زمانی که آخوندی در تابستان ۹۲ متصدی وزارت راه و شهرسازی شد، قیمت هر مترمربع مسکن در تهران حدود ۳.۸ میلیون تومان بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، زمانی که آخوندی در تابستان ۹۲ متصدی وزارت راه و شهرسازی شد، قیمت هر مترمربع مسکن در تهران حدود ۳.۸ میلیون تومان بود. در آن مقطع به علت آنکه حدود یک میلیون واحد از ساختمانهای مسکن مهر که در دولت دهم کلید زده و ساخته شده بود، به مرحله تحویل رسیده بود، از فشار تقاضا بر بازار به شدت کاسته شد.
بیش از یک میلیون واحد مسکن مهر نیز با ۷۰ درصد پیشرفت به دولت یازدهم تحویل داده شد؛ اما دولت یازدهم اعتقادی به مسکن مهر نداشت و پیشرفت این طرح با حداقل سرعت جلو رفت و با وجود وعدههای مکرر هنوز هم دهها هزار نفر پس از شش هفت سال واحدهای خود را تحویل نگرفتهاند.
اکنون آخوندی در شرایطی با انتشار متن استعفای خود خطاب به حسن روحانی، وزارت راه و شهرسازی را ترک میکند که قیمت مسکن در تهران به متری ۸.۱ میلیون تومان رسیده که ۱۱۳ درصد نسبت به ابتدای وزارت وی افزایش نشان میدهد. علت گرانی مسکن نیز کاملاً مشخص است؛ کاهش شدید عرضه مسکن به علت رکود ساختوساز در دوره وزارت آخوندی.
تولید مسکن نیز به پایینترین سطح سه دهه اخیر سقوط کرده و کسادی در صنایع مرتبط با مسکن به اوج خود رسیده و صدها هزار نفر بیکار شده اند.
تراژدی مسکن اجتماعی/ طرحی که سرابی بیش نبود
مسکن اجتماعی طرحی است که با نام عباس آخوندی، وزیر پرحاشیه دولت تدبیر و امید گره خورده است. وی یکی از وعدههای اصلی وزارتخانهاش را پس از مزخرف خواندن مسکن مهر دولت قبل، مسکن اجتماعی قرار داده بود. حسن روحانی نیز مسکن ارزان را یکی از شعارهای مهم خود برای بهبود اوضاع معیشتی مردم در خردادماه سال ۹۲ اعلام کرد.
وزیر تازه مسکن در آبان ۹۲ اعلام کرده بود: «تیمهایی را مامور بررسی جوانب اجرای طرح مسکن اجتماعی و استفاده از تجربیات جهانی این نوع مسکنسازی کردهام.»
مسکن اجتماعی از آن جهت برای وزارت راه و شهرسازی مهم بود تا نشان دهد وزیر تازه به عباسآباد رسیده، دارای برنامه مشخص در حوزه مسکن است!، اما همانگونه که در سالهای بعد آشکار گردید، عباس آخوندی در سالهای نخست وزارت هیچ برنامهای برای بخش مهمی از زندگی ایرانیان در دست نداشته و مسکن اجتماعیاش نیز به ماههای آخر وزارت رسید؛ هرچند در این میان با بیمهری به مسکن مهر، اشک متقاضیان این طرح را درآورده و این افراد پای ثابت اعتراضات در مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به وزارت راه و شهرسازی بودهاند.
به نظر میرسد دولت در اجرای نیم بند مسکن اجتماعی در ماههای اخیر بیشتر مقاصد انتخاباتی را مدنظر داشت و نتیجه هم مشخص بود، بهانه قرار دادن عدم تحقق اعتبارات طرح توسط وزیری که بسیار حرف میزند و کمتر عمل میکند. آخوندی در آخرین اظهارنظر درباره مسکن اجتماعی در اواخر آبانماه گفته بود: «وزارت راه و شهرسازی برای افراد کمدرآمد، طرح مسکن اجتماعی را ارائه کرده بود که بهعلت عدم اختصاص ریالی در بودجه نتوانستیم آن را اجرایی کنیم.»
مسکن اجتماعی یکی ازآرزوهای عباس آخوندی بود که هیچگاه اجرایی نشد، عباس آخوندی در دوران قبلی وزارتش در دولت هاشمی رفسنجانی در دهه هفتاد هم تئوری مسکن اجتماعی را مطرح کرده بود ولی متاسفانه این طرح بعد از 24 سال هیچ خروجی نداشت و تنها بهانه ای بود برای تخریب طرح مسکن مهر که دولتمردان دولت روحانی هیچ اعتقادی به آن نداشتند.
مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در این باره معتقد است: آخوندی در بخش مسکن موفق نبود، در ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم، وزیر مستعفی راه و شهرسازی از مسکن اجتماعی صحبت کرد، اما با گذشت زمان دیدیم که هیچ خبری از این پروژه نیست، پس بنابراین ما هنوز منتظر مسکن اجتماعی آخوندی ماندهایم.