کد خبر:۷۱۵۴۰۰
براری در نشست خبری:

ایران جزء ۹ کشور اول دنیا در دستیابی به چرخه کامل فناوری فضایی است/ آمادگی دولت برای ورود دانشگاهیان به اقتصاد فضا

رییس سازمان فضایی کشور با بیان اینکه ایران جزء ۹ کشور اول دنیا در دستیابی به چرخه کامل فناوری فضایی است گفت: دولت آمادگی دارد برای ورود دانشگاهیان به اقتصاد فضا بسترسازی کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ مرتضی براری رییس سازمان فضایی ایران در نشست علمی آشنایی با فناوری علمی کشور که هم اکنون در دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است گفت: در سال ۱۳۸۷ با پرتاب ماهواره امید توسط صنعتگران و دانشمندان داخلی عمومی به چرخه کامل فناوری فضایی دست پیدا کردیم. چرا که توانسته ایم بعد از پرتاب ماهواره از آن سیگنال دریافت کنیم.

وی با بیان اینکه ایران جزو ۹ کشور اول دنیاست برای دستیابی به چرخه کامل فناوری فضایی است ادامه داد: پس از ماهوار پرتاب امید، پرتاب ماهواره نوید با تلاش دانشگاه علم و صنعت ساخته شده بود موفقیت آمیز بود.

براری اظهار داشت: حال که توانسته ایم به چرخه کامل فناوری فضایی دست پیدا کنیم مهمترین دغدغه ما این است که بتوانیم این چرخه را تثبیت کنیم یعنی ماهواره‌های تجاری، کاربردی و عملیاتی ساخته شود و در مدار عملیاتی آن‌ها را قرار دهیم.

وی همچنین از پرتاب ماهواره ظفر اشاره کرد و با بیان اینکه مهمترین اولویت کشور، سازمان فضایی کشور توسعه زیرساخت‌های فضایی است عنوان کرد: خوشبختانه این دیدگاه و بستر برای نخبگان فراهم شده است همچنان که نخبگان دانشگاهی از چندین سال قبل با کمک از حوزه ICT توانسته اند کسب و کار‌های مختلفی را راه اندازی کنند.

وی رشد اقتصاد خدمات را بیش از ۵۰ درصد دانست و گفت: پیش بینی ما این است که در سال ۲۰۴۵ میلیادی 92.5 درصد اقتصاد خدمات باشد.

رییس سازمان فضایی کشور بیان کرد: هم اکنون آژانس فضایی اروپا ۶۵۰ استرتاپ فضایی را حمایت می‌کنند. ما نیز آمادگی داریم که بخش نوع آوری فضایی را در دانشگاه ایجاد کنیم تا با حمایت بخش خصوصی شرکت‌های دانش بنیان در عرصه فضا ایجاد شوند.

به گفته وی جوانان باید در حوزه زیرساخت‌های فضایی شامل ساخت ماهواره و ارایه خدمات ورود پیدا کنند.

براری ادامه داد: قرار است ۲ مسابقه در عرصه فضا برگزار شود که مسابقه اول ساخت کیوب‌ست و مسابقه دوم منظومه کردن ماهواره‌های کیوب ست است. ما آمادگی داریم تا در عرصه زیرساخت‌های فضایی بستر را برای کارآفرینان جوان و خلاق و همچنین استارت آپ‌های این حوزه فراهم سازیم.

وی با اشاره به اقتصاد فضا اظهار داشت: فضای فرصتی برای توسعه کشور‌ها است. خوشبختانه در حوزه فضا دست برتری از قدیم داشته ایم همچنان که خواجه نصیر ۱۲۰۰ سال قبل توانست ستارگان را موقعیت یابی کند. یا ابوریحان قطر زمین را اندازه بگیرد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر با تلاش دانشگاهیان رتبه علمی اول منطقه را دارا هستیم. همچنین در دنیا رتبه ۱۵ را داریم به همین دلیل تاکید می‌کنیم که دانشگاه دینش را به فضا ادا کرده است.

رییس سازمان فضا بیان کرد: باید اقتدار علمی را با کمک دانشگاهیان به اقتدار اقتصادی در حوزه فضایی تبدیل کنیم؛ که لازمه این امر پررنگ شدن نقشمان در حوزه کسب و کار فضا پایه است.

به گفته وی طی ۲۰ سال آینده اقتصاد فضایی رشد خواهد داشت.

براری عنوان کرد: دولت حاضر است برای ورود حداکثری دانشگاهیان به اقتصاد فضا بستر لازم را فراهم کند چرا که فضا فرصتی برای توانمندسازی کشور‌ها و توسعه کسب و کار‌ها است امیدواریم با تعاملات فراوان با دانشگاه‌های مختلف بتوانیم در سال‌های آتی سهم هر دانشگاه را اقتصاد فضایی بررسی کنیم.

وی ادامه داد: ما یک درصد جمعیت دنیا را داریم و باید یک درصد تولید علم دنیا را نیز داشته باشیم.

رییس سازمان فضایی کشور با اشاره به دو دغدغه گفت: دغدغه اول ما برای تکمیل چرخه فناوری فضایی است که باید با کمک دانشگاه‌ها این صنعت فضایی جان بگیرد و دغدغه دوم انتظار ما از دانشگاه‌ها است که به توسعه بازار این بخش کمک کنند.


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار