جمعی از دانشآموختگان دانشگاه صنعتی شریف با راهاندازی بزرگترین رسانه دیجیتال آموزش مجازی، برای آموزش جوانان کشور اقدامی نوین انجام دادهاند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- دانشگاههای برتر دنیا چند وقتی است با برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی آنلاین قصد دارند ضمن تقویت سطح علمی دانشجویان خود، خدمتی نوین را در اختیار افرادی گذارند که به هر دلیلی نتوانستند دانشجوی آن دانشگاه باشند و از طرفی بسیار دوست دارند که از ظرفیتهای آن دانشگاه بهره بگیرند.
برگزاری کلاسها و دورههای آنلاین مزایای بسیاری دارد و پیشبرد آن دانشجویان مختلفی را از ارتباط گیری سخت با اساتید و دانشگاههای برتر بینیاز میکند.
موضوع فعلی مختص دانشگاههای مختلف جهان نیست و چند سالی است دانشجویان دانشگاههای ما درباره این بحث چارهاندیشی کردند به گونهای که هماکنون جمعی از دانشآموختگان دانشگاه شریف بزرگترین رسانه دیجیتال آموزش مجازی در ایران را راهاندازی کردند و در کنار این آموزشها کاملا قانونی، گواهینامه رسمی اعطا میکنند.
آموزشهای آنلاین در دل مکتبخونه بهزاد رضایی مدیر بازاریابی «مکتبخونه» در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ۶ سال قبل فعالیت خود را با هدف ضبط کردن کلاسهای دانشگاهی در مجموعه مکتبخونه آغاز کردند، یعنی دانشجویان سر کلاسهای دانشگاههای مختلف (تقریبا ۱۲ دانشگاه برتر کشور) حاضر میشدند و درسهای مهم و معروف آنها را ضبط میکردند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳۱۰ درس ضبط شده برای دسترسی عموم بصورت رایگان روی سایت مکتبخونه قرار گرفته است، درباره بخش دیگر فعالیت خود به نام «مکتب پلاس» توضیح داد: تقریبا از یکسال گذشته بخش «مکتب پلاس» با هدف برگزاری دورههای مهارت محور مورد نیاز در محیطهای کاری که در دانشگاهها تدریس نمیشوند، فعالیت خود را آغاز کرده است.
آنلاین درس بخوانید و مدرک بگیرید رضایی ادامه داد: درحقیقت مکتب پلاس قصد دارد با بهرهگیری از توانایی اساتید برتر، دورههای مهارتمحور را ضبط کند و با ایجاد یک محیط تعاملی بین دانشجویان، فارغالتحصیلان و استادان نکات مورد نیاز را آموزش دهد.
وی درباره چگونگی فعالیت مکتب پلاس گفت: در این محیط تنها به ضبط و قرارگیری ویدئو بسنده نمیشود و دقیقا شبیه یک کلاس دانشگاهی برای هر جلسه پروژه، امتحان و تمرین تعریف خواهد شد و در انتها به افراد فارغالتحصیل از این کلاسها، گواهینامه دانشگاه تهران ارائه میشود، البته قرار است با دانشگاههای دیگر وارد تعامل شده و این کار را با آنها پی بگیریم.
به گفته وی اساتید برجسته و توانمندی از دانشگاههای برتر همچون صنعتی شریف و تهران نسبت به تدریس و برگزاری دورهها اقدام میکنند.
مدیر بازاریابی مکتبخونه عنوان کرد: هدف مکتب پلاس این است که با ایجاد یک محیط تعاملی، دیگر محدودیتهای زمانی و مکانی برای تدریس وجود نداشته باشد و افراد بتوانند هر زمان که خواستند ویدئوها را مشاهده و پس از کسب نمرات تمرینها و پروژههای دوره درنهایت گواهینامه دانشگاه تهران را دریافت کنند.
قانون کپی رایت به مکتبخونه هم صدمه زد رضایی درباره هزینههای استفاده از بخشهای مختلف مکتبپلاس و مکتبخونه تصریح کرد: برای بخش دروس دانشگاهی هیچ هزینهای از افراد اخذ نمیشود و علاقمندان میتوانند ویدئوهای این بخش را به صورت رایگان ببینند، اما برای بخش مکتب پلاس قیمتی در حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
وی عدم توجه مردم به آموزش را یکی از مشکلات فعالیت مجموعه مکتبخونه دانست و اظهار داشت: متاسفانه عموم مردم آنچنان که باید به مسئله یادگیری و آموزش توجه نمیکنند، از طرف دیگر عدم رعایت قانون کپی رایت هم مسئله است، چون پس از صرف زمان و هزینه ویدئوهای آموزشی را ضبط میکنیم و آنگاه افرادی ضمن خرید یک نسخه، آنها را از طریق شبکههای مجازی و مکانهای دیگر به صورت رایگان یا با هزینهای بسیار پایینتر در اختیار عموم قرار میدهند.
مدیر بازاریابی مکتبخونه بیان کرد: برای جلوگیری از دانلود غیرقانونی ویدئوها اقداماتی را انجام دادهایم، اما بالطبع تمام ویدئوها به صورت آنلاین برای ثبتنام کنندگان پخش میشوند و هستند افرادی که از آنها Capture Screen میگیرند، بنابراین ناخودآگاه چنین مشکلاتی رخ خواهد داد.
علاقمندان منتظر خبرهای جدید مکتبخونه باشند به گفته وی، قصد ادامه فعالیت مکتبپلاس و مکتبخونه این است که ضمن ایجاد فرهنگسازی، مزیت رقابتی خود را به بیشتر از یک ویدئوی صرف ارتقا دهد و فراهمسازی یک محیط تعاملی این امکان را برای افراد مهیا سازد که هم با استادان برجسته در تعامل باشند و هم با انجام تمرین و پروژههای کاربردی بتوانند گواهینامهای دریافت کنند که در محیط کاری مورد استفاده قرار گیرد.
رضایی در پاسخ به این سوال که چرا انتهای برگزاری دورهها تنها گواهینامه دانشگاه تهران اهدا میشود، گفت: در حال حاضر همکاری ما در سیستم مکتبپلاس با دانشگاه تهران است، اما به زودی دانشگاه صنعتی شریف هم به این مجموعه اضافه خواهد شد.
وی ادامه داد: مجموعه مکتبخونه کاملا به صورت مستقل و شخصی فعالیت خود را دنبال میکند و در این راه تحت حمایتهای مادی دانشگاهها، سازمانها یا نهاد خاصی قرار ندارد.