وزیر امور خارجه روسیه گفت آمریکا با وجود ادعای تمایل برای بهبود روابط، از مواضع مخالفان داخلی درباره تغییر حکومت در روسیه حمایت کرده و سالانه هزینه گزافی برای حمایت از سازمانهای غیردولتی صرف میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با برنامه تلویزیونی ویژه «مسکو. کرملین. پوتین» از شبکه اول تلویزیون این کشور اعلام کرد که مقامات مسکو شواهدی در رابطه با دخالت آمریکا در امور داخلی این کشور در دست دارند. وی گفت: «دیپلماتهای آمریکایی بارها در اقدامات مخالفین و تظاهرات آنها با شعارهای تغییر حکومت و غیره... در روسیه شرکت کردهاند.»
لاوروف افزود: «با وجود این شرکای آمریکایی ما تلاش میکنند تا همه چیز را به شوخی گرفته و میگویند اوضاع خوب و روابط دو کشور در حال عادی سازی است. ولی واقعیت این است که آنها هیچ واکنشی به چنین دخالتهای آشکاری نشان نمیدهند.»
وزیر خارجه روسیه یادآور شد: «در پاسخ آنها میگویند که هیچ گونه سوءزنی در این رابطه وجود ندارد. این در حالی است که قانون مربوط به "حمایت از اوکراین" در سال ۲۰۱۵ تصویب شده است. بر اساس این سند، وزارت خارجه آمریکا علاوه بر کمکهای مالی و نظامی به مقامات کییف، سالانه ۲۰ میلیون دلار برای این صرف میکند تا به اصطلاح خود "دموکراسی در روسیه" را گسترش دهند. این مبلغ کمک مالی به سازمانهای غیردولتی روسیه و مخالف دولت صورت میگیرد.»
سرگئی لاورف تاکید کرد: «چنین قانونی وجود دارند و بعد آمریکاییها مدعی هستند که هیچ تلاشی برای مداخله در امور داخلی روسیه نمیکنند.»
آمریکا باید در صورت خروج از پیمان موشکی، در عرصه کنترل تسلیحات کاملا شفاف عمل کند
وزیر خارجه روسیه همچنین اعلام کرد، آمریکا اگر تصمیم خود برای خارج شدن از پیمان نابودی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط را عملی سازد، باید اعلام کند که قصد دارد در عرصه کنترل تسلیحات کاملا شفاف عمل کرده و اجازه ندهد تا عدم کنترل در این زمینه رخ دهد که چنین وضعیتی غیرقابل قبول است.
وی گفت: «رئیس جمهوری ولادیمیر پوتین به طور دقیق گفته است که ما به خوبی درک میکنیم که آنها (آمریکاییها) چرا این چنین تصمیمی گرفتهاند و ما نمیتوانیم به روی آن تاثیری بگذاریم. ما دلایل خود را مطرح کردهایم و امیدواریم که در هنگام تصمیم گیری استدلالات ما در نظر گرفته شود.»
لاوروف با اشاره به اینکه آمریکاییها در رابطه با پیمان موشکی میپرسند که چرا نباید کشورهایی مانند چین، هند، پاکستان و ایران در روند نابودی موشکهای برد متوسط ر. نظر گرفته شوند، افزود: «حدود ۸ الی ۹ سال و شاید ده سال قبل در سالهای ۲۰۰۷ یا ۲۰۰۸، روسیه و آمریکا در سازمان ملل از همه کشورها خواستند تا به پیمان نابودی موشکها ملحق شوند و این مسئله جهانی گردد. واکنش جامعه جهانی به این مسئله منفی بود. صادقانه بگویم ما انتظار دیگری هم نداشتیم. ولی در هر صورت میخواستیم تا از همه امکانات برای گسترش یافتن این محدودیت استفاده کنیم.»
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت: «آمریکا فهرستی از سئوالات در رابطه با اجرای پیمان نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط به مسکو داده است و این اتفاق چند روز قبل از اعلام قصد خروج واشنگتن از این پیمان اتفاق افتاد و مسکو از قبل شروع به دادن پاسخ لازم به سئوالات کرده بود.»
لاوروف تاکید کرد که اتهامات علیه روسیه سالهاست که شنیده میشود در حالی که مسکو اطلاعات دقیق درباره آزمایشات موشکی خود را به آنها اعلام کرده است.
وزیر خارجه روسیه یادآور شد که بعد از اعلام تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان موشکی، بسیاری از کشورهای اروپایی دچار نگرانی شده و خواستار رایزنی در این باره در سطح ناتو شدند. به گفته وی، این در حالی است که "جان بولتون" مشاور رئیس جمهور آمریکا در مسائل امنیت ملی آشکارا اعلام کرد که آمریکا دقیقا به جهتگیری آسیایی موشکهای برد کوتاه و متوسط علاقهمند است و مایل است که استفاده از این نوع تسلیحات نظامی در این منطقه از جهان محدود شوند.