آخرین اخبار:
کد خبر:۷۱۴۳۸۱
براری:

دستیابی ماهواره با کیفیت تا افق ۱۴۰۴/ فضاسازی مناسب از اولویت‌های سازمان فضایی کشور است

رئیس سازمان فضایی گفت: تا افق ۱۴۰۴ به دنبال دستیابی به ماهواره‌های باکیفیت هستیم تا ظرفیت دقت ماهواره‌ها نیز به یک متر یا کمتر از آن برسد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی در نشست خبری هفته جهانی فضا که صبح امروز در ساختمان سازمان فضایی کشور برگزار شد، گفت: اقتصاد فضایی یک عامل مهمی است که به تازگی نقش خود را پررنگ کرده است و کشور‌های مختلف با برنامه ریزی در اقتصاد فضا به رشد رسیده اند و ما نیز با ایجاد کسب و کار مناسب در این حوزه می‌توانیم رشد داشته باشیم.

وی در ادامه گفت: برنامه ۱۰ سال فضایی جهت رشد اشتغال زایی و توسعه فناوری فضایی تدوین شده است و ایران جزو ۹ کشور اول دنیا در چرخه کامل فضایی است و ما نیز توانسته ایم ماهواره‌های بومی را به مدار پرتاب کنیم و همچنین قرار است در برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی ماهواره‌های تجاری به مدار پرتاب شوند که این برنامه تا ۱۴۰۴ نیز تدوین شده است.

وی در خصوص برنامه‌های ۱۰ ساله دوم فضایی اظهار کرد: با کمک شرکت‌های دانش بنیان باید از ظرفیت‌های صندوق توسعه ملی و منابع دولتی حداکثر استفاده را داشته باشیم که امسال نیز ۵۷۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و آزادسازی فعالیت‌ها در این حوزه از جمله اهداف سازمان فضایی است در این راستا اپراتور ماهواره مخابراتی تشکیل شده و هم اکنون ۶۱ ماهواره مخابراتی در ۴۱ کشور جهان داریم.

براری در ادامه گفت: توسعه بازار فضا اولویت ما در این سازمان است و توسعه فناوری فضایی از برنامه‌های ۱۰ سال دوم فضایی است که امید است با کمک دانشجویان سبب اشتغال زایی در این حوزه شویم.

رئیس سازمان فضایی کشور تصریح کرد: سال گذشته ۷۸ درصد در حوزه فضا پیشرفت داشته ایم و امیدواریم که امسال با حمایت دولت بتوانیم به پیشرفت‌های بیشتری دست یابیم و همچنین ۹۰۰ میلیارد تومان برای فعالیت بخش خصوصی در نظر گرفته شده و در برنامه ششم توسعه ۳۶۰۰ میلیارد تومان بودجه در این حوزه تخصیص داده شده است.

وی در ادامه گفت: نقشه راه فضایی در دستور کار است و این نقشه همچنین در کمیسیون شورای عالی فضایی به تصویب رسیده است.

براری در خصوص زمان دقیق پرتاب ماهواره شریف گفت: پرتاب این ماهواره در دستور کار است و امسال پرتاب خواهد شد. ماهواره شریف ماهواره دانشگاه شریف است که با پرتابگر بومی سازگاری شده و تنها فرآیند اداری آن باقی مانده و امیدواریم که تا پایان سال خبر خوب پرتاب آن را بدهیم.

رئیس سازمان فضایی در خصوص ماهواره‌های آماده پرتاب در این حوزه اظهار کرد: ماهواره پیام امیرکبیر، ناهید یک و شریف آماده پرتاب هستند که توسط جوانان و دانشمندان ساخته شده اند و همچنین در سال ۹۲ ماهواره کاوشگر پژوهشی، سال ۹۳ ماهواره فجر، سال ۹۶ ماهواره سیمرغ به فضا پرتاب شده اند.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر تلاش ما این است که از ماهواره‌های تحقیقاتی به سوی ماهواره‌های عملیاتی گذر کنیم و هم اکنون از ظرفیت ۵۰ کیلو به ۲۵۰ کیلو رسیده ایم که رشد ۱۰ برابری نیز بوده است و ماهواره ظفر نیز تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

رئیس سازمان فضایی کشور در خصوص افزایش دقت ماهواره‌ها تصریح کرد: در سند توسعه فضایی کشور تا افق ۱۴۰۴ به دنبال دستیابی به ماهواره‌های با کیفیت هستیم تا دقت ماهواره‌ها به یک متر و یا کمتر از آن برسد و با توسعه فناوری ماهواره‌های ملی سنجش از راه دور اهمیت زیادی پیدا می‌کنند و خرید آن‌ها در دستور کار قرار گرفته و حدود ۶۰ درصد از مبلغ آن نیز پرداخت شده است.

براری در خصوص زیر ساخت‌های مناسب برای شرکت‌های دانش بنیان گفت: طی ۱۰ سال گذشته با سند اول زیرساخت‌های مناسبی برای شرکت‌های دانش بنیان به وجود آمده و با حمایت‌های مالی تا سقف ۴۹ درصد از شرکت‌ها به دنبال توسعه در این حوزه هستیم.

وی با اشاره به استارتاپ‌ها در حوزه فضایی گفت: بیشترین تعداد استارتاپ‌ها در حوزه فضایی وجود دارد و ماهواره‌های کوچک توانسته است به توسعه زیر ساخت این استارتاپ‌ها کمک کند.

براری در ادامه گفت: ماهواره سنجشی پالس دو با دقت پنج تا ده متر با کمک دانشمندان دانشگاه‌های کشور و با همکاری وزارت علوم ساخته خواهد شد و امیدواریم که تا پایان دولت دوازدهم بتوانیم به فضا پرتاب کنیم و در حوزه فضایی دو سند بالا دستی و پایین دستی وجود دارد که در سند بالا دستی ساخت ماهواره‌ها و زیرساخت‌های آن و در سند پایین دستی قرار دادن ماهواره‌ها در مدار مورد بررسی قرار می‌گیرد. در سند بالا دستی بیش از بیست شرکت وجود دارد و در پایین دستی بیش از صد شرکت دانش بنیان فعالیت دارد و همچنین استارتاپ‌ها می‌توانند نقش موثری در حوزه‌های مختلف داشته باشند تا فضاسازی مناسب برای بازار کار از اهداف سازمان فضایی است.

رئیس سازمان فضایی در خصوص فعالیت فضا در امور زندگی مردم خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی، محیط زیست، هواشناسی، مدیریت بلا می‌توان از توانمندی حوزه فضایی استفاده کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: کشور ایران با اختلاف بسیار کمی در منطقه اول است که بنا بر تلاش جوانان و حمایت‌های دولت به این موفقیت رسیده ایم.

رئیس سازمان فضایی کشور در ادامه تصریح کرد: ایجاد اولین شبکه اختصاصی فناوری فضایی در بستر تلویزیون اینترنتی یکی از دستاورد‌های جدید سازمان فضایی است که در هفته فضا از آن رونمایی می‌شود و همچنین بیش از ۱۵۰۰ ماهواره در مدار وجود دارد که پیش بینی‌ها بر این است که در آینده تعداد ماهواره‌ها به ۲۰۰ هزار برسد.

براری در خصوص برنامه‌های سازمان فضایی جهت ارسال فضانوردان به فضا گفت: اولویت اول سازمان فضایی ایجاد زیرساخت‌های مناسب مطابق به سند ۱۰ ساله دوم فضایی است، اما توسعه هوا فضا از برنامه‌های اصلی سازمان فضایی است و در خصوص ارسال فضانوردان به فضا برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار