صنعت پروتئین‏‌ها‏‏ی نوترکیب با کمک بخش خصوصی توسعه می‌یابد
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۱۶۶۵۲
قانعی:

صنعت پروتئین‏‌ها‏‏ی نوترکیب با کمک بخش خصوصی توسعه می‌یابد

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی گفت: صنعت پروتئین‌های نوترکیب کشور نیازمند توجه بیشتری است و به یک نقشه راه جامع نیاز دارد.
صنعت پروتئین‏‌ها‏‏ی نوترکیب با کمک بخش خصوصی توسعه می‌یابد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت صنعت پروتئین‌های نوترکیب، بیان کرد: این صنعت یکی از مهمترین دستاورد‌های زیست فناوری در قرن بیستم است. استفاده از قدرت طبیعی سلول‏ها‏‏ی میزبان پروکاریوتی و یوکاریوتی در بیان پروتئین‏ها‏‏ی نوترکیب باعث توسعه صنایع چند میلیارد دلاری شده است.

وی افزود: این صنعت باید توسط بخش خصوصی توسعه یابد و به کمک این بخش نقشه راه توسعه آن را تهیه کنیم.
به گفته قانعی، پروتئین‏ها‏‏ی نوترکیب اهمیت بسیار زیادی برای کاربرد‏ها‏ی پزشکی پیدا کرده¬اند. بیشتر پروتئین‏ها‏‏ی نوترکیب دارویی در سلول‏ها‏‏ی پستاندارن تولید می‏‏شود، در طی سالیان سامانه‏ها‏‏ی بیانی مختلفی از مخمر‌ها برای تولید پروتئین‏ها‏‏ی نوترکیب با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته اند.

وی در ادامه تصریح کرد: ادغام ویژگی‏ها‏‏ی خوب مخمر‌ها با پیشرفت‏ها‏‏ی مهم در زیست شناسی سامانه‏ها‏‏ و زیست شناسی ترکیبی و فناوری ریز آرایه، ‏ جایگاه خوبی را برای مخمر‌ها در بین سامانه‏ها‏‏ی بیانی ایجاد کرده است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، همچنین بیان کرد: استفاده از زیست شناسی سامانه‏ها‏‏ و به کار گیری اصول مهندسی برای بهینه سازی و توسعه سامانه‏ها‏‏ی زیستی راهبرد‏ها‏‏ی موثری هستند که استفاده از آن‏ها‏‏ در توسعه فرآیند‏ها‏‏ی تولید پروتئین‏ها‏‏ی نوترکیب به سرعت در حال افزایش است. ‏
پربازدیدترین آخرین اخبار