یک مقام هندی گفت: «هند نمیتواند واردات نفت از ایران را به صفر برساند زیرا برخی قراردادها هنوز پابرجاست و ایران همچنان یک تامینکننده ارزان و قابل اتکا برای واردات نفت خام برای دهلی نو محسوب میشود.»
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از بیزینس لاین، هند در مورد مواجه نشدن با تحریمهای ثانویه آمریکا برای ادامه خرید نفت از ایران پس از ۴ نوامبر، محتاطانه خوش بین است.
یک مقام هندی گفت: «این خوشبینی از مذاکراتی که با مقامات آمریکایی (در مورد واردات نفت ایران) داشتیم، میآید که به نظر میرسد آنها نسبت به نیازها و نگرانیهای ما حساس هستند.»
«اما ما محتاط نیز هستیم، زیرا تمامی این موضوعات به اراده یک شخص قدرتمند در آمریکا نابود میشود.»
از ۴ نوامبر دور دوم تحریمهای ایران که شامل کانالهای بانکی و و بخش نفتی ایران میشود، تحت تحریم قرار میگیرد.
یک مدیر ارشد یک پالایشگاه هندی گفت: «دو موضوع وجود دارد یکی عرضه و دیگری پرداخت... در رابطه با عرضه، قراردادهای مدتداری که برخی از پالایشگاه با ایران داشتند در حال پایان یافتن است. در مورد پرداختها نیز حتی پیش از تهدیدهای مربوط به تحریمها، ما سازوکار پرداخت به روپیه را داشتیم و تجارت نفت با ایران از این طریق انجام میشد.»
یک مقام دیگر گفت: «پرداخت به روپیه یک راه خروج (از این وضعیت) است و انچه ما به دنبال آن هستیم تجارت بیشتر به روپیه است. برخی پرداختهای میتواند به عنوان تهاتر انجام شود. برای مثال، ایران میتواند باقی بدهی خود را به صورت دارو یا پروژههای زیرساختی یا محصولات پتروشیمی از هند بخرد.»
در حال حاضر، پالایشگاهها ۱.۲۵ میلیون تن نفت از ایران برای ماه نوامبر خریده اند.
یک مدیر نفت گفت: «اما در مورد نحوه پرداخت هنوز بحثی صورت نگرفته است، زیرا سازوکار پرداخت به روپیه میتواند زمانیکه هیچ جایگزینی وجود ندارد، مورد استفاده قرار بگیرد.»
یک مقام هندی گفت: «هند نمیتواند واردات نفت از ایران را به صفر برساند، زیرا برخی قراردادها هنوز پابرجاست و ایران همچنان یک تامینکننده ارزان و قابل اتکا برای واردات نفت خام برای دهلی نو محسوب میشود.»
«ما همیشه از تامینکنندگان جایگزین استقبال میکنیم، اما انها اگر بهتر از نفت ایران نیستند باید به صورت برابر خوب باشند، زیرا منافع ملی مهمترین نگرانی ماست. امریکا وضعیت ما را درک میکند و ما امید داریم اقدام قابل توجهی صورت نگیرد.»
هند سال مالی گذشته، حدود ۲۲ میلیون تن نفت از ایران خریده است که تقریبا ۱۰ درصد تمامی واردات نفت این کشور است.