کارگروه محیط زیست معاونت علمی برای کنترل زوال جنگلهای زاگرس، طی فراخوانی اعلام کرده است که قصد مدل سازی، طراحی و ایجاد پایلوت پژوهشی با هدف ایده پردازی و به کارگیری فناوریهای زیستی در پروژههای تحقیقاتی کنترل زوال جنگلهای زاگرس را دارد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگروه محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرای مدل سازی، طراحی و ایجاد پایلوت پژوهشی با هدف ایده پردازی، ایده پروری، توسعه و به کارگیری فناوریهای زیستی در پروژههای تحقیقاتی کنترل زوال جنگلهای زاگرس کلیه پیشنهادات و طرحها را تا پایان سال ۹۷ میپذیرد و پس از پایان مهلت ارائه طرح ها، این پیشنهادات در ستاد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
هدف از اجرای این طرح پیشگیری و کنترل خشکیدگی جنگلهای بلوط در اکوسیستمهای مناطق جنگلی زاگرس و شناسایی عرصههای آسیب دیده با اجرای مجموعهای از اقدامات و شیوههای جنگل شناسی و زیست فناوری با اولویت کانونهای بحرانی آلوده برای اقدامات احیایی در راستای باز سازی اکوسیستمهای آسیب دیده است. همچنین در طول مدت اجرای طرح روند توسعه پدیده خشکیدگی جنگلهای بلوط در مناطق مختلف مورد پایش قرار خواهد گرفت.
از جمله اهداف خرد این طرح میتوان به ارزیابی روشهای مناسب پایش پدیده زوال و خشکیدگی جنگلهای زاگرس، فراهم کردن فرصت اشتغال و تولید اقتصادی با استفاده از منابع حاشیه ای، امکان سنجی برای ورود بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان برای توسعه فعالیت ها، بررسی سازگاری ارقام و گونههای جدید گیاهی، آزمون راه کارها، فناوریها و ایدههای نوین مطرح شده، تعمیم نتایج حاصل مقیاس پایلوت به مناطق تحت شیوع پدیده و مناطق تحت استرس و امکان سنجی اقتصادی پیشنهادهای ارائه شده اشاره کرد.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به آدرس اینترتی سایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی به آدرس http://biodc.isti.ir مراجعه کنند.