عضو شورای مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز گفت: جریانی همواره علاقهمند بوده اعتراضات صنفی را به سمت ساختارشکنی و منافع حزبی و سیاسی خود هدایت کند؛ که هیچ گاه درصدد حل مشکلات مردم نیست.
حمید محمدپور، عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز(عضو جنبش عدالتخواه دانشجویی) در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به برگزاری تریبون آزادی با عنوان «عدالت آموزشی» توسط این مجمع در دانشگاه شیراز، گفت: عدالت آموزشی مفهوم وسیعی دارد و به همین دلیل در این تربیون موضوعاتی مانند عدالت در ساخت مراکز آموزشی در سطح کشور، میزان تحصیلات مردم مناطق مختلف و کیفیت تحصیلات آنها، کنکور و تکنیک محوری و استعدادکشی، نظام آموزشی و تربیتی غلط در آموزش و پرورش و دانشگاه، مدارس غیرانتفاعی با شهریههای نجومی، خصوصی سازی آموزش و پروش، دانشگاه پولی و .... به بحث گذاشته شد.
محمدپور ادامه داد: در این برنامه مباحثی چالشی و مرتبط با دانشجویان ورودی جدید که از سد غول کنکور گذشته و بی عدالتیهای آموزش و پرورش و نظام آموزشی را کاملا لمس کرده اند، تا دانشجویان قدیمی که نواقص نظام آموزشی دانشگاه را دیده اند، مطرح شد.
وی تاکید کرد: چند روز قبل از برنامه، جنب و جوشی در بین تعدادی از دانشجویان شکل گرفت و خبر رسید که قرار است تجمعی توسط تعدادی از دانشجویان مستقل مقابل ساختمان مدیریت دانشگاه در اعتراض به برخی مشکلات آموزشی شکل بگیرد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: دانشجویان زیادی با سلیقههای مختلف فکری-سیاسی در تریبون آزاد حاضر شدند و دیدگاههای خود را مطرح کردند. کمی مانده به اتمام برنامه نیز تعداد قابل توجهی از دانشجویان به طرف ساختمان مدیریت دانشگاه حرکت کردند تا اعتراضات خود را شخصا به گوش مسئولین دانشگاه برسانند. با وجود آنکه تجمع برگزار شده هیچ ارتباطی با برگزارکنندگان تریبون آزاد نداشت، این تجمع در کمال آرامش و بدون هیچ حاشیهای برگزار و با نتایجی نیز مواجه شد.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز تصریح کرد: برگزاری تریبون آزاد و پس از آن تشکیل یک تجمع اعتراضی صنفی و موضع گیریهای مختلف در قبال این برنامه، بار دیگر تفاوت دیدگاهها در مواجهه با اعتراضات صنفی در گروهها و تشکلهای مختلف را نشان داد. به طور کلی ۳ دیدگاه در مواجهه با این اعتراضات در کشور و بالتبع دانشگاه وجود دارد.
محمدپور یادآور شد: نگاه اول همه مسائل درون کشور و متعاقبا دانشگاه را با عینک امنیتی دیده و هر نوع اعتراضی را به عنوان یک تهدید امنیتی تحلیل میکند. اینان توجه نمیکنند که این اعتراضات به حق است یا ناحق؟ و معمولا همه معترضین را با یک چوب میرانند.
وی تصریح کرد: در هندسه ذهنی این جریان، مفهوم عدالت جایگاه خاصی نداشته و اغلب به بهانهی تامین امنیت، عدالت و حقوق مردم و دیگر آرمانهای انقلاب ذبح میشود. در این نگاه هر کسی به وضعیت موجود کشور اعتراض کند در پازل دشمن بازی کرده است.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز ادامه داد: با همین نگاه است که اعتراضات صنفی کامیونداران، کارگران، معلمان و پرستاران در تحلیل این جریان یک تهدید امنیتی قلمداد میشوند. امنیت از نگاه اینان یک آرامش گورستانی است که کسی صدای اعتراضش بلند نشود. برایشان هم چندان اهمیتی ندارد که این معترضین چه اعتراضی دارند؟ به چه اعتراض دارند؟ نوع برخورد اینان با مطالبات صنفی از جنس همان برخورد با ضد انقلاب است. غافل از آنکه این رویکرد، خود کارخانهی تولید ضدانقلاب است. برخوردها و بی خردیهای اینان در سالهای اخیر مهمترین دست آویز ضدانقلاب برای اثبات مدعاهای پوچ خود بوده است.
وی افزود: نگاه دوم همیشه علاقهمند بوده اعتراضات صنفی را به سمت ساختارشکنی و منافع حزبی و سیاسی خود هدایت کند، این جریان هیچ گاه درصدد حل مشکلات مردم نبوده و مع الاسف به موج سواری بر روی اعتراضات و هدایت آن به سمت حرکات ساختارشکنانه اعتیاد پیدا کرده است.
این فعال دانشجویی بیان کرد: اینان مترصد آنند تا در گوشهای از کشور صدای اعتراضی بلند شود تا به خیال خام خود، با موج سواری بر آن بتوانند به جمهوری اسلامی ضربهای بزنند. اگرچه شعار آزادی خواهیشان گوش فلک را کَر کرده، اما تجربههای متعدد نشان داده اگر آب ببینند، در بریدن صدای مخالفان و منتقدان خود، شناگران قهاری هستند.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز گفت: این جریان علی رغم ژستهای اپوزیسیونی که میگیرند، هیچگاه حاضر به هزینه دادن نیستند مگر به منظور حفظ منافع سیاسی حزب خود! و نمونه این رفتار در دانشگاه شیراز را میتوان به سکوت کر کننده این جریان سیاسی در هنگام اخراج به ناحق سه تن از اساتید دانشکده برق و کامپیوتر به روشنی مشاهده کرد. این جریان عادت کرده است که عملکرد پُر از خالی خود را در رسیدگی به مشکلات مردم و دانشجویان را با جا زدن خود به عنوان حلال تمام مشکلات معترضین جبران کند.
محمدپور اضافه کرد: نگاه سوم برگرفته از اندیشههای بزرگان انقلاب همچون شهید مطهری، شهید بهشتی و سیاستها و دیدگاههای رهبر حکیم انقلاب هر دو رویکرد پیش گفته را مردود میداند. در این نگاه نباید به بهانه تامین امنیت، عدالت و حق آزادانه اعتراض را از جامعه سلب کرد.
وی تصریح کرد: نگاه سوم معتقد است دوگانهای بین امنیت و عدالت وجود ندارد و امنیت پایدار تنها در سایهی تحقق عدالت میسر خواهد شد. برخوردهای چکشی و نابخردانه امنیتی نه تنها باعث تقویت نظام نخواهد شد، بلکه زمینه تضعیف نظام را فراهم خواهد آورد که فرمود: «الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم».
محمدپور گفت: معتقدان به چنین دیدگاهی خود را در برابر «صورت و سیرت نظام» به طور همزمان مسئول میدانند و معتقدند نمیتوان به اسم «حفظ صورت نظام» یعنی همان چهارچوب و ساختارها، در برابر «سیرت نظام» یعنی آرمانها و مفاهیم انقلاب بی توجه بود. نمیشود در برابر بی عدالتی به بهانههای واهی سکوت کرد. همچنان که نمیشود به اسم تلاش برای حفظ آرمانهای انقلاب، در برابر حفظ ساختار نظام بی تفاوت بود.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز یادآور شد: در این نگاه تنها مسیر تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، همین جمهوری اسلامی است. از همین رو نگاه امنیتی به اعتراضات صنفی را جایز نمیداند چراکه معتقد است این رویکرد باعث ایجاد نارضایی بیشتر در جامعه شده و نظام اسلامی را تضعیف خواهد کرد نه تقویت.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: از طرفی در برابر کسانی که میخواهند با موج سواری بر اعتراضات صنفی اهداف ساختارشکنانه خود را دنبال کنند تقابل جدی خواهد داشت، چرا که معتقد است «تنها مسیر تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، همین جمهوری اسلامی است»؛ و طبیعی است که افرادی با این نوع نگاه از سوی هر دو طیف پیش گفته مورد هجمه و تهمت قرار بگیرند.