رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در سال ۲۰۴۵ حدود ۹۵ درصد اقتصاد جهان متشکل از خدمات خواهد بود و برای افزایش سهم خدمات در اقتصاد ایران، خدمات فضایی را ارزان میکنیم تا استارتاپها برای ارائه خدمات به اقتصاد وارد شوند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیشرویداد نوآوردگاه فضایی با هدف ایجاد و توانمندسازی کسب و کارهای فضا پایه توسط سازمان فضایی ایران امروز در کارخانه نوآوری برگزار شد.
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در این مراسم اظهار داشت: همزمان با شکلگیری انقلاب صنعتی چهارم، انقلاب فضایی در جهان در حال وقوع است و ایدهپردازان بازیگران این انقلاب هستند.
وی گفت: در سال ۲۰۲۰ که ۱۰ شرکت بزرگ مبتنی بر خلاقیت در صدر بزرگترین شرکتهای جهانی قرار خواهند گرفت در عرصه فضا نیز چنین شرکتهایی ایجاد شدهاند که بر خلاقیت متمرکزند.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: در حال حاضر ۵ درصد اقتصاد دنیا از نوع خدمات است که در سال ۲۰۴۵ سهم خدمات در اقتصاد به ۹۵ درصد میرسد.
براری گفت: از اینرو باید سهم خدمات در اقتصاد ایران را رونق دهیم که برنامههای تحقق این هدف در سه سرفصل زیرساخت، خدمات و شرکتهای ارائه دهنده خدمت تدوین شده است. بخش زیرساخت به دلیل هزینهدار بودن بر عهده دولت و بخش خدمات و شرکتهای ارائه دهنده سرویس را در اختیار بخش خصوصی قرار میدهیم.
وی تصریح کرد: برنامه هدفگذاری شده برای این کار ارزان کردن خدمات فضایی و تسهیل ورود استارتاپ برای ارائه خدمات به حوزه فضایی است و در این باره برگزاری دو رویداد بزرگ را در آینده نزدیک در دستور کار داریم که شامل ساخت ماهواره و منظومه کردن (در یک زنجیره قرار دادن) بخش فضایی در کشور است. در حال حاضر در حوزه ساخت ماهواره سه شرکت در کشور فعال هستند.
رئیس سازمان فضایی ایران با ذکر مثالهایی از کاربرد فناوری فضایی در استارتاپها گفت: ۱۸ میلیون هکتار زمین و جنگل در کشور وجود دارد که اپلیکیشنها میتوانند در موضوع پایش این مناطق فعال شوند. آمار نشان میدهد که ۹۰ درصد بلایا آسمانی و ۱۰ درصد زمینی است و ایران جزو ۱۰ کشور اول در جهان در بلایای طبیعی قرار دارد همچنانکه در یک سال ۴۰ میلیارد تومان خسارات بلایایی طبیعی داشتهایم و اپلیکیشنها میتوانند با استفاده از دادههای هوایی این حوادث را مدیریت و درآمدزایی کنند.
براری گفت: سازمان فضایی ایران از سرمایهگذاری بخش خصوصی برای شکلگیری اقتصاد فضا استقبال میکند و قصد رها کردن تصدیگری را دارد.
این سازمان چندی پیش مناقصهای را برای توسعه کسب و کارهای فضاپایه برگزار کرد که در آن شتاب دهنده شزان برای هدایت ایدههای نو به سمت ایجاد استارتاپ در حوزه فضایی برنده شد. به این وسیله مقرر شد پیشرویدادی آموزشی با هدف معرفی کاربردهای فناوری فضایی، دادههای فضایی موجود در کشور و نمونههای موفق استارتاپی فضایی برگزار شود و سپس گروههای دارای ایده تشکیل شوند و خود را برای رویداد اصلی در ۱۵ مهرماه آماده کنند.
استارتاپهای ایجاد شده در این رویداد از ایدههای خود در برابر سرمایهگذاران دفاع خواهند کرد و برای جذب سرمایه تلاش میکنند.