مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که در سال ۹۵، رقمی معادل ۲۳ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان به گازوئیل داده شد، گفت: اگر طرح نوسازی ۶۵ هزار کشنده اجرایی شود، در مصرف ۹.۲ میلیارد لیتر در گازوئیل صرفه جویی میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن دلاویز مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در مراسم تحویلگیری دو هزار و ۲۲۲ خودروی سنگین اسکانیا با تاکید بر لزوم حمایت از بخش خصوصی، گفت: دولت نباید با بخشنامههای مختلف دست و پای بخش خصوصی واقعی را ببندد.
وی با اشاره به اهمیت بهینه مصرف سوخت، اظهار کرد: این مساله این روزها بسیار مطرح میشود و دغدغه مقام معظم رهبری هم بوده است. تاکنون دولت اقداماتی را در این زمینه آغاز کرده است که نتایج خوبی به همراه داشته است.
به گفته مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت هدف این طرح ۶۵ هزار کشنده به ارزش ۲.۷ میلیارد دلار است که اگر اجرایی شود، در مصرف ۹.۲ میلیارد لیتر گازویئل صرفه جویی میشود و از سوزاندن ۲۵ میلیون تن دیاکسید کربن جلوگیری به عمل میآید.
دلاویز در ادامه در مورد تلفات بخشهای مختلف صنعت نفت و انرژی خاطرنشان کرد: تلفات این حوزه بالغ بر ۵.۱ میلیون بشکه معادل نفتخام است که بالغ بر ۳.۷ میلیون بشکه معادل نفت خام تلفات در نیروگاههای برق رخ میدهد. به همین دلیل تمرکز شرکت بهینه سازی مصرف سوخت بالا بردن راندمان پالایشگاههای نفت و گاز و نیروگاهها است.
وی با بیان این که در سال ۹۴ حدود ۳.۴ میلیون بشکه معادل نفت خام یعنی ۲۴ درصد انرژی مصرفی نهایی کشور در بخش حمل و نقل بود، در مورد سرانه مالکیت خودرو در کشور عنوان کرد: سرانه مالکیت خودرو در ایران نسبت به دنیا پایین بوده و به ازای هر هزار نفر ۲۰۰ مالکیت وجود دارد، اما مصرف بالاست.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با تاکید بر این که باید برای صنعت خودرو چارهای اندیشیده شود، افزود: با همکاری سازمان ملی استاندارد بر برچسب انرژی سختگیریهای بیشتری خواهد شد و خودروسازان دو سال فرصت دارند که استانداردها را رعایت کنند.
دلاویز در ادامه در مورد آمار خودروهای فرسوده، خاطر نشان کرد: از ۱۶.۱ میلیون خودروی سبک ۹۰۰ هزار خودرو و از یک میلیون خودروی سنگین ۳۰۰ هزار خودرو فرسوده هستند.
وی گفت: در برآوردی که شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در سال ۹۵ انجام داده است، مشخص شد که ۲۳ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان به گازوئیل اختصاص داده شده است. البته با اقداماتی که از آن زمان تاکنون صورت گرفته است، ۱۷ درصد در بخش حمل و نقل و ۴۰ در صد در نیروگاهها کاهش مصرف داشتیم.
دلاویز در ادامه با تاکید بر این که با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری کاهش مصرف بنزین باید پیگیری شود، خاطر نشان کرد: برای انجام این موضوع فقط وزارت نفت مسئول نیست و دستگاههای دیگر نیز باید در این زمینه همکاری کنند.
وی در ادامه در مورد قیمت بنزین نیز، اظهار کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارند، اما من به عنوان یک کارشناس بر این باور هستم که ابزار قیمتی، ابزار مهمی است. البته شرکتهای خودروسازی نیز باید این موضوع را رعایت کنند.