آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۰۸۴۰

هشدار اروپا به آمریکا درباره تضعیف «سلطه‌دلار» بر اثر تحریم‌ها علیه‌ایران

دیپلمات‌های اروپایی هشدار داده‌اند افزایش تحریم‌های مالی آمریکا علیه ایران این خطر را به همراه دارد که ممکن است سایر کشور‌های دنیا را به ایجاد سامانه‌های بانکی جایگزین و در نهایت تضعیف سلطه ارز آمریکا ترغیب کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، دیپلمات‌های اروپایی هشدار داده‌اند افزایش تحریم‌های مالی آمریکا علیه ایران این خطر را به همراه دارد که ممکن است سایر کشور‌های دنیا را به ایجاد سامانه‌های بانکی جایگزین و در نهایت تضعیف سلطه ارز آمریکا ترغیب کند.

واشنگتن‌اگزماینر این خبر را در شرایطی گزارش داده که دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» در آستانه احیای تحریم‌هایی با هدف قطع ارتباط ایران با نظام بانکی بین‌المللی است.

با نزدیک شدن موعد تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران در روز ۴ نوامبر (۱۳ آبان‌ماه) تمرکز تلاش‌ها به سمت قطع ارتباط ایران با «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی» موسوم به «سوئیفت» تغییر یافته است.

مقر اصلی این شبکه که تراکنش‌های مالی جهانی را تسهیل می‌کند در بلژیک قرار دارد، اما اعضای هیئت مدیره آن را مدیران بانک‌های آمریکایی تشکیل می‌دهند. دولت آمریکا بعد از خروج از برجام، فشار‌ها برای قطع دسترسی ایران به این شبکه را تشدید کرده است.

دولت آمریکا در هفته‌های گذشته تهدید کرده در صورتی که سوئیفت ارتباطش با ایران را معلق نکند اعضای هیئت مدیره آن را تحریم خواهد کرد.

واشنگتن‌اگزماینر نوشته در صورتی که این اتفاق رخ دهد، دنیا ممکن است به آن واکنش نشان دهد. یک دیپلمات اروپایی گفته انجام این اقدام ممکن است به تسریع گفتگو‌ها درباره ضرورت ایجاد سامانه‌های غیردلاری و مستقل از سیاست‌های آمریکا منجر شود.

این دیپلمات گفت: «در حال حاضر، تحریم‌ها به خاطر نقش دلار به عنوان ارز ذخیره موثر هستند، اما وادار کردن سوئیفت به خارج کردن ایران می‌تواند چین و روسیه را تشویق به ایجاد سوئیفت خودشان تشویق کند که این در راستای منافع هیچکدام از ما نیست.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار