همايش فردوسي در قرقيزستان برگزار مي‌شود
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۹۰۱

همايش فردوسي در قرقيزستان برگزار مي‌شود

محمد حسين عابديني، رايزن فرهنگي ايران در ديدار با رئيس کتابخانه‌ ملي قرقيزستان توافق کردند، همايش بزرگداشت فردوسي به منظور تبيين جايگاه جهاني شاعر بزرگ ايراني در قرقيزستان برگزار شود.

به گزارش گروه فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، محمد حسين عابديني، رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در نشستي كه در محل كتابخانه ملي قرقيزستان با جيلديز باكاشووا، رئيس كتابخانه داشت، با اشاره به روز بزرگداشت حكيم فردوسي، شاعر نامدار ايران، به تبيين جايگاه جهاني اين شاعر بزرگ و اثرگذاري شاهنامه بر ادبيات حماسي جهان پرداخت و مقرر شد همايش بزرگداشت فردوسي به منظور شناساندن وي به عموم مردم قرقيزستان با همكاري كتابخانه ملي و جامعه دانشگاهيان اين كشور در سالن كنفرانس كتابخانه مذكور برگزار شود.

همچنين عابديني در اين ديدار ضمن اشاره به اهميت كتابخانه‌ها، مخصوصا كتابخانه ملي و ساير مراكز علمي- فرهنگي، از عدم تاثيرگذاري حوادث و تحولات اخير قرقيزستان بر حوزه فرهنگي سخن گفت و اظهار اميدواري كرد پس از تاسيس نهاد رايزني فرهنگي در اين كشور بتوان بيش از گذشته شاهد همكاري‌هاي علمي و فرهنگي ميان دو كشور بود.

وي ضمن اشاره به پيشرفت‌هاي ايران پس از انقلاب اسلامي و شخصيت علمي- ديني جضرت امام خميني(ره)، تبادل هيات‌هاي فرهنگي بين ايران و قرقيزستان را در شناخت هر چه بيشتر فرهنگ دو كشور موثر دانست و از جيلديز باكاشووا جهت شركت در مراسم ارتحال امام خميني(ره) و بازديد از كشور عزيزمان، ايران، دعوت به عمل آورد.

در اين ديدار باكاشووا، رئيس كتابخانه ملي قرقيزستان نيز ضمن تاكيد بر همكاري‌هاي همه جانبه با رايزني فرهنگي در راستاي برگزاري مراسم‌ها و كنفرانس‌هاي علمي و فرهنگي، از حمايت‌هاي رايزني فرهنگي كشورمان قدرداني كرد.

وي سپس به ارائه گزارشي درخصوص امكانات كتابخانه پرداخت و گفت: اين كتابخانه با بيش از 6 ميليون جلد كتاب به نود زبان، بزرگ‌ترين كتابخانه آسياي مركزي محسوب مي‌شود. هر ساله بيش از چهارصد هزار نفر از امكانات كتابخانه استفاده مي‌كنند و تقريبا 700 نمايشگاه كتاب در سالن‌هاي مختلف آن برگزار مي‌شود. همچنين اين كتابخانه دو ساختمان بزرگ دارد كه 320 نفر كارمند و كتابدار در آن مشغول به كارهستند.

باكاشوا كه اخيرا ازاستامبول برگشته و در سال هاي گذشته به كشورمان نيز سفر داشته است در خصوص پيشرفت عظيم صنعت چاپ و نشر و حجم متقاضيان كتاب در ايران اشاره نمود و آمادگي خود را جهت برگزاري نمايشگاه كتاب در محل كتابخانه اعلام نمود كه با توافق رايزن فرهنگي كشورمان مقرر شد در يك ماه آينده نمايشگاهي با حضور انتشارات باشاق كه مهمترين مركز جاپ و نشر در بيشكك و با همكاري انتشارات الهدي در سالن اصلي كتابخانه برپا شود.

در اين ديدار، محمد حسين عابديني ضمن بازديد از چند سالن كتابخانه، خانه فرهنگ وبخش كتاب هاي خارجي از سالن بزرگ كتابخانه فردوسي واقع در ساختمان شماره 2 كتابخانه ملي(چرنيشوفسكي) نيز بازديد كرد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار