پس از حاشیههای فراوان تخلیه و تخریب ۱۳ هزار مترمربع زمینهای اطراف دانشگاه الزهرا (س)، مسئولان ارشد این دانشگاه با ارائه مستندات، حقایق تازهای از این مسئله را آشکار کردند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- محیا معصومی؛ ماجرا از روزهای پایانی مردادماه شروع شد، ماجرای تخریب و تخلیه املاک محله دهونک از سوی دانشگاه الزهرا (س) که به اعتقاد عدهای باعث بیخانمانی خانوادههای متعددی شده است. طی دو ماه اخیر اخبار و حواشی زیادی درباره این موضوع در بین رسانههای مجازی و حقیقی پیچید و هرکس به نوعی تعبیرات کارشناسی خود را به دیگران القا کرد.
البته در این میان مسئولان دانشگاهی هم با تکاپوی خاصی مواجه بودند، آنچنان که باید اقدامات زیادی از اجرای روند تخریب زمینها تا مدیریت اخبار مطرح شده در فضای مجازی را انجام میدادند، چرا که گاه عدهای به دادخواهی و طرفداری از ساکنان زمینها، مطالب و ادعاهایی را علیه دانشگاه و عدهای دیگر ضمن صحبت با کارشناسان و مسئولان، مباحث مبهمی را در این باره عنوان میکردند.
روزها از شروع تخریب و تخلیه برخی خانهها گذشت و علیرغم آنکه مسئولان دانشگاهی ضمن ارائه مدارک و مستندات درباره این موضوع صحبت کرده بودند، اما همچنان خبرهای ضد و نقیضی در میان بود و به گفته آنها، خبرها عمدا یا سهوا صحیح منتشر نمیشوند و این امر باعث ادامهدار شدن ماجرا شده است؛ بنابراین تصیم گرفتیم تا گفتگوی جامع و مفصلی را با مسئولان ارشد دانشگاه الزهرا (س) داشته باشیم تا اصل ماجرا مشخص شود. بعد از پیگیریهای خبرگزاری دانشجو برای گفتگو با مهناز ملانظری رییس دانشگاه الزهرا (س)، این امر ممکن و پرده از ابهامات برداشته شد.
برایمان از داستان زمینهای حاشیهساز دانشگاه الزهرا (س) بگویید. سال ۱۳۸۱ هیات وزیران سند زمینهای راهآهن را به نام دانشگاه الزهرا (س) صادر کرد و از همان زمان داستان این زمینها آغاز شد، درواقع بخشی از زمینهای واگذار شده در تصرف ساکنان فعلی آنها است.
ملک فوقالذکر متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران بوده و طی سالیان گذشته سازمانهای متنوعی بهرهبرداران آن بودند که نهایتا از سوی راه آهن به دانشگاه الزهرا (س) واگذار شد، یعنی حق استفاده از آن برعهده دانشگاه گذاشته شده است.
چه شد که دانشگاه قصد بازپسگیری زمینها را از ساکنان فعلیاش کرد؟ سال ۱۳۹۴ دولت طی بخشنامهای اعلام کرد که کلیه دانشگاهها مانند دستگاههای دولتی موظف هستند، اموال و داراییهای خود را بصورت دقیق شناسایی و در سیستمهای وزارت دارایی ثبت کنند، از این رو دانشگاه الزهرا (س) برای رفع تصرف اموال خود پیگیریهای لازم را انجام داد، گرچه از همان سال واگذاری زمینها به دانشگاه، بحث رفع تصرف آنها دنبال میشد تا دانشگاه الزهرا (س) بتواند فضای دانشگاهی خود را گسترش دهد.
چون مشکلات دانشکدههای دانشگاه به خوبی قابل لمس هستند و بعضا طبقهای از یک ساختمان، دانشکدهای را تشکیل میدهد، لذا دانشگاه الزهرا (س) از سال ۱۳۹۴ برای بازپسگیری زمینها در دادگاه طرح دعوی کرد.
اگر زمینها متعلق به دانشگاه است پس چرا ساکنان فعلی از این موضوع اطلاعی ندارند؟ ساکنان، افرادی هستند که از قبل انقلاب اسلامی به دلیل دولتی بودن ملک، تحت عنوان خانههای سازمانی یا کارگری از این زمینها و خانهها استفاده میکردند و حال تصورشان بر این است که بعد از تغییرات همچنان صاحب آن خانهها و املاک هستند، در صورتی که هیچ سند و مدرکی مبنی بر تملک ملک برای آنها وجود ندارد.
بسیاری از وکلای ساکنان برای پیگیری موضوع به دادگاه مراجعه کردند، اما مدرکی برای این ادعای خود نداشتند.
چه شد که بحث تخلیه املاک با حکم دادگاه قوت گرفت؟ پس از رسیدگیهای بسیار و برگزاری ۲۰۰ جلسه در دادگاه، نهایتا رای خلع ید متصرفین را برای دانشگاه الزهرا (س) صادر کردند و با توجه به آنکه در جلسه تجدیدنظر هم رای به نفع دانشگاه اعلام شد، با تمامی ساکنان و مدعیان مستقیم و غیرمستقیم صحبت کردیم.
طی صحبت با ساکنان اعلام شد که آنها هیچ حق و حقوقی برای داشتن این املاک ندارند و تا تاریخ مشخص شده باید زمینها را خالی کنند، در غیر این صورت با اجرای حکم دادگاه زمینها تخلیه خواهند شد. به همین دلیل ۲۰ روز قبل از اجرای حکم دادگاه مبنی بر تخلیه زمینها در تابستان امسال؛ نماینده دادستانی درب منزل تک تک ساکنان رفت و همه این افراد را برای تخلیه املاک تفهیم کرد.
البته دانشگاه الزهرا (س) تمام تمهیدات لازم را در این خصوص مد نظر قرار داد و در حمل بار و بستهبندی اسباب به جابجایی ساکنان کمک کرد.
آیا تمام زمینها تخلیه شدند؟ زمینهای مذکور حدود ۱۳ هزار متر مربع است و تاکنون تنها بخشی از این زمینها تخلیه شدهاند.
مراحل تخلیه زمینها به ترتیب در حال پیشروی بوده و محدوده زمانی برای این کار پیشبینی نشده است، چون بدون شک در این راه عوامل غیرقابل پیشبینی به وجود میآید همچنان که دانشگاه علاوه بر این موضوع، پروژههای دیگری را در دست اقدام دارد.
این زمینها قطعا جزو املاک دانشگاه الزهرا (س) است و پس از تخلیه کامل، پروژههای مصوب در این زمینها اجرایی خواهند شد، همچنان که قرار است ساختمان دانشکدهها را گسترش دهیم.
با توجه به آنکه تاکنون این موضوع با حاشیههای زیادی همراه بوده است، آیا درخواستی دارید؟ افراد بدون داشتن اطلاعات، درباره یک موضوع نظر ندهند، بخش حقوقی دانشگاه الزهرا (س) همواره آماده است تا با مستندات و مدارک لازم، ادعا و ابهامات افراد در این خصوص را پاسخگو باشد. بدون شک حکم قانون و دادگاه باید اجرا شود.
متاسفانه انتشار اخبار بدون مستندات کافی باعث میشود تا ساکنان به دنبال ایجاد حق باشند و از آن دفاع کنند. دانشگاه طی سالهای مختلف همواره قصد داشته ساکنان را نسبت به عدم تملک آنها آگاه و تفهیم کند.
اینکه بعد ۵۰-۶۰سال، یهو بیای به یه کارگر بگی بلند شو، اینجا مال تو نیست، بنده خدا چه کار میتونه بکنه؟ اواره میشه
شاید مستمسک قانونی نداشته باشه ولی پشتوانه ای هم برای خرید مسکن نداره. حالا بی انصافیه یهو آواره بشه
بهتر نبود دوات یک امتیازی به این بندگان خدا میداد تا در جای دیگری صاحبخانه شوند؟ جایی مثل مسکن مهر یا تسهیلات یا ...
این سلیقه ایی عمل کردن به قانون هستش که صدای مردم رو در میاره!!چطور وقتی یه باغبان چند سال در زمینی که داری سند شش دانگ بنام صاحب باغ هستش کار میکنه و باعث آبادانی اون زمین میشه وقتی صاحب باغ می خواد اون شخص رو بیرون کنه قانون بنفع باغبان رای صادر میکنه و تا رضایت باغبان رو بدست نیاری نمیشه اقدام به اخراجش کنید ولی اینجا بعد از بیش از ۶۰سال زندگی و آباد کردن یه محل ، مردم هیچگونه حق و حقوقی ندارند !!دانشگاه الزهرا کجا بود اون موقع ایی که ده ونک فقط گندم زار بود و سگ دنبال آدم میکرد !!؟الان که آباد شده صاحب پیدا کرده !!؟
شاید مستمسک قانونی نداشته باشه ولی پشتوانه ای هم برای خرید مسکن نداره. حالا بی انصافیه یهو آواره بشه
بهتر نبود دوات یک امتیازی به این بندگان خدا میداد تا در جای دیگری صاحبخانه شوند؟ جایی مثل مسکن مهر یا تسهیلات یا ...
شما سند رو سال 82 توسط اصلاح طلب ها(خانم رهنورد)درست کردید.کارگرا برگه از سال 57 دارن که ملک به نامشون باید میشده.که نشده