فرنگیس حیدرپور که متولد روستای «گورسفید» از توابع گیلانغرب استان کرمانشاه است در سال ۵۹ در جریان حمله عراق به روستای محل زندگی اش با یک تبر در برابر سربازان ارتش عراق ایستاد و به تنهایی مبارزه کرد.
فرنگیس حیدرپور در سال ۵۹ در حالی که ۱۸ سال داشت در زمان حمله عراقی ها به روستای «گورسفید» در حالی که اهالی روستا به دره های اطراف گریخته بودند، به همراه برادر و پدرش برای تهیه غذا راهی روستا می شود. در طول راه برادر فرنگیس در جریان درگیری با نیروهای عراقی به شهادت می رسد. فرنگیس حیدرپور نیز در برخورد با دوسرباز عراقی بدون داشتن اسلحه، با تبر پدرش یکی از سربازان را کشته و دیگری را با تمام تجهیزات جنگی اسیر کرده و تحویل مقر فرماندهی ارتش ایران می دهد.
پس از جنگ مجسمه او به عنوان نماد مقاومت، در بوستان شیرین کرمانشاه نصب شد و فیلم مستندی نیز به نام «تبر» بر اساس ماجرای درگیری او با نیروهای عراقی ساخته شده است.
همچنین در سال ۱۳۹۴ کتاب «فرنگیس» توسط مهناز فتاحی در انتشارات سوره مهر منتشر شده که تا کنون به چاپ های متعددی رسیده است.
رهبر معظم انقلاب نیز در مهرماه سال ۱۳۹۰ در جریان سفر به گیلانغرب با تجلیل از فرنگیس حیدرپور، شیرزن کرمانشاهی اینگونه از او یاد کردند: «آن بانوی مسلمان و شجاع گیلانغربی که در آن دوران تعدادی از نظامیان دشمن را به هلاکت رساند و اسیر کرد، جزوی از خاطرات این مرز و بوم است. این خاطرات درخشان پایداری مردم در حفظ هویت ملی دارای اهمیت ویژه است.»
محمدتقی خرسندی در یادداشتی روایت حضور رهبر معظم انقلاب در گیلانغرب و تجلیل از این بانوی قهرمان را منتشر کرده است که می توانید در اینجا بخوانید.
همچنین مهناز فتاحی نویسنده خاطرات «فرنگیس» درباره دلیلی که او را در نگارش خاطرات «فرنگیس حیدرپور» مصمم کرد، گفته است: وقتی که مقام معظم رهبری به شهر گیلان غرب آمدند و با این خانم دیدار کردند و آن جملات خیلی مهم را (که در ابتدای کتاب هم آوردهام) درباره ایشان گفتند، بیش از پیش به این یقین رسیدم که این خاطرات باید نوشته شود و خود را همچون سربازی دیدم که باید این ماموریت را انجام دهم و حجت برایم تمام شد.
گفتنی است کتاب «فرنگیس» در هفتمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس به عنوان اثر برگزیده انتخاب شده است.