنیه فنی و همچنین سایر پژوهشکدهها حضور پیدا کردند و گزارشهای مناسبی تهیه کردند که بر اساس آن گزارشها، اصلاحات لازم را در آییننامهها و دستورالعملها در حال اعمال داریم که میتواند راهگشا باشد.
این مقام مسئول از خرید ۲۶۰ دستگاه شتابنگار جدید بعد از تفاهم برجام و امکانی که در آن دوران فراهم شد خبر داد و گفت: در بخش شتابنگاری خوشبختانه بعد از تفاهم برجام امکانی فراهم شد تا تعدادی از دستگاههای شتابنگار را خریداری کنیم. تعداد ۲۶۰ دستگاه جدید خریداری شد که تعدادی از آنها در تهران نصب شده و در سایر شهرستانهای کشور به مرور در حال نصب است. ما بعد از ۲۰ سال توانستیم تعدادی دستگاه شتاب نگار جدید را که از آخرین تکنولوژیهای شتاب نگاری برخوردار است خریداری کنیم و یک فصل جدیدی در توسعه شبکه شتاب نگاریها اتفاق افتاد.
شکرچی زاده در عین حال خاطرنشان کرد: در پژوهشکده معماری و شهرسازی ما یک پروژه مهمی که انجام دادیم پروژه طرح اقدام مشترک برای ساماندهی شهر بندرعباس بود که در آن شهر، پرژوهها و طرحهای توسعهای مختلفی در سه دهه اخیر وجود داشت که انسجام بخشی به این تعداد از طرحها بسیار کار دشواری بود که اینکار را مرکز تحقیقات در پژوهشکده معماری و شهرسازی با همکاری پژوهشکده حمل و نقل انجام داد. خوشبختانه به تصویب شورای فنی استان و استانداری رسید و در دستور کار برنامه توسعه شهر بندرعباس قرار گرفت.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: اخیرا ضوابط مکانیابی ساختمانهای بلند را به پیشنهاد معاونت معماری و شهرسازی تهیه کردیم که در دستور کار شورایعالی معماری و شهرسازی قرار دارد.
وی از دیگر اقدامات مرکز را تهیه موقعیت گسلهای کلانشهرها مطرح کرد و افزود: شورایعالی شهرسازی و معماری تکلیفی را برعهده مرکز تحقیقات قرار داد که شامل شناسایی و تهیه موقعیت گسلهای کلانشهرهای کشور بود. موقعیت گسل کلانشهر تهران در سال ۹۵ انجام شد و در طول سال ۹۶ و همچنین ۹۷، شهرهای کرمان، تبریز، مشهد هم به نتیجه و تصویب رسید. مشهد آخرین مورد بود که در دستور کار شورای عالی قرار دارد و همینطور شهر کرج که نهایی شده است.
شکرچیزده تاکید کرد: این مجموعه اقدامات برای افزایش تابآوری شهرها و کاهش خطرپذیری موثر است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اقدامات مرکز را در پژوهشکده حمل و نقل نیز تشریح کرد و گفت: یکی از پروژههایی که در پژوهشکده حمل و نقل انجام شد، پروژه PMS است که مربوط به سامانه مدیریت روسازی است. فاز اول آن در سال ۹۵ انجام شد و فاز دوم آن را اخیرا انجام دادیم.
وی افزود: این پروژه بسیار مهم است، زیرا روال فعالیت را در سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تحت تاثیر قرار میدهد و اختصاص بودجه برای بهبود وضعیت راهها و روسازی راهها توسط این پروژه انجام میشود و بسیار برای تامین مالی، ارزیابی کمی و کیفی اقدامات اصلاحی برای روسازی راه ها، و حتی روشهای روسازی راهها میتواند موثر باشد.
شکرچیزاده افزود: در کشورهای توسعه یافته به شدت از این ابزار استفاده میکنند. خوشبختانه ما این کار را در پژوهشکده حمل و نقل برای سازمان راهداری انجام دادهایم. علاوه بر آن برای سازمان راهداری، پروژه نیوجرسی را انجام دادیم تا گواهینامه فنی بگیرند. انجام این پروژه برای افزایش عمر مفید حفاظهایی که در راه استفاده میکنیم و برای کنترل تصادفات بسیار کارساز است.
این مقام مسئول افزود: پروژه دیگری که انجام شد برنامه عملیاتی ایمنی راه هاست که اینکار را با همکاری معاونت حمل و نقل انجام دادیم. این پروژه با هدف افزایش ایمنی راهها و کاهش تصادفات جادهای انجام شد. اینکار توسط بخش زیادی از متخصصان انجام شد که به تصویب کمیسیون ایمنی راهها رسید و از طریق معاون حمل و نقل برای معاون اول ریاست جمهوری تحت عنوان برنامه عملیاتی ایمنی راهها و جادهها ارسال شد.
شکرچیزاده گفت: در پژوهشکده مالی و اقتصادی نیز پروژههای متعددی از جمله روشهای تامین مالی برای پروژه زیرساختها، بررسی عوامل رکود مسکن، همینطور پروژه مرتبط با بانک مسکن به عنوان بانک توسعهای انجام شد.
وی افزود: در طول این مدت همچنین تعامل بسیار خوبی را با شهرداری تهران داشتیم و شهرداری پروژهای را برای تدوین فنی و تخصصی تهیه کرده بودند که ما همکاری را برای بررسی آن انجام دادیم. همین طور با سازمان برنامه و بودجه برای تهیه و تدوین آیین نامهها انجام دادیم که همکاری خوب و موثری بود.