به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ فرآوردههای زنبورعسل بدلیل ارزش غذایی بالا و اهمیتی که درگرده افشانی و احیاء مراتع دارد مورد توجه بیشتری است. کیفیت ممتاز فرآوردهای زنبورعسل در میان سایر منابع تامین انرژی و اهمیت زنبورعسل در حفظ و نگهداری تعادل زیست محیطی سبب تمایل روزافزون مصرف کنندگان و حامیان حفظ محیط زیست به آنها شده است.
واحدهای تولید و فرآوری محصولات زنبورعسل در کشور با سرعت روزافزون در حال توسعه هستند، این بخش از صنعت دامپروری نقش قابل توجهی در تامین منابع غذائی جامعه دارد و به لحاظ فقدان نیروهای کارآمد اجرایی، اغلب این واحدهای از بازده اقتصادی کافی برخوردار نیست، لذا تربیت نیروهای کاردان با تخصص تولید و فرآوری محصولات زنبورعسل می تواند نقش موثری در ارتقای فعالیتهای این بخش داشته باشد.
دوره کاردانی ناپیوسته فنی دامپروری- پرورش زنبورعسل با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه تولید و فرآوری محصولات زنبورعسل از سوی دانشگاه جامع علمیکاربردی ارائه میشود تا ضمن اشاعه فرهنگ نوین پرورش زنبورعسل امکان رشد و توسعه این بخش از صنعت دامپروری را فراهم آورد.
ارائه اطلاعات و به کارگیری دستورالعمل ها و روش های مورد تایید کارشناسان به افراد تحت پوشش از قابلیتها و توانمندیهای فنی دانش آموختگان این دوره است.
همچنین دانش آموخته این دوره میتواند به بررسی مقدماتی نیازهای محلی و منطقه ای در زمینه تولیدوفراوری محصولات زنبورعسل به منظور عرضه خدمات متناسب، کاربرد صحیح وسایل، تجهیزات و نهاده ها و تشخیص عیوب و رفع آنها با توجه به حیطه تخصصی مربوطه، جمع آوری، ثبت اطلاعات، تهیه و تنظیم گزارش های روزانه، اعمال بهداشت در واحدهای تولید وفرآوری محصولات زنبورعسل و انجام امور فنی واحدهای تولید وفرآوری محصولات زنبورعسل بپردازد.
پرورش دهنده زنبورعسل، پرورش دهنده ملکه زنبورعسل، کاردان فنی فرآوری و بازاریابی محصولات زنبورعسل از جمله مشاغل قابل احراز برای فارغالتحصیل این دوره است.
فارس