وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آذری جهرمی گفت: ما فرصت زیادی برای انجام ماموریت خود در بهره گیری از ظرفیت تحول دیجیتال نداریم بنابراین اگر احساس کردیم که مدیری نمیتواند کمک کند، هیچ تعارفی در جایگزینی وی نداریم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم بازدید از طرح ابررایانه، اتاق تمیز و مرکز ماهواره برج فناوری ابن سینا که صبح امروز در برج ابن سینا برگزار شد، با اشاره به نقش تحول دیجیتال در کشور اظهار داشت: در گذشته نگاه وزارت ارتباطات بیشتر توسعه زیرساختها بود، زیرا زیرساختها موجب توسعه سایر بخشها است و البته این زیرسازیها در گذشته به خوبی انجام شده است، اما امروزه علوم بین رشتهای وسعت قابل توجهی پیدا کردهاند و تاثیر استفاده از هوشمندی و فناوری اطلاعات در حوزههای مختلف مثل کشاورزی، انرژی، سلامت و زندگی شهری اهمیت زیادی دارد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به ظرفیت بازار در حوزه اقتصاد دیجیتال، گفت: اکنون که شرکتهایی همچون اسنپ و تپسی راه اندازی شده همه بدنبال راه اندازی تاکسیهای اینترنتی هستند و از آنجا که رقابت سالم سخت است برای هم دردسرهایی ایجاد میکنند بنابراین ما باید بازار مناسب را ایجاد و قانون مناسب تدوین کنیم تا شرایط لازم برای فعالیت جوانان فراهم شود.
آذری جهرمی درخصوص ماموریتهای دستگاههای زیرمجموعه وزارت ارتباطات نیز تصریح کرد: با چنین ساختاری نمیتوان به استقبال تحول دیجیتال رفت و باید تغییر مسیر دهیم، مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال مجموعهای سه ضلعی از یک نهاد توسعهای مثل سازمان فناوری اطلاعات است که اساسنامه آنرا تغییر دادیم همچنین یک نهاد آموزشی بنام دانشکده پست و مخابرات که البته در گذشته وظیفه آن ارتقاء مدرک تحصیلی کارکنان بود نیز ساختار آن در حال تغییر است و به سمت یک نهاد آموزشی و مهارتی در حوزه اقتصاد دیجیتال پیش میرود و ضلع سوم نیز یک نهاد تامین مالی بنام پست بانک است که از انها خواستیم که در ایجاد تغییرات تسریع کنند.
وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات ادامه داد: همزمان با انجام تغییرات، مقاومتها نیز شروع شد که البته طبیعی است، اما از آنجایی که نیاز به ارتقاء دانش احساس شد و بدنه وزارتخانه باید کار را پیش ببرد این دوره نیز بر همین مبنا تشکیل شده تا همه بدانند که حرف ما و شعارهای دولت به سمت کجاست و فرصتهای فضای مجازی چیست و چقدر از آن بهره میببریم.
وی با بیان اینکه امروز همه ما مسئولیت داریم که در مسیر اقتصاد دیجیتال حرکت و نوع نگاه مان را به اکوسیستم تغییر دهیم، گفت: اگر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت پست تنها نگاه شان به تامین منابع اقتصادی خود باشد ضررها و عقب ماندگیهایی برای کشور به همراه دارد و ضروریست سلسله نشستهایی را برگزار کنیم تا این نوع مفاهیم عمیقتر جا بیفتد.
آذری جهرمی گفت: ما فرصت زیادی برای انجام ماموریت خود در بهره گیری از ظرفیت تحول دیجیتال نداریم بنابراین ابتدا باید دانش مدیران را بالا ببریم و اگر احساس کردیم که مدیری نمیتواند کمک کند، هیچ تعارفی در جایگزینی وی نداریم چراکه نمیتوانیم ببینیم سهم ما در بازارهای بین المللی را میبرند.
وی با اشاره به مسوولیتپذیری همه مدیران در برابر فرصتها تصریح کرد: مسوولیت فقط در زمان خرابکاریها نیست بلکه در برابر فرصت سوزیها مسوول هستیم و باید نسبت به آن حساس باشیم.
آذری جهرمی ادامه داد: باید جوانان نخبه در این حوزه را دعوت کنید و حرفهای آنها را بشنویم هرچند من جواب این جوانان را میدهم، اما مگر چقدر میتوانم، پس لازم است برای اینکار ساختار بگذارید و به دقت مصاحبت کنید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درک فضا و مسیر حرکتی در تحول دیجیتال را مهم دانسته و افزود: بعد از ایجاد زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات، حالا وقت آن است که به لایه خدمات این شبکه توجه کنیم، همچنین لازم است فضای جدیدی را بسازیم و همه کم یا زیاد در این مسیر مسئولیت داریم تا با تغییرات ساختاری جدید، کار را آسانتر کنیم.
آذری جهرمی در بخشی از صحبتهای خود به آمارهای ارائه شده توسط استاندار آذربایجان غربی در مورد دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: حجم آب این دریاچه در شرایط کنونی یک میلیارد مترمکعب است که در شرایط بارش مطلوب برف و باران به ۲ میلیارد مترمکعب میرسد درحالیکه سطح مطلوب آب در سطح زیر دریاچه ۱۰ میلیارد مترمکعب میشود و حجم آبی که برای کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است سالانه پنج میلیارد مترمکعب میباشد.
وی تصریح کرد: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه که بیشتر از نوع غرقابی برای آبیاری استفاده میشود، برآوردهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه کشاورزی نشان میدهد که با هوشمندسازی ۳۵ درصد از منابع آبی این حوضه آبریز صرفه جویی میشود که یعنی ۱.۵ میلیارد مترمکعب یا ۱.۵ برابر آب موجود در دریاچه ارومیه قابل استفاده میشود.
آذری جهرمی گفت: هزینه هوشمندسازی هر هکتار زمین بنابه گزارش پژوهشگاه فضایی ۲.۵ میلیون تومان در هکتار برای باغداری است و شاهد آن هستیم که برای استفاده نکردن از آبهای حوضه دریاچه ارومیه چقدر هزینه میکنیم.