معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران به لحاظ کمی و کیفی خوابگاهها نسبت به کل کشور در سطح مطلوبی قرار دارد و ۵۰ درصد خوابگاه متاهلی کل کشور در اختیار دانشگاه تهران است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،حسن به نژاد، معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران در کنار دانشکدههای مرکزی، پردیس، کرج و هومن دارای ۱۰ هزار دانشجوی غیربومی خوابگاهی است.بر اساس آمار معاونت آموزشی دانشگاه تهران، این دانشگاه دارای حدود ۵۴ هزار دانشجو در مقاطع مختلف است.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: به دانشجویان روزانه در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خوابگاه تعلق میگیرد.
وی در خصوص برخی کمبودها در خوابگاه دانشجویان افزود: کمبود خوابگاه دانشگاه تهران معطوف به دانشجویان شبانه است و این دانشگاه تلاشهایی را برای رفع این کاستیها آغاز کرده است تا بتواند نیاز دانشجویان نوبت دوم یا شبانه را نیز برطرف نماید.
وی گفت: برخی از خوابگاههای این دانشگاه نظیر کوی دانشگاه، فاطمی و چمران به صورت مجتمع و برخی دیگر نیز بصورت ساختمان پراکنده هستند.
وی اظهار داشت: شرایط خوابگاهها در مقاطع مختلف متفاوت است. برای دانشجویان دکتری عمدتا اتاقهای دو نفره و سه نفره وجود دارد و برای دانشجویان کارشناسی ارشد وابسته به ورودی و نیم سال، اتاقهای چهار نفره و پنج نفره اختصاص یافته است.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: در نیم سال اول مشکلات خوابگاهی بیشتر است. در نیم سال دوم با دانش آموخته شدن شماری از دانشجویان، میتوان اتاقهای پنج نفره را به چهار نفره کاهش داد.
به نژاد افزود: دانشجویان سنواتی نیز با یک ظرفیت اضافه اسکان داده میشوند. برخی از دانشجویان کارشناسی ارشد در زمان ارائه پایان نامه و دفاع هستند و برخی از دانشجویان دکتری در انتظار مقاله ها. در این شرایط دانشجویان سنواتی میتوانند از خوابگاهها استفاده نمایند.
وی ادامه داد: ساختمان خوابگاهها نیز با یکدیگر بنابر موقعیت مکانی و ظرفیت اتاقها متفاوت است. تغییر عمدهای که در این راستا صورت گرفته است، حذف اتاقهای ۱۲ نفره است.
این مسئول با بیان اینکه بعضی از خوابگاهها در ابتدا به نیت خوابگاه ساخته نشده بود افزود: این ساختمانها در طرح توسعه دانشگاه برای افزایش ظرفیتها به عنوان خوابگاه مورد استفاده قرار گرفت تا به نیاز دانشجویان پاسخ داده شود.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران تصریح کرد: به طور مثال برخی از این اتاقها مهمان خانهی واحدها بوده است که اکنون به عنوان خوابگاه با فضای بالا مورد استفاده بعضی از دانشجویان سنواتی قرار گرفته است.
به نژاد با تاکید بر تلاش دانشگاه در زمینهی افزایش کیفیت خوابگاهها نیز بیان داشت: دانشگاه تهران در سال جاری نزدیک به یک میلیارد تومان با استفاده از بودجه و همچنین کمک خیرین، تجهیزات و امکانات خریداری کرده است.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران در باره هزینه خوابگاهها افزود: در چند سال اخیر دانشگاه برای بازسازی، نوسازی و ساخت خوابگاههای جدید مبالغ بسیار سنگینی را هزینه کرده است.
وی گفت که در حال حاضر یک واحد ۲۵۰ نفره در دست احداث است و امیدواریم تا یکی دو سال آینده بتوانیم آن را به اتمام برسانیم. بودجهی مصوب اداره کل خوابگاهها مبلغی معادل ۱۵ میلیارد تومان میباشد که همچنان پاسخگوی نیاز هزینههای خوابگاهها نیست.
در هر سال تلاش میشود از بخشهای مختلف مانند صندوق رفاه و خیرین مبالغ بیشتری جمع آوری شود، چرا که بودجههای جاری اداره کل خوابگاهها کفاف هزینهها را نخواهد داد.