دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای انجام تحقیقات کاربردی میزلرزه منحصر به فردی را با همکاری ژاپن راهاندازی میکند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه امیرکبیر، علیرضا رهایی، عضو هیات علمی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص راه اندازی میز لرزه منحصر به فرد در خاورمیانه گفت: قرار است طی توافقاتی که با جایکا (سازمان همکاریهای بین المللی ژاپن) داریم میزلرزهای را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی کنیم.
وی با بیان اینکه این میزلرزه با ۶درجه آزادی و تناژ بالا است، گفت: با استفاده از این میز، مطالعات دقیق و گستردهای میتوان در خصوص زلزله و اثر آن بر سازههای حساس انجام داد.
رهایی با تاکید بر اینکه شش درجه آزادی در میز لرزه در خاورمیانه بی نظیر است، گفت: این پروژه بیش از یک سال است که شروع شده است و اکنون زمین و فندانسیون بتن ریزی شده و آماده هستند.
وی با بیان اینکه این میز لرزه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نصب میشود، خاطر نشان کرد: اکنون منتظر انتقال تجهیزات از اسپانیا و ژاپن برای نصب هستیم.
رهایی با تاکید بر اینکه اعتبار و تجهیزات مربوط به میز از سوی ژاپن تامین میشود، اظهار کرد: این کشور برای انجام پروژههای تحقیقاتی در زمینه مهندسی زلزله با کمک محققان کشور از این میز لرزه بهره میگیرند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه مطالعات مربوط به سازه و زلزله در تهران با استفاده از این میز انجام میگیرد، عنوان کرد: این میز لرزه صرفا تحقیقات بنیادی را انجام نمیدهد بلکه تحقیقات کاربردی کشور نیز روی آن انجام خواهد گرفت؛ همچنین تکمیل مطالعات ریز پهنه بندی تهران هم با استفاده از این میز صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه نمونههای کوچک سازهای روی میز لرزه شبیه سازی میشوند، گفت: البته که دانشجویان زلزله هم میتوانند از این میز در مطالعات خود بهره ببرند.
رهایی با اشاره به زمان راه اندازی میز لرزه با ۶درجه آزادی گفت: میز لرزان از زمان شروع و تخصیص منابع یک سال به طول میانجامد که به بهره برداری برسد.
وی افزود: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، سازمان همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) و معاونت علمی در این پروژه همکاری دارند.
میز لرزه در ابعاد و تناژ مختلف، به صورت یک محوره و چند محوره بسته به نیاز و کاربرد ساخته میشود. از میز لرزه در آزمایشگاههای سازه و زلزله جهت شبیه سازی نوسانات زلزله و مدلسازی برروی سازههای بتنی، فلزی و بنایی استفاده میشود.